A papíralapú számlámból szükségem van másolati példányra, de a Számlázz.hu-tól csak a számla eredeti példányát kapom meg. Mi ennek az oka?

Számlák nyomtatása

A beállítások varázsló 5. lépésénél adható meg, hogy papírszámla készítés esetén hány példányban kéred a nyomtatást. Ez jelenleg lehet nulla, egy vagy kettő.

A számla elkészítését követően a számlakereső képernyőn a számlaszámra kattintva minden esetben a számla eredeti példányát kapod meg.

Amennyiben további másolati példányra lenne szükség, kattints a sor elején a színes négyzetre, majd a lenyíló akciófelületen válaszd a „Másolati példányt nyomtatok” opciót.

Érdemes megemlíteni azonban, hogy papírszámla kibocsátása esetén megszabadulhatsz a másolati példányok nyomtatásától, ha igénybe veszed a Számlázz.hu digitális archiválás szolgáltatását. Erről részletes információt itt találsz: digitális archívum .

Változás!

A friss jogszabályok szerint a számla eredeti és másolati példányának megkülönböztetésére nincs szükség. Ennek értelmében a számla eredeti példánya használható mindenütt:

  • az eredeti példányt kapja a vevő
  • eredeti pédányt kaphat a könyvelő
  • az eredeti példány megfelel adóellenőrzés során is.
Vissza

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnod!
A Számlázz előnyei

Ingyenes, kötelezettség nélküli