Számlázz.hu Műhely

Profik titkai: a fenntarthatóság üzleti értéke


Mi a vállalkozói siker titka, ha a fenntarthatóság nemcsak személyes ügyed, hanem céged profilja?
Hogyan támogathatja az üzleti eredményességet az, ha “zölden” gondolkodunk, működünk?
Hogyan tehető fenntarthatóvá a környezetvédelem, mint “biznisz”?
Mik a nyerő érvek? Mik a nyerő üzenetek? Mik a nyerő eljárások?

Vendégeink:

  • Michaletzky Bálint, GreenGo, ötletgazda, ügyvezető
  • Antal Alexa, WWF, kommunikációs vezető
  • Molnár Attlia Dávid, termeszetfilm.hu, alapító, forgatókönyvíró, rendező
  • Moderátor: Végvári Imre, TEDxDanubia szervező, program-kurátor

Gyere el a tavaszi Számlázz.hu Műhelyre, akár tervezed, akár rég beépítetted, akár soha nem gondolkodtál még a vállalkozásod “zöldítésén”! Inspirációt, eszközöket, profi partnereket szeretnénk bemutatni neked!

Időpont: 2017. április 6. csütörtök, 16:00 - 18:00

Helyszín: Kőleves Vendéglő (Budapest, VII. ker. Kazinczy utca. 41.), emeleti rendezvényterem


Regisztrálok


A “fenntarthatóság” nem iparág, hanem szemléletmód. Ha emberként fontosnak tartod a bolygó, a jövő emberei, a saját jelened egészségét, akkor vállalkozóként sem tehetsz másként. De még ha neked nem is tűnik különösebben fontosnak, a vevőid egyre nagyobb része kérheti számon rajtad, kíméled-e az erőforrásokat, gondolsz-e az élővilágra a vállalkozásod tervezésekor, fenntartható irányban mozogsz-e, amikor továbbfejleszted a céged.


A tavaszi Számlázz.hu Műhely vendégei üzleti (vagy civil) tevékenységük fókuszába a fenntarthatóságot helyezték. Külön-külön is sokat tudnak a környezetvédelemről, alternatív energiáról, veszélyeztetett fajok megóvásáról, hulladékgazdálkodásról - de most meghallgathatod, együtt mennyit tudunk minderről!


Ötleteljünk, vállalkozóként hogyan kapcsolódhatunk be a fenntarthatóság vérkeringésébe!
Szedjük össze együtt az érveket, hogyan is szolgálja vállalkozói eredményességünket a WWF, a TEDxDanubia, a GreenGo, vagy a többszörös természetfilm-díjas Filmjungle által képviselt szemléletmód! Hogyan kerültek ők saját iparáguk élére?
Oszd meg velünk te is a tapasztalataidat, kérdezz, vegyél részt a beszélgetésben, és ismerkedj a te kihívásaidhoz kísértetiesen hasonló problémákkal élő vállalkozókkal!

Számlázz.hu Műhely

Program


16:00 - 17:00 - KEREKASZTAL

: A fenntarthatóság üzleti értékeA teljes programról videó-felvétel készül, melyet YouTube csatornánkon nézhetsz majd meg.
17:00 - 18:00 - KERTI PARTY

- légy vendégünk fenntartható finomságokra és beszélgessünk!Dress code:


Ünnepeljük együtt a tavaszt, és a fenntarthatóságot, és legyen rajtad valami zöld! :)

Résztvevők

Michaletzky Bálint

Michaletzky Bálint

GreenGo, ötletgazda, ügyvezető

Tősgyökeres belvárosi, pénzügy szakon végzett közgazdász, aki 3 hónapig bírta a bankos létet. Azóta sem szakadt el a számoktól, de inkább üzleti modellezéssel és projektfejlesztéssel foglalkozik. A környezettudatosság és fenntarthatóság már korábban is megjelent a munkái között, hiszen szélerőmű projektek fejlesztésén dolgozott. A nemrég indult GreenGo e-carsharing szolgáltatáson már több mint 3 éve dolgozik, aminek ügyvezetője és társtulajdonosa. A carsharing olyan közösségi közlekedési forma, amellyel az ügyfelek egy okostelefonnal percalapon bérelhetik a szolgáltató által biztosított autókat, amit a bérlés végeztével csak leparkolnak és otthagyhatnak. Az e-carsharing ennek olyan változata, amely nem csak azzal segít a városon, hogy kiváltja a felhasználók saját autóit, parkolóhelyeket szabadítva fel, de mindezt Európában az elsők között teljesen elektromos meghajtású flottával teszi. Így minden felhasználó minden bérlésével aktívan tesz azért, hogy élhetőbb legyen a belváros. “Remélem, hogy az e-carsharing beépül a városi közösségi közlekedésbe, és egyre többen felismerik, hogy a tulajdonlás drága hobbi, és valójában inkább az elérhetőség számít.

Antal Alexa

Antal Alexa

WWF, kommunikációs vezető

Antal Alexa a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjeként nap min nap a természetvédelem és a fenntarthatóság témaköreivel foglalkozik. A nemzetközi természetvédelmi szervezetnél eltöltött több mint 8 éve alatt megjárta Madagaszkárt, ahol a szélsőséges körülmények között folytatott szemléletformálással ismerkedett, és Malajziát, ahol a tengervédelmi munka népszerűsítéséért felelt. A politikától mentes közhasznú alapítvány hazai működése is számos kihívásokat rejt, hiszen a civil szektor érdekérvényesítése, a társadalom aktivizálása sosem könnyű feladat. Célja és feladata a politikai erőtérbe, és a szervezeti kultúrába szempontként beépíteni a természet erőforrásainak fenntartható használatát. A fenntarthatóság szociális aspektusai is érintőlegesen foglalkoztatják, jelnyelvi tolmácsként mellékállásban foglalkozott a nyelvi akadálymentesítéssel. A hazai természeti értékek védelmében a WWF Magyarország intenzív kampánymunkájával igyekszik markánsan részt vállalni. A WWF célkitűzése, hogy egy olyan jövőt építsen, ahol az ember és a természet harmóniában él egymással.

Molnár Attlia Dávid

Molnár Attlia Dávid

termeszetfilm.hu, alapító, forgatókönyvíró, rendező

Természetfilmes (rendező, producer, író, fordító és tudományos filmszerkesztő), okleveles biológus kutató (ELTE, University of Vienna), képesített tudományos filmkészítő és videószerkesztő (ELTE).

1996-ban alapította az ECOFilm Egyesületet (2007 óta a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely), mely a belőle kinőtt Filmdzsungel Stúdióval együtt jelenleg Magyarország legnagyobb tudományos ismeretterjesztő tartalmakat előállító, független alkotóközössége. Független filmkészítőként 75+ önálló filmet és filmsorozat epizódot jegyez. A legnagyobb szakmai sikereket a Farkaslesen (2005, rendező), a Budapesti Vadon (2006, író), a Láthatatlan Madárfotós (2011, rendező) című filmjeivel érte el. Több alkalommal díjazták a JWFF, az IWFF, a Naturvison, a Greenscreen, Envirofilm és a Gödöllői Természetfilm Fesztiválon, kétszer nyerte el a Nemzetközi Tudományos Filmszemle fődíját. Forgatott az Antarktiszon, Pápua Új Guineában, Borneón, Dél-Afrikában és Amazóniában. Alapítóként és ötletgazdaként vett részt a PET Kupa nevű civil környezetvédelmi akciósorozat elindításában, mely 2013 óta több mint 5 tonna hulladéktól szabadította meg a Tiszát.

Végvári Imre
Moderátor:

Végvári Imre

TEDxDanubia, szervező, program-kurátor

Végvári Imre az online kommunikáció területén eltöltött évtizedet követően a Kürt Akadémiával közösen létrehozta és vezette az eleddig legsikeresebb hazai internet-marketing képzést (NET-WORKS), a TEDxDanubia társ-kurátoraként hét éve dolgozik a TED-típusú multidiszciplináris információterjedés és nyitott párbeszédkultúra magyarországi bevezetésén és elterjesztésén. Nagyvállalati tanácsadó szerepben és gyerekkönyv-szerzőként (www.jovomenok.hu) egyaránt feltűnik, mentora és alapító partnere több startup vállalkozásnak (pl. www.toptalq.hu).

Korábbi Műhelyek

Profik titkai: gasztro-vállalkozóknak

Élőben Bertényi Gáborral, a Házikó egyik alapítójával, Kaldeneker György mesterszakáccsal, és Dobosi Győzővel, a Dobosi Pincészet frontemberével.

Időpont: 2016. október 27. 10:00 - 12:00
Helyszín: Kaja.hu

Mi a vállalkozói siker titka? Ötlet? Csapat? Időzítés és kitartás? Az ízek kombinációja, vagy a hozzávalók minősége…? Vállalkozáshoz tuti recept nincs, de a Számlázz.hu-t használó legsikeresebb gasztronómiai vállalkozóktól most személyesen megtudhatod az ő saját válaszukat, hogyan jutottak el területük csúcsára.

A gasztronómiai piac különleges szakmákat sűrít magában, mert képviselői nemcsak vállalkozók és a maguk területén profi szakemberek, hanem ugyanúgy művészek is, hiszen lenyűgöző ízélmények kreatív megalkotói. Egészséges táplálkozáshoz ugyanúgy kell érteniük, mint a cégadminisztrációhoz, termékeik prezentálásához ugyanúgy, ahogy például munkatársaik motiválásához. Vállalkozói polihisztorok ők, ahogy minden iparág vállalkozói, de mivel a hasát mindenki különösen szereti, ezért valódi szeretetmárkákat kell építeniük a sikerhez... Vajon hogy csinálják?

  • Hogyan boldogul egy borász a számlákkal?
  • Hogyan köt milliós kereskedelmi megállapodásokat egy szakács?
  • Hogyan kutat fel fenntartható helyi termelőket az egykori Szimpla-alapító?

Olvasd el beszámolónkat a második Műhelyről a Számlázz.hu blogon, a szereplők rövid összefoglalóját a tanulságokról pedig nézd meg a Számlázz.hu YouTube-csatornáján!

Nézd meg az esemény-videót!Profik titkai: e-kereskedőknek

Élőben a Játéknet, a Ruhafalva, a HDI Shop, és a Számlázz.hu vezetőivel, és a Google elemzőjével

2016. április 5. 13:30 - 16:00

Mi a siker titka? Egy jó ötlet? A jó csapat? Időzítés és kitartás? Tuti recept nincs, de a Számlázz.hu-t használó legsikeresebb e-kereskedőktől személyesen megtudhatod a saját válaszukat. Gyere el a Google Ground-ra április 5-én délután, ahol valódi inspirációt, konkrét ötleteket kaphatsz a saját bizniszedhez!

Az e-commerce szereplői mindig a piac előtt jártak néhány lépéssel. Az Amazon vagy az Alibaba.com diadala csak a jéghegy csúcsa; de a Szilícium-völgy legsikeresebb cégei, sőt a világ startup-kultúrájának nagy része is az internetes kereskedelem köpönyegéből bújt elő. Ezért a sikeres webshopok tulajdonosainak gondolkodásmódja bármely iparág vállalkozói számára értékes tanulságokkal szolgálhat.

Olvasd el beszámolónkat az első Műhelyről a Számlázz.hu blogon, a szereplők rövid összefoglalóját a tanulságokról pedig nézd meg a Számlázz.hu YouTube-csatornáján!

Nézd meg az esemény-videót!

Korábbi résztvevők

Bertényi Gábor

Bertényi Gábor

Házikó

Pszichológus, környezetgazdász, a budapesti Szimpla egyik alapítója. 2010-óta dolgozik város és vidék összehozásán: számtalan elméleti és gyakorlati vidékfejlesztési projekt keretében termelői piacokat nyitott vidéken és a fővárosban is, tanácsadóként segítette helyi kezdeményezések indulását és tanított fenntartható vidékfejlesztést az ELTÉ-n. Társalapítója és társtulajdonosa a 2014-ben indult Házikónak, amely egyedülálló modellel és értékrenddel csatornázza be a hazai alapanyagokat a nagyvárosi gasztronómiába.

A Házikó alternatív büfékonyhája olyan természetesen finom leveseket, salátákat, szendvicseket, zöldség- és gyümölcspitéket, töltött és töltetlen pékárukat kínál, amelyek alapanyaga kizárólag a magyar vidék vegyszermentesen termelő gazdaságaiból érkezik. Fenntartható és innovatív ténykedéséért a Házikó csapata 2016-ban a Magyar Telekom Delfin-Díját is megkapta.

Dobosi Győző

Dobosi Győző

Dobosi Pincészetet

A Dobosi Pincészetet a Káli-medence szomszédságában elterülő Szentantalfa egyik legrégibb borász-családja alapította. Mai generációjából Bálint és Győző döntöttek a borászat mellett, ma már ők vezetik a vállalkozást. Jelenleg 24 hektár szőlőt művelnek a borvidéken, a művelés technikájában a régi, jól bevált módszereket alkalmazzák, melyek eredményeként valódi biobort állítanak elő. Vendégeik családias hangulatú falusi vendéglátás keretében 15 különböző borból tudnak választani, fő fajtáik a juhfark, a kéknyelű, az olaszrizling, és a sauvignon blanc. Frissen létrehozott webshopjukban többek között bioszőlőmag termékeket is forgalmaznak.

Dobosi Győző elektrotechnikusból képezte át magát, jelenleg a pincészet marketingjéért és értékesítéséért felel, hitvallása szerint “nagyon fontos a profit, de ha egy vállalkozót csak a pénz motivál, nem tudja hivatásként végezni a feladatát”.

Kaldeneker György

Kaldeneker György

Kaldeneker Lekvárosház

Kaldeneker György, a Kaldeneker Lekvárosház tulajdonosa különleges szakács: akik ismerik, tudják, hogy mindig valami új recepten töri a fejét. Gyermekkori álmát valósította meg, amikor 2011-ben elindította vállalkozását. Kis üzemben, kézműves technikával készülnek termékei, melyek a www.lekvaroshaz.hu webboltban, a bemutatótermében és a nagyobb áruházláncokban is megvásárolhatóak. A jól kitalált és merészen alkalmazott ízpárosítások a főzős pályafutása során meghozták az elismerést, így ezeket alkalmazza a lekvárok készítésénél is. A zöldség- és gyümölcslekvárok mellett más különleges termékeket is forgalmaz, az ünnepekre szánt ajándékcsomag kínálata is említésre méltó.

A lekvárok, dzsemek létrehozásánál nagyon fontos szempont a kézműves technológia megtartása. Szinte minden egyes üveg lekvár elkészítésénél jelen van, ő határozza meg azt az ízt, amit előzetesen elképzelt. Hazai termelők által megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket használ fel, így támogatva a helyi gazdaságot.

Bognár Ákos

Bognár Ákos

JátékNet.hu

Közel 20 éven át IT-újságíró, a PC World főszerkesztőjeként 2008-ban végleg letette a tollat. A JátékNet.hu webáruház egyik alapítójaként foglalkozik az online kereskedelem területeivel - az IT, a logisztikai és a marketing áll hozzá a legközelebb. A JátékNet.hu a hazai internetes kereskedelem egyik meghatározó cége, a legnagyobb online játékkereskedő. 2015-ös tervezett árbevétele két milliárd forint, 2013-ban elnyerte az Év Internetes Kereskedője, valamint a Deloitte „Leggyorsabban fejlődő technológiai vállalata” címet – 2014-ben Az Ország Boltja lett. A cégnek több mint 40 munkatársa van.

Csányi Zoltán

Csányi Zoltán

HDI Shop

Kereskedői vénáját apai nagyapjától örökölte, aki ismert sertéskereskedő volt. Műszaki tanulmányai alatt először hangtechnikai eszközök építéséből csinált üzletet. Később földi és műholdvevő antennarendszerek telepítésébe fogott. Az első nyugati autóját is az így megkeresett pénzből vette. A délszláv háborúban nem kívánt részt venni, viszont így nem is maradhatott otthon. Így Szegedre költözött családjával. Itt 1992-ben a feleségével mindenféle kapcsolati tőke és anyagi támogatás nélkül megalapították cégüket. A ruházati területen induló vállalkozás gyorsan növekedett. Nyílt az első saját bolt, majd boltok, az első nagyker, amit nagyker hálózat követett, valamint saját márkás termékek gyártása és piacra való bevezetése. A webshop első változata 2003-ban indult, ma pedig már az ötödik verzió fut, és Magyarország legnagyobb elektronikus kereskedői közé tartozik. Legújabb büszkesége Magyarország Első Zokni Csereprogramjának létrehozása.

Stygár László

Stygár László

Számlázz.hu

"1982, gimnázium, HT-1080-Z, iskolaszámítógép-projekt. Megvan? Nem valószínű, hiszen már én is alig emlékszem :-) Azután a nagyszámítógép-korszak, igazi monstrumokkal, persze nagyvállalatoknál. És húsz évvel ezelőtt megjelent a web, ez a “mindenkit-összekötök-mindenkivel” szupersztráda, ahonnan azóta sem hajtottam le a Linux-vezérelt elektromos autómmal."
Tíz éve vezeti a Számlázz.hu technológiai és szolgáltatás-fejlesztését, amely mára közel huszonötezer vállalkozást szolgál ki. Informatikusként és vállalkozóként tevékenyen közreműködött abban, hogy az új vállalkozó-generációknak már ne kelljen megtudnia, mi is az a kéziszámla-tömb. Szeret segítséget nyújtani másoknak ahhoz, hogy megvalósítsák az álmaikat, vagy egyszerűen csak megéljenek a vállalkozásukból.

Szegedi Rita

Szegedi Rita

Ruhafalva

Szegedi Rita 8 évvel ezelőtt Szakolcai Dorinával közösen hozta létre a Ruhafalva webáruházat, melynek fő profilja gyerekruha és gyerekcipő értékesítése. A kezdetekben webáruházas, illetve kifejezetten e-kereskedelmi tapasztalattal nem rendelkeztek, közösen, autodidakta módon tanulták meg és rögtön sikerrel is alkalmazták a tanultakat. Ma már tizedmagukkal együtt dolgoznak azon, hogy minél több elégedett vásárlót szolgálhassanak ki többszörös díjnyertes áruházukkal.
Bár Dorinával közösen, együtt döntenek a beszerzésről, a fejlesztésekről illetve a cég életében nagy szerepet játszó momentumokról, ám személyiségükből, végzettségükből fakadóan Ritához inkább a kreatív, megjelenéssel és marketinggel kapcsolatos feladatok, míg Dorinához főként a pénzügyi-gazdasági teendők sorolódtak.
Az elmúlt évek során sokat fejlődtek mind szakmailag, mind emberileg, hiszen ahhoz, hogy jelen legyenek a hazai gyerekruházati e-kereskedelem élbolyában, ahhoz profi, motivált és összehangolt csapatot kell biztosítaniuk, irányítaniuk, melyhez nemcsak folyamatos szakmai felkészültség, de nagyfokú emberismeret, empátia is szükséges.

Siklósi Máté

Siklósi Máté

A CP Contact tanácsadó cég alapítója, a hazai fogyasztóvédelem ismert szakembere, 2003 óta foglalkozik fogyasztóvédelemmel. Vezette a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatóságát, volt Utasjogi Biztos, dolgozott az NFH-nál is. Egyike a Vedd a Neten minősítő rendszer kialakítóinak és üzemeltetőinek. Számos webáruház fogyasztóvédelmi auditálását végezték el kollégáival, segítenek megfelelni az állandóan változó szabályoknak.

A Számlázz.hu Műhely moderátoraként nemcsak a fogyasztók, hanem minden számlát kibocsátó vállalkozás szempontjából fogja kérdezni a vezető hazai e-kereskedőket.