Számlázz.hu Műhely

A legfiatalabb profik titkai

Vállalkozni bármilyen korban lehet – ma már tizenéves influenszereket is ismerünk, akik letarolják a netet, és tényleg nagyon tudnak valamit, ami sikert hoz. A hatodik Számlázz.hu Műhelyre olyan huszonéveseket és kora-harmincasokat hívtunk beszélgetni, akik valamiben egész máshogy vállalkoznak, mint a korábbi generációk tagjai: Koós Lili ékszertervező családból jön, de felmenői sosem terveztek (pláne nem nyomtattak!) ékszert 3D-ben. Bánkuti Dani „Zenei karrier önerőből” című könyve régi motorosoknak is újraírhatja a pályáját, de Dani „jutyúberként” is határozott karaktert épít, amellett, hogy tanácsadó, szerző. Bogár Márk a családi vállalkozás vadonatúj generációjához tartozik, így naná, hogy ő felel a chilifarm social csatornáiért – de olyan stílusban, hogy a monitoron is átüt a kapszaicin…

Profizmusért felelős titkaikról pedig a Forbes újságírója, Nagy Zsolt faggatja őket, aki a Forbes Harminc sikeres fiatal 30 alatt” listáit szerkeszti.

Gyere, és tanuld el tőlük a legfrissebb vállalkozói „titkokat”!

Időpont: 2018. október 25. csütörtök, 16:00 – 18:00

Helyszín: Millenáris Startup Campus (1024 Budapest, Kis Rókus u., D épület)

A 2018. októberi Műhelyre a regisztráció lezárult – találkozunk legközelebb tavasszal!

Az eseményről most is videófelvétel készül. A korábbi Műhely-videókat itt tudod megnézni.

Facebook-eseményünkben is jelezd részvételedet, és hívd meg ismerőseidet is!

Résztvevők

Koós Lili
Koós Lili, ékszertervező

aki már 3D-ben (is) nyomtat ékszert

Klasszikus ékszerek tervezőjeként a legnemesebb anyagokkal, drágakövekkel dolgozik, ám karrierjét nem pusztán a szakmaiságra és tapasztalataira építi, hanem az üzleti tudásra is komoly hangsúlyt helyez. A Forbes “Harminc sikeres fiatal 30 alatt” listáján tavaly szerepelt.

Gyerekkorát a családi aranyműves műhelyben töltötte, játékszerei valódi drágakövek, gyöngyök és csillogó nemesfémek voltak. A szerencsés adottsághoz tudatosságot és szakmaiságot is társított, tanulmányait a világhírű GIA-nél (Gemological Institute of America) végezte, Londonban gyémántszakértőnek és ékszertervezőnek tanult, Sydneyben szerzett Master of Design diplomát.

Évente általában egy vagy két kapszula kollekciót tervez, gyakran dolgozik egyedi megrendelésre. Legutóbb a 3D tervezésben és nyomtatásban képezte tovább magát, mely technológiákat már aktívan használja is munkáiban. Kis Pozsonyi úti üzlete mellett webshopot üzemeltet, rendszeresen kiállít.

Nagy Zsolt
Nagy Zsolt, Forbes

aki minden évben összegyűjt 30 sikeres magyar 30 alattit

„Talán sosem volt ennyi lehetőség fiatalon érvényesülni, mint most, de ez nem jelenti azt, hogy egyszerű dolguk van.” – vallja Nagy Zsolt, a Forbes újságírója, aki a hatodik Számlázz.hu Műhely kerekasztalát vezeti. Ha valaki, hát ő igazán érti a sikeres fiatalok nyelvét: két éve szerkeszti a Forbes Harminc sikeres fiatal 30 alatt” listáját. Ezen a listán szerepel minden tavasszal az a 30 sikeres fiatal, aki szereti, amit csinál, letett már az asztalra dolgokat, és pár év múlva talán épp az ő mondataival indul a forbes.hu nyitólapja. Nagy Zsolt 2016 óta a Forbes munkatársa, de szinte a hazai indulás óta külsősként írta az üzleti magazint.

Bánkuti Dani
Bánkuti Dániel, zenészek mentora

egy igazi selfmade zenészből lett vállalkozó

A Zenei Karrier Önerőből és a Telt Ház Önerőből. c. könyvek szerzője, a Magyar Producer Workshop alapító-műsorvezetője, vlogger, brandépítő specialista. 20 éve dolgozik a zeneiparban, többszörös arany- és platinalemezes producer volt Németországban, Ausztriában és Svájcban, világsztárokkal dolgozott együtt. Nemcsak zenészként, hanem marketing szakemberként és zenei brand specialistaként is dolgozik a háttérben. Előadók, klubok és egyéb projektek karrierjét segíti és indítja be, oktatóként, mentorként és tanácsadóként dolgozik a zene és a startupok világában.

A Magyar Producer Workshop kezdeményezéssel több ezer magyar zenész és zenei projekt számára gyárt rendszeres tartalmakat, YouTube-on többezren követik. Évente ad ki új szakkönyveket, amelyeknek  a sikere töretlen.

Bogár Márk
Bogár Márk, chilitermelő

a kapszaicin-függő fiatal gazda

Bogár Márk arról, hogy mi a Sárréti Chilifarm titka, édesapját szokta idézni: “Nem szabad elfelejteni dolgozni”. A “csípős kis üzemet” szüleivel közösen alapították 2012-ben: olyasmiben gondolkoztak, ami nem hétköznapi, nincs jelentősebb kínálat belőle, így esett a választás a csili paprikára és a különleges színű és formájú paradicsomokra. Azóta a világ legnagyobb seregszemléin hoznak el termékeikkel szakmai díjakat, felrajzolva Magyarországot a piac térképére.

Márk képviseli a családot az ország legnagyobb gasztro- és zenei fesztiváljain, a médiában, neves éttermekkel való együttműködésekben, és gondozza online és közösségi csatornáikat. Márk nem egy „klasszikus” fiatal gazda. Szeretne új irányt mutatni a fiataloknak, hogy lássák, nem gáz a földet túrni, ahogy az sem, ha ettől piszkos lesz a kezed. “Mindennek megvan a maga ideje.“ – meséli. “Én sem gondoltam volna, hogy a napfény városában Szegeden, Magyarország egyik chilis fesztiválján ott állhatok a színpadon és mesélhetek a közönségnek a chiliről, majd második nap a Burger Pápával egy flaming burger show keretein belül mutathatom be termékeinket, családunk vállalkozását.”

Regisztrálok a Műhelyre

Online számláznál? Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció