588 746 vállalkozás
698 724 felhasználó
245 506 840 kiállított számla
Katás vállalkozásoknak2022-02-28T10:09:01+01:00

Kata adózás és kata számlázás egyszerűen és gyorsan

Ha teendőd van, szólunk. Ha kérdésed van, válaszolunk.

A Számlázz.hu a katások fejével gondolkozik. Ezért hoztuk létre az autokatát, amely a legfontosabb kérdések és válaszok ismeretében készült a katás vállalkozók számára. Legyen az autokata a te digitális kata asszisztensed!

Előfizetek havi 1 290 Ft + áfáért

Kata adózás és kata számlázás egyszerűen és gyorsan

Ha teendőd van, szólunk. Ha kérdésed van, válaszolunk.

A Számlázz.hu a katások fejével gondolkozik. Ezért hoztuk létre az autokatát, amely a legfontosabb kérdések és válaszok ismeretében készült a katás vállalkozók számára. Legyen az autokata a te digitális kata asszisztensed!

Előfizetek havi 1 290 Ft + áfáért

Bizonytalan vagy a kata adózással kapcsolatban? Kata asszisztenst keresel?

Millió kérdés és kétely merülhet fel benned is a vállalkozásod adminisztrálásával kapcsolatban. A katás adózási forma nagyon egyszerűnek tűnik, de nem árt tisztában lenni az erre vonatkozó adózási szabályokkal. Megvan minden bejelentési kötelezettséged? Biztosan jól állítod ki a számlákat? Tisztában vagy a határidőkkel? Tudod, mikor léped át a kata kereted? Ezek a kérdések ott lebegnek minden katás vállalkozó fejében, és nem mindig egyértelmű a válasz.

Ilyenkor biztosan jól jönne egy kata asszisztens, aki segít a kata adózásban. Hús-vér jelölttel nem szolgálhatunk, az autokata viszont egy olyan nagyszerű kata program, ami biztosan megkönnyíti katás adminisztrációdat. És februárban a kata bevallásod is 15 perc alatt elkészülhet!

A kata adózást és kata bevallást segítő funkciók teljes listája:

Változásbejegyzést segítő funkciók:

Kovács Patrícia az autokatáról

“Az autokata olyan, mint egy védőháló, support, ami lényegében mindenre figyelmeztet… én biztonságban érzem magam, hogy ennyire figyelnek rám, és kézben tartják a pénzügyeimet.”

🎁 Újdonság: autokata előfizetéshez már #start és #digital csomagban is elérhető a Számlaverzum NAV számlaszinkron kimenő számlák esetében

Autokata előfizetés esetén már #start és #digital csomagban is ajándékba kapod a Számlaverzum szolgáltatásunk egy részét, hogy az adatszolgáltatás más számlázókkal kiállított számlák esetében is pontos legyen. Autokata előfizetőként kapcsold be a Számlaverzumot a Beállítások / Fiók beállításai / NAV online adatkapcsolat menüpontban, és élvezd, hogy az összes* kimenő számládat látod a számlázási fiókodban!

*Kivétel: a nem Számlázz.hu-val kiállított, OSS-be küldött külföldi kimenő számlák.

Figyelem! Ha #start és #digital csomagban autokata előfizetésed mellé kapott Számlaverzum szolgáltatást használsz, kizárólag a kimenő számláidat fogod látni. A Számlaverzum a bejövő számlákat is szinkronizálja, de azok eléréséhez mindenképp #profi díjcsomagra kell váltani. Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy milyen számlákat kell beküldeni a NAV-ba, és ezáltal milyen bizonylatok jelennek meg a Számlaverzum teljes szolgáltatásában, #profi csomagban. 

Számlaverzum

Nézz körül az autokatában INGYEN!

Most minden katásnak bepillantást adunk az autokata világába: ha szeretnéd a saját szemeddel látni, hogy hol tudod elkészíteni a bevallásod, hol töltheted le a bevételi nyilvántartásod, és hol találod a vállalkozásod kimutatásait, akkor kukkants be az autokatába!

Kipróbálom ingyen

Tetszik? Aktiváld most az autokatát, és a kata asszisztensed mindenben segítségedre lesz!

Előfizetek havi 1 290 Ft + áfáért

Könnyítsd meg kata adózási teendőid az autokatával!

Kérdésed van? Segítünk!

Autokata felhasználóként nem maradsz egyedül, ha elakadsz a vállalkozásod könyvelésében: díjmentesen segítünk adózással kapcsolatos kérdéseidben!

Előfizetek havi 1 290 Ft + áfáért

autokata matracos hölgy

Még nem katázol?

Vagy útmutatót adnál ismerősödnek, aki most vágna bele?
Az autokata chatbotja, a matracos hölgy már a vállalkozás indítása előtt segít a kétes kérdésekben!

Beszélek vele

Használati lépések

1.Lépj be a Számlázz.hu felületére, vagy ha még nincs számlázási fiókod, regisztrálj!

2.Ha már Számlázz.hu-előfizető vagy, akkor a Vezérlőpultról indulva fizethetsz elő autokata szolgáltatásra!

3.Kövesd a Számlázz.hu és a Riport Applications felületén található útmutatónkat – mi sem egyszerűbb ennél!

Autokata logo

CSOMAGOK & ÁRAK

Van már Számlázz.hu előfizetésed?

autokata
havi előfizetés esetén
1 290 Ft+áfa/hó
autokata
éves előfizetés esetén
12 900 Ft+áfa/év

2 hónap ajándék 🎁

Irány az előfizetés!
Inkább kipróbálom ingyen

Nincs még Számlázz.hu előfizetésed?

autokata + #start
csomag együtt:
2 280 Ft+áfa/hó

vagy

22 800 Ft+áfa/év
2 hónap ajándék 🎁

 • autokata korlátlan használata

 • Számlázz.hu #start csomag korlátlan használata

 • Ajándék Számlaverzum, azaz NAV számlaszinkron hozzáférés

autokata + #digital
csomag együtt:
2 780 Ft+áfa/hó

vagy

27 800 Ft+áfa/év
2 hónap ajándék 🎁

 • minden, ami autokata és #start csomag

 • Autokassza banki integráció: bankszámla és számlázási fiók összekötése

 • Automatikus számlapárosítás

 • Automatikus kifizetettség-jelölés

autokata + #profi
csomag együtt:
3 280 Ft+áfa/hó

vagy

32 800 Ft+áfa/év
2 hónap ajándék 🎁

 • minden, ami autokata és #digital csomag funkciói

 • Számlázz.hu #profi csomag korlátlan használata, mint például:

 • 0 Ft-os e-számla kézi kiállításkor

 • Online pénzügyi adatkapcsolat külső rendszerekkel

 • Számlák archiválása a jogszabályoknak megfelelően, papírmentesen, digitálisan

Regisztrálok Számlázz.hu fiókot!
Van már fiókom, irány az előfizetés!

Gyakori kérdések

Igen, az automatizált könyvelési támogatást kifejezetten a katás vállalkozók számára fejlesztettük, és fejlesztjük tovább.

FIGYELEM: az autokatában elérhető szolgáltatások körét folyamatosan bővítjük, így érdemes figyelemmel kísérned a legfrissebb híreinket az újdonságokról.

Ha már használod a Számlázz.hu-t, és #start, #digital vagy #profi szolgáltatáscsomagod van, már aktiválhatod is az autokata szolgáltatást.

De igen, a könyvelők szakértelme, támogatása, tanácsai továbbra is nélkülözhetetlenek a katás vállalkozók számára is. Az autokata azonban a könyvelők és a vállalkozók életét is megkönnyítheti, amennyiben az automatizálható folyamatokat robotokra bízzák.

A Riport Applications Kft. professzionális megoldásszállító az automatizált menedzsment riportok szállítása terén: az autokata megoldás hátterét biztosítva a digitalizáció eszközeivel oldja meg, hogy több tucat szuper könyvelő tudásához férhess hozzá hatékonyan és gyorsan.

A Számlázz.hu bármely díjcsomagjának (#start, #digital vagy #profi) előfizetői számára elérhető a szolgáltatás. Havi előfizetés esetén a szolgáltatás díja bruttó 1 638 Ft (1 290 Ft+áfa), éves előfizetés esetén 2 hónapot ajándékba adunk, így az autokata díja 12 hónapra 16 383 Ft (12 900 Ft+áfa).

Ha előfizetsz az autokata szolgáltatásra már #start és #digital csomagban is megkapod a Számlaverzum (NAV számlaszinkron) szolgáltatásunkat, de csak a kimenő számlák esetében. Így az adatszolgáltatás más számlázókkal kiállított számlák esetében is pontos lesz. 

Hogyan tudod beállítani?

Autokata előfizetőként kapcsold be a Számlaverzumot a Beállítások / Fiók beállításai / NAV online adatkapcsolat menüpontban, és élvezd, hogy az összes* kimenő számládat látod a számlázási fiókodban!

*Kivétel: a nem Számlázz.hu-val kiállított, OSS-be küldött külföldi kimenő számlák.

Figyelem! Ha tehát #start és #digital csomagban autokata előfizetésed mellé kapott Számlaverzum szolgáltatást használsz, ne feledd, hogy kizárólag a kimenő számláidat fogod látni. A Számlaverzum a bejövő számlákat is szinkronizálja, de azok eléréséhez mindenképp #profi díjcsomagra kell váltani.

Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy milyen számlákat kell beküldeni a NAV-ba, és ezáltal milyen bizonylatok jelennek meg a Számlaverzum teljes szolgáltatásában, #profi csomagban.

További információért nézz körül tudástárunkban!

Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.06.13. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Aranyi Csaba

Aranyi Csaba
terapeuta, aranyicsaba.hu

Korábban elboldogultam az adóbevallásommal, de idén, katás vállalkozóként már kissé bonyolultnak tűnik, pedig gondolom ez sem az ördögtől való. Az autokata oldalsávban folyamatosan megjelenő KATA és AAM keret fontos információ. Enélkül állandóan számolgatni kellene, hogy mennyi az, ami még belefér. A havi / eseti figyelmeztető, befizetési és bevallási figyelmeztető funkciók sok bosszúságtól óvnak meg és bízom benne, hogy a hamarosan megjelenő KATA éves bevallás is hasonlóan egyszerű és nagyszerű lesz, mint minden, amit a Számlázz.hu kínál.

Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2022.02.15. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Szota Krisztina

Szota Krisztina
HR Tanácsadó, Szota HR

HR tanácsadói vállalkozásomat több mint fél éve indítottam újra. Úgy gondoltam, mindenképp váltok online számlázásra, a Számlázz.hu-ról csak jó tapasztalatokat olvastam. Mivel katás vállalkozó vagyok, adta magát az autokata is. Hálás vagyok a vállalkozásom újraindításához kapott rengeteg segítségért – mindent el tudtam itthonról intézni, nem kellett több napnyi hideg élelemmel felszerelkezve sorban állnom különféle hivatalos helyeken. Azóta is bármilyen kérdéssel fordulok az ügyfélszolgálathoz, rendkívül rövid időn belül pontos, felhasználóbarát választ kapok. Érzem, hogy odafigyelnek rám, pedig csak egy vagyok a sok közül. A vállalkozásom adminisztrációja tűpontos, ez mindig megnyugvással tölt el, amikor eljön a számlázás ideje.

Klein Péter

Klein Péter
ux astronaut, kleinpeter.hu

A vállalkozásom kezdetén azonnal tudtam, hogy egy digitális megoldást szeretnék használni a számláim rendezésére. Egy szolgáltatást ami lehetővé teszi, hogy egyedül is boldoguljak és bármikor elérjem az adataim. Az autokata-t a Számlázz.hu oldal plusz szolgáltatásaként ismertem meg és használom rendszeresen. Segítségemre szolgál az automata emlékeztető funkció (teendőim) mikor mit és hová kell befizetnem. Külön hálás vagyok, hogy belépéskor azonnal tudom az egyenlegem és hogy milyen keretekkel gazdálkodhatok még.
Rövid történet: Elakadtam az adóbevallásban, írtam az ügyfélszolgálatnak melyre nagyon kedves és részletes segítőkész választ kaptam. Csak követnem kellett a lista elemeit amiben még a linkek is fel voltak tüntetve. Egy pillanatra egy jó könyvelőnek éreztem magam.

Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.02.08. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Dr. Hüse Éva Flóra

Dr. Hüse Éva Flóra
HEF LEGAL

Az autokata szolgáltatás áttekinthető, világos és egyszerűen kezelhető felületeivel jelentősen megkönnyíti az Ügyvédi Iroda mindennapi pénzügyi folyamatait, adminisztrációját, ezáltal növeli az iroda hatékony működését. Bármikor pontos és naprakész információkat kaphatok általa az adózás szempontjából fontos pénzügyi adatokról, a rendszer az adófizetési határidőkre is minden esetben figyelmeztet. A számlák, és azok teljesítésének nyilvántartása átlátható képet ad az iroda aktuális pénzügyi helyzetéről, melyet így bármikor, bárhonnan gond nélkül, kényelmesen megismerhetek.

Az autokata fejlesztője, a Riport Applications Kft. a Számlázz.hu PARK (Pénzügyi és Adminisztrációs Rendszerek Központja) alapító tagja. Kíváncsi vagy, hogyan legózhatsz össze magadnak egy olyan vállalkozást, ahol kevés az adminisztráció, sok az automatizmus és digitális a szemlélet? Mutatjuk az utat!

Irány a PARK

Még több infó az autokatáról

Még több betöltése

Kezdd el használni az autokatát!

Előfizetek havi 1 290 Ft + áfáért