753 879 vállalkozás
925 472 felhasználó
491 812 611 kiállított számla
Digitális faktoring2024-06-06T17:27:42+02:00

Digitális faktoring

Váltsd pénzre hosszú lejáratú számláidat most!

Digitális faktoring szolgáltatásunk megspórolja neked a várakozás költségét,
és kézhez kapod munkád ellenértékét szinte azonnal.

Digitális faktoring

Váltsd pénzre hosszú lejáratú számláidat most!

Digitális faktoring szolgáltatásunk megspórolja neked a várakozás költségét, és kézhez kapod munkád ellenértékét szinte azonnal.

Nem kell kivárnod a távoli fizetési határidőt

24 órán belül hozzájuthatsz munkád ellenértékéhez. Javul fizetőképességed, elkerülöd a negatív cash flow-t.

Bizonytalanság helyett stabilitás

Bevételeid napra pontosan tervezhetők lesznek, képes leszel rugalmasan, válságálló módon reagálni a változásokra.

Jó partnerkapcsolatok, versenyelőny

Hosszabb fizetési határidőket vállalhatsz, vevőid biztosítva látják a pénzügyi hátteret a megrendeléseik teljesítéséhez.

Kevesebb adminisztráció, több idő a cégedre

Nem kell a fizetési határidők nyomon követésével foglalkoznod, és futni a pénzed után. 100% digitális megoldás.

Kinek szól a faktoring?

A faktoring egy bevált, megbízható finanszírozási forma egyéni és társas vállalkozásoknak egyaránt. Kényelmesen, közvetlenül Számlázz.hu fiókodból kérhetsz finanszírozást le nem járt számláidra (ha megfelelnek a feltételeknek) – eladod őket partnerünknek, a Flexibillnek, és a pénzed javát rövid időn belül a bankszámládon tudhatod.

Amire szükséged lesz:

Faktoring Számlázz.hu előfizetés

Számlázz.hu #start, #digital vagy #profi csomag

Nincs még előfizetésed? Gondoskodj róla! Amellett, hogy finanszírozást fogsz tudni kérni az érintett számláidra, a választott csomag összes előnyét élvezheted, és rengeteg adminisztrációtól szabadíthatod meg vállalkozásodat.

Faktoring Számlázz.hu előfizetés

Megfelelő jogosultság

Számlázz.hu fiókod fiókgazdája és adminisztrátorai indíthatják el a digitális faktoráláshoz szükséges folyamatot, és kérhetnek finanszírozást a számlákra. Fontos: a faktoring információs ablak csak abban az esetben jelenik meg, ha van olyan számla a fiókban, amely megfelel a faktorálási feltételeknek

Érdekel, irány a fiókom
  • Figyelem! Azon vevőid még nem lejárt és az itt található feltételeknek megfelelő számláit faktorálhatod, amelyekre keretszerződést kötöttél és abban a devizanemben, amiben a szerződést kötötted.

Mennyibe kerül a faktorálás?

Vevőid számláit most átlagosan 1-3% közötti díjért és 1% kamattal faktorálhatod. A faktorálás díja függ számlák értékétől, a fizetési határidőtől, a kamat pedig a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) függvénye. Használd a kalkulátort, hogy megtudd, milyen díjakra számíthatsz! A végleges faktoring ajánlatot azután kapod meg, hogy elindítottad a szerződéskötést Számlázz.hu fiókodból. 

Mennyibe kerül a faktorálás?

Vevőid számláit most átlagosan 1-3% közötti díjért és 1% kamattal faktorálhatod. A faktorálás díja függ számlák értékétől, a fizetési határidőtől, a kamat pedig a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) függvénye. Használd a kalkulátort, hogy megtudd, milyen díjakra számíthatsz!

A végleges faktoring ajánlatot azután kapod meg, hogy elindítottad a szerződéskötést Számlázz.hu fiókodból. 

Nem te vagy a döntéshozó?

Segíts a vállalkozás vezetőinek abban, hogy felelősen dönthessenek cégük jövőjéről! Hívd fel a figyelmet a lehetőségre, hiszen közös érdeketek, hogy teljesített munkátok ellenértéke minél előbb beérkezzen, és ezzel stabil lábakon állhasson a cég. A lenti gombra kattintva közvetlenül elküldheted az értesítést.

Küldd el az értesítést!

Mi a faktoring menete?

faktoring menete

1. Faktoring szerződést kötsz vevőidre.

Az ajánlatkérést Számlázz.hu fiókodból indíthatod, majd a Flexibillben néhány lépésben keretszerződést kötsz. Folyamatosan tájékoztatunk, hogy hol tartasz.

2. Kiállítasz egy számlát Számlázz.hu fiókodból.

A számlakiállítás a megszokott, kényelmes módon történik a Számlázz.hu fiókodban.

3. Finanszírozást kérsz a számlára számlázási fiókodból.

A számlák státuszát folyamatosan nyomon követheted Számlázz.hu fiókodban.

4. Még aznap hozzájuthatsz a pénzedhez.

A Flexibill 24 órán belül átutalja neked a számla végösszegének 90%-át.

5. Vevőd fizet a Flexibillnek, aki elszámol veled.

Vevőd a számlát a Flexibill felé rendezi, te pedig megkapod a költségekkel csökkentett fennmaradó összeget, amint ez megtörtént.

Érdekel, irány a fiókom

Ki a Flexibill?

Partnerünk a Flexibill digitális faktoring, melyet a BÁV Faktor, a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég hívott életre, több mint 15 éves tapasztalattal a háta mögött. A Flexibill egyedülálló módon, 100%-ig digitálisan finanszírozza meg a vállalkozásod aktív számláit, hogy ne kelljen hónapokat várnod arra, hogy vevőid fizessenek. 

Ki a Flexibill?

Partnerünk a Flexibill digitális faktoring, melyet a BÁV Faktor, a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég hívott életre, több mint 15 éves tapasztalattal a háta mögött. A Flexibill egyedülálló módon, 100%-ig digitálisan finanszírozza meg a vállalkozásod aktív számláit, hogy ne kelljen hónapokat várnod arra, hogy vevőid fizessenek. 

Tudj meg többet a faktoringról

Digitális szolgáltatásunkat cégmérettől függetlenül minden vállalkozásnak ajánljuk, ha szeretnének előbb hozzájutni a pénzükhöz. A hosszú fizetési határidők ugyanis veszélyeztethetik egy cég stabil működését, és a növekedésnek is gátat szabhatnak.

Előminősítettük azt a vevőkört, akik esetében a faktorálás teljesen kockázatmentes: megbízható partnerekről van szó, akik esetében mégis hosszú fizetési határidővel kell számolnod. Számlázz.hu fiókodban látni fogod, milyen vevők számláit tudod faktorálni egy gyors szerződéskötést követően gyakorlatilag azonnal. 

Ezen kívül bármely más partnered esetében is kérhetsz faktoring ajánlatot, akiknek az elmúlt 120 napban állítottál ki olyan számlát, amely megfelelt a faktorálási feltételeknek.

Egyértelműen. 🙂 Egyrészt semmilyen kötelezettséggel nem jár, másrészt felgyorsítja a folyamatot akkor, amikor éppen aktuális lesz a számodra. Lehetnek olyan helyzetek, amikor kritikus jelentősége van annak, hogy minél előbb hozzájuss a pénzedhez, nem árt erre előre felkészülni. 

Azon vevőid még nem lejárt számláit faktorálhatod majd, amelyekre keretszerződést kötöttél. A szerződéskötés után az összes faktorálható számlád meg fog jelenni a Flexibill felületén. (A lejárt számlák rendezését a követeléskezelési szolgáltatás tudja támogatni.)

Ahhoz, hogy egy számla faktorálható legyen, meg kell felelnie bizonyos feltételeknek:

  • Nem sztornószámla, díjbekérő vagy szállítólevél
  • Fizetési határideje 20-120 nap közé esik
  • Devizaneme: HUF, EUR, USD
  • Fizetési módja: átutalás

Faktoring szolgáltatásunkat csak fiókgazda és adminisztrátor jogosultságú Számlázz.hu felhasználóink érik el, kizárólag előfizetéses csomagban. A Faktoring információs ablak abban az esetben érhető el a számlázási fiókban, ha az adott időpillanatban van faktorálható számlád, vagy ha korábban már elindult a szerződéskötési folyamat.

A hitellel ellentétben a faktoring számodra teljesen kockázatmentes, nincs szükség tárgyi fedezetre. A vevőid fizetőképességét vizsgáljuk, nem a tiedet.

Olvasd el blogcikkeinket a témában!

Számlázz online egyszerűen, gyorsan, megbízhatóan!

Regisztrálok ingyen