A Számlázz.hu bemutatja:
Magic Irén

Ismerd meg, hogyan született meg a mindentlátó Magic Irén!

Főszerepben: Kiss Ádám

Kéziszámla sorsa jóskártya

A jövő világos!

A számlázás folyamata alapjaiban változik meg 2020-ban: a számlatömb a múlté, innentől a számlákat körmölőknek online is rögzíteniük kell a számlák adatait a NAV rendszerében. Hogy a vállalkozók elkerüljék a dupla adminisztrációt, búcsút kell inteniük a kéziszámlának, és online számlázásra kell váltaniuk. A Számlázz.hu-nál a szórakoztató oldaláról közelítettük meg ezt a szemléletváltást, és a népszerű humorista, Kiss Ádám bevonásával készítettük el reklámkampányunkat. Ádám három karakter bőrébe bújt, amelyből elsőként Joli nénit, a piacos veteránt ismerhettük meg, most pedig bemutatjuk Magic Irént, aki előtt az sem lehetett titok, hogy a papírszámlázásnak annyi lesz!

Ha egy olyan nem hétköznapi ember, mint egy jósnő is képes arra, hogy az online számlázás hétköznapi legyen számára, akkor kinek okozna gondot? Magic Irén tisztán látja, az online számlázásé a jövő! Az ő karakterével egy szélsőséges példán keresztül adhatjuk át az üzenetünket, miközben bízunk benne, hogy szórakoztató módon ki is tűnünk a reklámzajból.

15. szülinapunkra játékkal készültünk: öltsd magadra Joli nénit, Magic Irént vagy Nemes Tituszt és nyerj!

JÁTSSZ az Instagramon vagy Facebookon a Számlázz.hu karaktereivel, taggeld be és kövesd be a Számlázz.hu-t publikus profilról! Most naponta 5×10.000 Ft értékű utalványt nyerhetsz, amelyet szabadon válthatsz be a Zing Burgernél, a Kruz Bike Companynál, a Cseppkenél, a Brandesembernél, a Dumaszínháznál vagy könyvelési tanácsadásra a RANDL Accounting Bt.-nél. Nyereményjátékunkról bővebben itt olvashatsz.

Joli néni játék
Irány az Instagram filter!
Irány a Facebook filter!
Magic Irén játék
Irány az Instagram filter!
Irány a Facebook filter!
Nemes Titusz játék
Irány az Instagram filter!
Irány a Facebook filter!
kiss ádám magic irén számlázz.hu

Főszerepben: Kiss Ádám

„Összességében tetszett az egész, bár az elején kicsit nehezen mozogtam a tűsarkúban, de később már cigánykerekezni is tudtam benne.”

Olvasd el az interjúnkat Kiss Ádámmal!

A hangulat megteremtése

A forgatási helyszín körülményei és a kellékek a SETLaB, azon belül is Kiss Kata munkáját dicsérik.
“Már az első perctől elengedhettük a fantáziánkat. Ezt segítette, hogy az egész forgatás családias hangulatban zajlott, a professzionális stábnak köszönhetően minden olajozottan ment.
Az épített helyszín egy fesztivál jós sátra, amelynek alapját fa cölöpök és egy 5×5 méteres lenvászon anyag jelentette. A tervezés során fontos szempont volt, hogy minden harmonizáljon Magic Irén karakterével. Annak színvilágával, stílusával, öltözékével. A belső teret különböző textúrájú, lágyságú és esésű drapériával oldottuk meg. A sátor tetejét tüllből mintáztuk, ami baldachint formált, és aminek varázslatos csillámjai csak az esti fényben sejlettek fel.
Egyik kedvenc kellékünk a kéziszámla széttépését ábrázoló jóskártya volt, ami saját magunk gyártottunk le. Természetesen a jósgömb és az amulett sem hiányozhatott, amik nagy szerepet kaptak a hosszabb és a rövidebb filmekben is.”

Magic Irén kellékek

További kulisszatitkokról Vadócz Edina maszkmestert kérdeztük:

“A karakterek megalkotása mindig a lehetőségek átgondolásával kezdődik. Rengeteg eszköz van egy arc vagy test átalakítására, de csodát a maszkmester sem tud csinálni. Főleg kihívás az, ha egy szereplőből kell három különböző karaktert megalkotni, hiszen a meglévő karakterjegyeket változtatjuk meg.”

Kiss Ádám Magic Irénné alakul

„El kell mondanom, hogy mindig rengeteget adnak a teljes képhez a parókák, a zseniális jelmezek és itt lenyűgöző igényességgel segítette a végeredményt a stylist, Bognár Hajnalka.

Összességében, az 1 hónapos előkészület alatt végig szuper volt használni a kreativitásunkat és nagyon köszönjük a lehetőséget.”

Stylistok és maszkmesterek
Balról jobbra: Lengyel Gergő, Salvai Ramóna, Bognár Hajnalka, Kiss Ádám, Vadócz Edina, L Gazdag Ágnes, Antal Márti

Bujdosó Bori scriptes, filmkritikus személyes élménye

Ritkaság, hogy egy reklámfilm olyan stábtagokkal büszkélkedhet, mint amilyen Bujdosó Bori, aki az egyik legismertebb filmkritikus. Ezúttal scriptesként volt jelen a forgatáson, így élte meg a forgatási napokat.

“Hároméves voltam, amikor elvarázsolt a mozi és tizenöt éve dolgozom filmes újságíróként, ami alatt sok minden változott, de a filmek iránti lelkesedésem cseppet sem csökkent. Az utóbbi néhány évben egyre inkább mozgolódott bennem, hogy akkor talán érdemes lenne csinálni is. Lassan az is kikristályosodott, hogy a scriptelés lenne a nekem való feladat a stábon belül. A négy hónapos képzés elvégzése után legelőször a Számlázz.hu kampányán nyílt lehetőségem élesben kipróbálni a scriptelést.
Újságíróként jó sok filmforgatáson jártam már, de olyankor az ember inkább megtűrt személy, ebben az új szerepben, az alkotófolyamat aktív résztvevőjeként most először vettem részt forgatáson. Sejtettem, hogy tetszeni fog, de azt nem, hogy ennyire. Igaz, hogy ez „csak” egy kétnapos munka volt, de egy halálosan profi, mégis egészségesen laza csapatban találtam magam, ahol mindenki nagyon kedves volt és próbált segíteni – senki nem éreztette velem, hogy újoncként kolonc lennék –, és főleg: mindenki iszonyatosan lelkesen dolgozott a közös célért, hogy a reklámszpotok a lehető legjobban sikerüljenek. Borzasztóan izgulva és felspannolva érkeztem, de a lendületemet aztán a csapatban vibráló energia tartotta fent végig. Az újságírás alapvetően egyszemélyes buli, ezzel szemben a (reklám)filmkészítés csapatmunka, és én ezen a forgatáson rögtön megélhettem, hogy milyen magával ragadó érzés, amikor mindenki egy irányba húz.”

Kisfilmek

A forgatás

A csillagokban is meg van írva, hogy a számlatömb a végét járja. Magic Irén kristálytisztán a tudomásunkra hozza, hogy a jövő az online számlázásé. Figyelemfelkeltő karakterén keresztül reméljük, hogy minél több emberhez eljut, hogy az átállás kötelező, és hogy ehhez egy ügyfélbarát, könnyen kezelhető partnerként állunk rendelkezésre, bármilyen munkakörről is van szó.

Vajon mit lát Magic Irén a jósgömbjében?

Stáblista

Sunny Studio

Ismerd meg Joli nénit és Nemes Tituszt is!

Ismerd meg Joli nénit!
Irány Joli néni oldala!
Ismerd meg Nemes Tituszt!
Nézd meg Nemes Titusz videóit!

Kezdd el az online számlázást már most!

Regisztráció