A még rendelkezésre álló KATA keretet a rendszer rosszul számolja ki. Hol a hiba?

Funkcionalitás

A Vezérlőpulton mindig az aktuális évben rendelkezésre álló KATA keretet láthatod. Ha úgy gondolod, hogy a maradék KATA keret kiszámítása helytelen, ellenőrizd a következőket:

1. A vevőid által kiegyenlített számlák kifizetettségét adminisztráltad-e fiókodban?
A KATA keret kiszámításánál a Számlázz.hu csak azokat a számlákat veszi figyelembe, amelyeket a fiókban kifizetettre jelöltél. Ennek oka a pénzforgalmi szemlélet: a KATA hatálya alatt kibocsátott számlákat abban az évben kell figyelembe venni, amikor a számla kiegyenlítése megtörtént. Ha a számla kiegyenlítése nem történt meg (vagy azt nem adminisztráltad a Számlázz.hu-s fiókodban), akkor az a számla nem terheli egyik év KATA keretét sem.

2. A számlához rögzített kifizetettségi adat megfelel a valóságnak?
Ha a számla valós kifizetésének éve eltér a kiegyenlítés rögzítésének dátumától, akkor a KATA számítás valótlan adatokat mutathat. Példa:

  • A számla kibocsátása szeptemberben történt.
  • A számlát szeptemberben ki is fizették.
  • A számla kifizetettségének adminisztrálása a Számlázz.hu fiókban csak következő év januárjában történt meg olyan módon, hogy kifizetési dátumnak január lett megadva.

Ebben az esetben a rendszer a KATA keretet rosszul fogja kiszámolni, hiszen a szeptemberi számlát a januári év keretéhez számolja hozzá. Nagyon fontos tehát, hogy a számlák kifizetettségének dátumát precízen vezesd a fiókban.

3. Deviza alapú számlák esetén megadtál devizaárfolyamot?
A deviza alapú számlákat a KATA keret kalkulálásakor csak akkor veszi figyelembe a rendszer, ha a devizaárfolyam rendelkezésre áll.

Tipp: A KATA keretről informáló sor jobb oldalán a Részletek fölé húzva az egérmutatót további tájékoztató adatokat mutatunk meg.

Tipp: Amennyiben több számlát szeretnél egy mozdulattal kiegyenlítettre állítani, akkor a számlakereső képernyőn kijelölve őket, a csoportos műveletek között kiválaszthatod a „Számlák kiegyenlítése” funkciót. Ne felejtsd beállítani a „2000 bizonylat egyszerre” opciót. Nagyon fontos azonban, hogy a kiegyenlítés dátuma arra az évre essen, amikor a számlát valóban kiegyenlítették.

Vissza

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnod!
A Számlázz előnyei

Ingyenes, kötelezettség nélküli