Az áfa listából hiányzik az adott időszakban kibocsátott számlák egy része, illetve az időszakba nem eső számlák is szerepelnek. Mi ennek az oka?

Funkcionalitás

A fiók pénzügyi adatainak beállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a Számlázz.hu a megfelelő számlákat hozza le az általad megadott időszakban.

Melyek ezek a beállítások?

Először ellenőrizd, hogy a vállalkozásod kettős könyvelést vezet vagy bevételi nyilvántartás szerint működik. Ezt ezen az oldalon tudod beállítani.

Ellenőrizd azt is, hogy vállalkozásod nem pénzforgalmi elszámolású-e, és ennek megfelelően tedd meg a megfelelő beállításokat ezen az oldalon. Figyelem! A „bevételi nyilvántartás” és a „pénzforgalmi elszámolásos” két különböző könyvelési módot takar!

Ha vállalkozásod pénzforgalmi elszámolású, akkor az áfát abban az időszakban kell megfizetned, amikor a számla kiegyenlítésre került. Ellenőrizd, hogy a „hiányzó” számlák kifizetettsége melyik időszakra esik (tehát hogy a számla kiegyenlítésekor milyen dátumot adtál meg). Ezt így tudod megtenni: „Hol állíthatom be számláim kifizetettségét?”

Ha nem vagy biztos abban, hogy vállalkozásod milyen könyvelési módot vezet, feltétlenül egyeztess könyvelőddel.

Vissza

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnod!
A Számlázz előnyei

Ingyenes, kötelezettség nélküli