Számla Agent hívásnál megoldható-e, hogy a visszaadott PDF fájl tartalmazza a számla második és harmadik példányát is?

Számla Agent (webshopok)

A Számla Agent a papír alapú számlának legfeljebb az első két példányát tudja visszaadni. Ezt az XML fájlban a szamlaLetoltesPld értékével szabályozhatod (részletek a dokumentációban).

Van azonban arra is lehetőség, hogy egy jól irányzott Számla Agent hívással elkérd a papíralapú számla következő példányát. Ez egy újabb hívás a Számla Agent felé, amely a már elkészített számla számát tartalmazza. Erről részletes információkat szintén a dokumentációban találsz.

Felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy papíralapú számla esetén csak a számla első (eredeti) példányának nyomtatása kötelező. Ezt kell eljuttatnod a vevőhöz.

A számla második példányának digitális archiválását el tudja végezni a Számlázz.hu, tehát a számlakibocsátónál maradó második példányok nyomtatását ez szükségtelenné teszi. Bővebb információkat itt találsz: számla másodpéldányok digitális archiválása.

További jó hír, hogy könyvelődnek sincs szüksége a számlák kinyomtatott példányára ahhoz, hogy feladatát elvégezze. Adj csak olvasási joggal rendelkező hozzáférést könyvelőd részére, így ő önállóan be tud jelentkezni a számlázási fiókodba, és lekérdezheti Excel formátumban a könyvelendő számlák adatait. Erről bővebb információt itt találsz.

Fontos tudni, hogy az új (színes, alapértelmezett, legszebb) számlakép esetén a pédányszám nem értelmezett, nem is jelenik meg a számlán. Az agent hívásban a szamlaLetoltesPld paramétert figyelmen kívül hagyjuk.

Vissza

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnod!
A Számlázz előnyei

Ingyenes, kötelezettség nélküli