Számlázz.hu Műhely

Profik titkai: nagyon fiatal innovátorok

Szerettél fára mászni? Választanád hivatásként? Szerettél suliban programozni? Fejlesztő lettél? Már az egyetemen karrier-programokat szerveztél? Tizenévesen nyerted első számítógépes versenyedet? Most vagy tizenéves innovátor?

A C3 Alapítvány <19 Szabadfogású Számítógép Versenyével közös rendezvényünkön nagyon fiatal innovátorokkal beszélgetünk.
Megkérdezzük tőlük:

  • hogyan lesz a gyerekkori hobbiból kőkemény hivatás,
  • mióta tudják, hogy a szoftverfejlesztés, de a karrier-fejlesztés sem famászás,
  • milyen tanácsot adnának a mai tizenéveseknek, akik mai álmaikat küldenék be a néhány évvel későbbi valóságukba.

Megyeri Mirtill, egy újgenerációs állásportál alapítója, már egyetemen karriertervezésről szóló programokat szervezett, Kiss Dániel Márk tanulóként nyert díjat a C3 <19 Szabadfogású Számítógép Versenyen BDG-map alkalmazásával, Juhos Ádám pedig ma a Logiscool oktatási platform vezetője, alig néhány éve nyert kamaszoknak szóló számítógépes versenyt a “JAP Virtuális Dolgozat” programmal. Pohly Ferenc, aki a beszélgetés moderátora, innovációs tanácsadó, és “generációs tolmács”.

Gyere, és beszélgess velünk a korai hivatás-fejlődés titkairól!

Időpont: 2019. május 16. csütörtök, 16:00 – 18:00

Helyszín: Tranzit Art Café (1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér)

Számlázz.hu Műhely - Profik titkai: nagyon fiatal innovátorok

Lemaradtál az eseményről? Semmi gond! 🙂

A Számlázz.hu Műhelyen készült képeket itt nézd meg!

Élménybeszámolóért ide kattints: Cinema of Mastery!

Videó hamarosan! 🙂

Résztvevők

Megyeri Mirtill

tréner, HR-tanácsadó, a Zyntern alapítója és kommunikációs vezetője

Mirtill alig hároméves startup cége, az újgenerációs álláshirdetési portál máris zajos siker, alapítása óta 700 cég és több mint 10 000 álláskereső munkáját segíti. Mirtill egyetemistaként, 2012-ben kezdett karrier-orientációs eseményeket szervezni hallgatóknak, majd fiatal munkavállalókat segítő projekteken dolgozik külföldön.

Hazatérve employer branding tanácsadóként kezdett dolgozni, majd két társával megalapította a gyakornoki és pályakezdő munkákat közvetítő Zyntern-t. Cége kommunikációs vezetője, emellett vállalatvezetőket segít stratégiai tanácsokkal arról, hogy hogyan tudnak alkalmazkodni az Y és a Z generáció igényeihez.

Kiss Dániel Márk

a Berzsenyi Dániel Gimnázium végzős diákja

Kiss Dániel Márk tavaly nyert díjat a C3 <19 Szabadfogású Számítógép Versenyen BDG-map alkalmazásával, ami egy sajátos “smart campus” megoldás. Hetedikes kora óta programoz, mert: “Megtetszett, hogy ilyen egyszerűen és gyorsan látványos eredményeket lehet elérni, nem beszélve arról, hogy nincsenek kötöttségek. Nem szól bele senki, hogyan kell egy adott problémát megközelíteni és megoldani.” – meséli a kezdetekről. Saját maga számára fejlesztette az alkalmazást, ami segíti az iskolában való eligazodást, tartalmazza az iskola csengetési rendjét, osztályainak órarendjét. Később rájött, hogy nincs egyedül a problémával, így iOS, majd Android operációs rendszereken másoknak is elérhetővé tette, sőt, azóta a 2.0 verziót is publikálta.

Ballagás után is szeretné folytatni a projektet, és nem is csak ezt az egyet: “Úgy gondolom, a programozásnak köszönhetően végtelen sok lehetősége nyílik az embernek arra, hogy nagy tömegeknek segíthessen. Ha pedig van az embernek egy ilyen lehetősége, miért ne élne vele? 🙂

Pohly Ferenc

innovációs tanácsadó és “generációs tolmács”

Húsz éve, programozó-újságíró hibridként az internet lett a hobbija és szinte rögtön ezután a munkája is. Az online üzlet minden kulcsterületén dolgozott: éveken át foglalkozott stratégiával és üzletfejlesztéssel, webes fejlesztések irányításával, tartalomgyártással, a cégek és termékeik marketingkommunikációjával és működtetésével egyaránt.

Ma digitalizációs tanácsadóként egyaránt dolgozik multikkal és startupokkal, de fordulhatsz hozzá akkor is, ha érteni akarod azt a nyelvet, amin a fiatalabb kollégák beszélnek.

Juhos Ádám

C3-nyertes, Logiscool edukációs platform vezető

Tizenöt évesen nyert díjat a C3 számítógépes versenyén ‘JAP virtuális dolgozat‘ című szoftverével. 11 évvel később már a Logiscool edukációs platform vezetője, és társtulajdonosa. Nyolcéves kora óta programoz, így tapasztalati alapon (is) fejleszti a StageScript-et, a kifejezetten gyerekeknek készült programozási nyelvet. A Logiscoollal több startup vállalkozás után oktatóként került kapcsolatba: de mivel jobb tananyagot írt az eredetinél, hamarosan tananyagfejlesztőként folytatta. Később a tananyagfejlesztéshez is külön szoftvert fejlesztett, ami ma Scoolcode terméknéven fut. Amit hamarosan a tanítványai is elkezdtek használni. (És így tovább. 🙂 )

Ádám nem a pénzt és a luxust látja a vállalkozásban, sőt, már tudja, hogy a vállalkozói létnek nagy ára van: a szabadidő, a magánélet. De vallja, hogy ha megtalálod az egyensúlyt, és persze az eredeti célod, hogy valami nagyon jót hozz létre, veled marad, akkor maradéktalanul megéri.

C3 Alapítvány

A szervezőpartnerünk 

A C³ Kulturális és Kommunikációs Központ a kommunikációval, kultúrával és a nyílt társadalommal kapcsolatos kísérletezés és fejlesztés terepe. Célja az új tudományos-technológiai eredmények, felfedezések kulturális alkalmazásának, kreatív használatának, innovatív művészeti lehetőségeinek kutatása, fejlesztése, támogatása. 2003 óta rendezi meg a <19 Szabadfogású Számítógép Versenyt, melyen számítógépes rajzot, animációt, zenét, játékot, honlapot, portált, kiegészítő alkalmazást várnak a 19 év alatti pályázóktól. A zsűri által kiválasztott nyerteseknek felajánlott díjak között idén harmadszor a Számlázz.hu felajánlása is szerepel.

Műhely-videók

Az eseményről most is videófelvétel készül.

Megnézem a korábbi Műhely-videókat

OTT LESZEL?

Kövesd a híreket a Facebook-eseményben, és hívd meg ismerőseidet is!

Online számláznál? Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció