Időpecséttel kell ellátni az elektronikus számlát?

E-számla

A digitális archiválásra vonatkozó jogszabály 2018. július 1-jén módosult, és ma már nem írja elő az időbélyegző kötelező használatát. Az elektronikus számlázásra vonatkozó jogszabály évek óta nem tartalmazza követelményként az időpecsételést, de tavaly júliusban az archiválási törvényből is kikerült ez a passzus.

A Számlázz.hu-nál az időpecsételést a mindenkori jogszabályi megfelelés tette szükségessé. Archiválási szolgáltatásunk keretén belül a digitális kimenő és bejövő számláidat továbbra is NAV-álló módon tudod tárolni számlázási fiókodban. Ez annyit tesz, hogy amennyiben NAV-ellenőrzést kapnál, úgy a Számlázz.hu-s számlázási fiókod letölthető archívumából tudsz eleget tenni az adóhatóság kérésének, természetesen a jogszabálynak megfelelően.

Az említett digitális archívumokat a korábbi gyakorlatnak megfelelően továbbra is ellátjuk időpecséttel, de az újonnan kiállított elektronikus számlákat a törvényi szabályozás 2018. nyári változását követően már csak az előírt elektronikus aláírással.

Vissza

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnod!
A Számlázz előnyei

Ingyenes, kötelezettség nélküli