464 587 vállalkozás
541 300 felhasználó
138 168 798 kiállított számla
NAV online adatszolgáltatás – NAV-álló számlázó program2021-03-25T15:23:58+01:00

NAV online adatszolgáltatás

Mi megoldjuk helyetted a NAV adatszolgáltatási kötelezettséget.

Használj a jogszabályoknak megfelelő számlázóprogramot! Számlázz velünk ingyen, és működj mindig szabályosan, 100%-ig NAV-álló módon!

Ingyenesen regisztrálok
Kipróbálom
nav 3.0 számlázz.hu

Változások? Mi mindig készen állunk!

Mi már a NAV online számlázás legfrissebb (3.0.) verzióját használjuk. Az adóhatóság 2021. január 4-i határidővel verziófrissítést írt elő a számlázóprogramoknak, aminek türelmi ideje ugyan 2021. március 31., azonban mi már felkészültünk a változásra. Részletek >

Miért van szükséged az online számlázóra?

2020. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni minden, belföldi adóalanyok felé kiállított számláról a NAV felé! Ez azt jelenti, hogy az eddigi 100 000 forint áfát tartalmazó számlák helyett MINDEN számlát továbbítani kell a NAV felé, amelyet belföldi adóalany (vállalkozások, egyéni vállalkozók vagy adószámos magánszemélyek) felé állítottak ki.

SŐT! 2021. január 4-től az összes ügyletről adatot kell szolgáltatni, vagyis azokról a számlákról is, amelyeket magánszemélyek felé állítottak ki.

Az online adatszolgáltatási kötelezettség mind az online számlázó, mind a telepített (offline) számlázószoftverek, mind pedig a kézi számlatömbből kiállított számlákra vonatkozik, ezért maga az adóhatóság is szorgalmazza minden vállalkozás számára az online számlázószoftverek használatát.

Nézd meg a NAV Online Számla regisztrációs segédletünket, és kösd össze a Számlázz.hu és a NAV rendszerét egyszerűen és gyorsan. Az összekötés után pedig dőlj hátra, az adatszolgáltatást mi elvégezzük helyetted.

Irány a regisztrációs segédlet!
nav adatszolgáltatás 2021

Ha a Számlázz.hu-t választod, akkor

A Számlázz.hu teljes értékű, minden NAV-szabályozásnak megfelelő online számlázást nyújt az összes felhasználójának – az ingyenes #free csomagban is!

Kézi számlatömböt használsz?

A NAV-jogszabályváltozás miatt 2020. július 1-től mindenképp online fogod begépelni a számláid adatait, ha vállalkozásnak állítasz ki bizonylatot, így sokkal egyszerűbb, ha előtte nem töltöd ki a számlatömböt.

Válaszd az online számlázást, hogy elkerüld a dupla adminisztrációt, és legyen automatikus a NAV-adatszolgáltatásod! Nézd meg, hogy milyen érveink vannak még az online számlázás mellett!

Katás vállalkozó vagy?

Katásokra, sőt alanyi adómentes vállalkozókra is vonatkozik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség, erről részletesen itt olvashatsz. Ha katás vállalkozó vagy, érdemes katás számlázóprogramot választanod, amellyel NAV-állóan számlázhatsz: képzeld, már több tízezer egyéni vállalkozó választotta a Számlázz.hu-t!

Ügyfelednél vagy kitelepüléskor számlázol?

A Számlázz.hu kutatásából kiderült, sokan azért használnak még számlatömböt, mert ügyfeleiknél vagy kitelepüléseken számláznak. Jó hírünk van! A Számlázz.hu androidos mobilapplikációja már elérhető, sőt mobilnyomtatót is tudunk ajánlani, amellyel telefonról lehet számlát nyomtatni.

Az új szabályozás életbe lépésétől automatikusan elküldjük érintett számláidat az adóhatóságnak, de az online számlázás előnyeit már addig is maximálisan kihasználhatod ingyenes #free csomagunkban is:

Kérdésed van? Részletes válaszokat találsz Tudástárunkban.

Technikai útmutató a NAV Online Számla regisztrációhoz

TUDTAD?

Még több infó a NAV adatszolgáltatásról

Még több betöltése

Az ingyenes online számlázáson felül extra kényelmi szolgáltatások igényelhetők:

A Számlázz.hu az EGYETLEN banktól független online számlázó Magyarországon, amely

 • 15 éve folyamatosan megfelel a jogszabályoknak, a NAV előírásainak

 • több mint 400 ezer vállalkozást szolgál ki

 • a Magyar Nemzeti Bank AISP minősítésével rendelkezik

 • közel bankszintű biztonsági rendszerrel működik

 • kezelhet banki adatokat

 • adatkapcsolatot létesíthet a felhasználó bankjával

 • 29 db könyvelőprogrammal képes együttműködni

A Számlázz.hu az online számlázók közül ELSŐKÉNT

 • fejlesztett olyan szoftvert, amely a felhőben érhető el, ennek köszönhetően mindig friss, nem igényel frissítést, letöltést, manuális beavatkozást.

 • vezette be a kis- és közepes vállalkozások részére az e-számlát.
 • kapcsolt a rendszerhez könyvelőszoftvert, ezzel megvalósítva a papírmentes számlázást-könyvelést.

 • rendszeresen részt vesz szervezett faültetésen, melyre a költségeket is biztosítja.

 • mérette meg ügyfélszolgálatát ügyfélszolgálati versenyen, ahol évről évre újabb díjakat nyer.

 • tette ki a rendszert etikus hackereknek és világíttatta át magát független IT biztonsági szakértő céggel, melyen tökéletesen megfelelt.

 • helyezte el az adatokat redundáns, többszörösen védett szervereken, hogy bármilyen támadás vagy előre nem látható katasztrófa esetén is minden adat biztonságban legyen.

Kezdd el az online számlázást már most!

Regisztráció