Hogyan számlázzak külföldre?

Funkcionalitás

Ha szükséges EU-s (közösségi) adószám az ügylethez, akkor azt a számlakiállítás előtt mindenképp állítsd be a fiókodban, ezt a Beállítások / Fiók beállításai / Cégadatok menüpontban tudod megtenni. Így automatikusan rákerül majd a számládra.

Ha megadod a vevőd nevét és adószámát, akkor a közösségi adószáma alapján automatikusan beírjuk az országnevet. Ha úgy látjuk, hogy az országkód (adószám első karakterei) és a megadott ország nem egyezik, erre figyelmeztetünk, mielőtt kiállítanád a számlát.

Amennyiben idegen nyelvű számlát szeretnél kiállítani, annak nyelvét is meghatározhatod a számla szerkesztésekor, a dátumok alatt. Devizás számlázás esetén rendszerünk képes automatikusan tölteni a számlát az MNB árfolyamadataival, melyet a "Beállítások / Fiók beállításai / Számlázás alapadatok" menüpontban tudsz beállítani, a "Számla alapértelmezett adatai" részen.

Amennyiben szükséges a bankszámla adataihoz SWIFT és / vagy IBAN kódot megadnod, azt vagy az alábbi példa szerint, vagy külön számlaszámként van lehetőséged rögzíteni.

Példa az adatbevitelre:
Bank neve: K&H Bank, SWIFT: UBRT HUHB
Bankszámlaszám: 12345678-12345678-12345678, IBAN:HU93 1234-5678-1234-5678-1234-5678
A beállítás módosítását a Beállítások / Fiók beállításai / Bankszámláim menüpontban tudod elvégezni.

Amennyiben külföldre számlázol, elképzelhető, hogy eltérő áfakulcsot kell használnod, az elérhető áfakódokról itt olvashatsz.

Vissza

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnod!
A Számlázz előnyei

Ingyenes, kötelezettség nélküli