NAV online számla rendszerében regisztráltam, a kódokat beírtam a Számlázz.hu fiókomban, de mentéskor azt látom, hogy az adatok nem megfelelőek. Mit tegyek?

NAV online számlafeladás

A NAV online regisztráció után fontos, hogy a megfelelő felhasználói adatokat megfelelően hozd át onnan. Figyelj arra, hogy:

  1. a regisztrációt a NAV éles rendszerében végezd el, még véletlenül sem a tesztrendszerben (Ha a keresőből indítod a regisztrációt, a tesztoldalt jeleníti meg az első találatok között. A tesztrendszer felülete ugyanúgy néz ki, mint az éles rendszeré, csupán a link címében van különbség.)
  2. ahhoz a céghez kérd a felhasználói adatokat, amelybe épp be vagy lépve a Számlázz.hu-ban,
  3. technikai felhasználó legyen az, akinek az adatait átemeled,
  4. a technikai felhasználónak mindenképp adj „számlák kezelése” és „számlák lekérdezése” jogot,
  5. pontosan – lehetőleg a vágólap segítségével – másold át a négy adatot (technikai felhasználó neve, technikai felhasználó jelszava, XML aláíró kulcs, XML cserekulcs) a beállítások oldalon a NAV online adatkapcsolat fülre
  6. a technikai felhasználó jelszava nem látszik a NAV felületén, ezt emlékezetből kell megadnod a Számlázz.hu-s beállítások között (nem feltétlenül egyezik a Számlázz.hu-s jelszavad a NAV-os technikai felhasználó jelszavával!)
  7. ha minden stimmel, ellenőrizd le adószámodat is a Számlázz.hu fiókodban, mert előfordulhat, hogy rosszul szerepel a rendszerben, és emiatt nem sikerült az összekapcsolás

Ha mindez teljesült, akkor is előfordulhat még hibaüzenet, pl. ha a mentéskor a NAV rendszere nem elérhető vagy valamilyen egyéb hibát ad vissza. Érdemes megnézni a NAV Online Számla regisztrációhoz készített videóinkat:


Rövid videó képernyőképekkel és lépések leírásával:

Részletes, élő összekötés munkatársunk közvetítésével:


Vissza

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnod!
A Számlázz előnyei

Ingyenes, kötelezettség nélküli