Megbízott számlakibocsátás és önszámlázás

A Számlázz.hu rendszerével könnyedén megvalósíthatod a megbízott számlakibocsátáson alapuló rendszeredet, vagy akár az önszámlázást.

regisztrálok

Bizonyos esetekben az a praktikus, ha a számlát nem a beszállító, hanem a megrendelő (vevő) bocsátja ki. Például ha a vállalkozásod ügynököket foglalkoztat, és havi rendszerességgel fizetsz részükre jutalékot. Ebben az esetben – bár a beszállító a te ügynököd – célszerűbb neked számláznod olyan módon, hogy:

Az ilyen módon történő számlázást hívjuk önszámlázásnak.

Abban az esetben, ha a számlán harmadik fél szerepel vevőként, akkor a folyamat neve: megbízott számlakibocsátás. Megbízott számlakibocsátás esetén a számlát nem a szállító bocsátja ki a vevője (megrendelője) részére, hanem ezzel egy másik vállalkozást bíz meg. Az önszámlázás tehát a megbízott számlakibocsátás speciális esete, amikor a megbízott egyben a megrendelő is.

Részleteket a következő blogcikkekben találsz: Önszámlázás és megbízott számlakibocsátás, továbbá Az önszámlázás bevezetése.

Ha üzleti folyamatodnak ez a legkényelmesebb, akkor a Számlázz.hu-val te is egyszerűen és gyorsan bevezetheted a megbízott számlakibocsátást, tehát megrendelőként számlázhatsz beszállítóid helyett. A számlázás a Számlázz.hu automatikus interfészén keresztül történik (Számla Agent).

A szolgáltatás havidíja 31 750 Ft (25 000 Ft+áfa), amelyet utólag számlázunk ki. A havidíj összege független attól, hogy vállalkozásod hány beszállító nevében számláz. Ez azt jelenti, hogy a teljes beszállítói hálózatod számlázását kézben tarthatod a fenti fix költséggel.

Figyelem! A kibocsátott e-számlák díja is a megbízott számlakibocsátót terhelik.

Kérdésed van?

Írj ügyfélszolgálatunknak, készséggel segítünk!

Megbízott számlakibocsátás és önszámlázás

Tudtad, hogy a megrendelő is bocsáthat ki számlát a beszállító nevében?

A megvalósításhoz olvasd el részletes útmutatónkat.

Útmutató letöltése

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció