Számlázz.hu Műhely

Profik titkai: gasztro-vállalkozóknak

Élőben Bertényi Gáborral, a Házikó egyik alapítójával, Kaldeneker György mesterszakáccsal, és Dobosi Győzővel, a Dobosi Pincészet frontemberével.

Időpont: 2016. október 27. 10:00 - 12:00
Helyszín: Kaja.hu

Mi a vállalkozói siker titka? Ötlet? Csapat? Időzítés és kitartás? Az ízek kombinációja, vagy a hozzávalók minősége…? Vállalkozáshoz tuti recept nincs, de a Számlázz.hu-t használó legsikeresebb gasztronómiai vállalkozóktól most személyesen megtudhatod az ő saját válaszukat, hogyan jutottak el területük csúcsára.

Gyere el a Számlázz.hu Műhelyre október 27-én, ahol valódi inspirációt, konkrét ötleteket kaphatsz a saját bizniszedhez!

A gasztronómiai piac különleges szakmákat sűrít magában, mert képviselői nemcsak vállalkozók és a maguk területén profi szakemberek, hanem ugyanúgy művészek is, hiszen lenyűgöző ízélmények kreatív megalkotói. Egészséges táplálkozáshoz ugyanúgy kell érteniük, mint a cégadminisztrációhoz, termékeik prezentálásához ugyanúgy, ahogy például munkatársaik motiválásához. Vállalkozói polihisztorok ők, ahogy minden iparág vállalkozói, de mivel a hasát mindenki különösen szereti, ezért valódi szeretetmárkákat kell építeniük a sikerhez... Vajon hogy csinálják?

  • Hogyan boldogul egy borász a számlákkal?
  • Hogyan köt milliós kereskedelmi megállapodásokat egy szakács?
  • Hogyan kutat fel fenntartható helyi termelőket az egykori Szimpla-alapító?

A sikeres gasztronómiai vállalkozások tulajdonosainak gondolkodásmódja bármely iparág vállalkozói számára értékes tanulságokkal szolgálhat. Oszd meg velünk te is a tapasztalataidat, kérdezz, vegyél részt a beszélgetésben, és ismerkedj a te kihívásaidhoz kísértetiesen hasonló problémákkal élő vállalkozókkal!Regisztrálok


A helyszín befogadóképessége limitált, ezért részvételi lehetőséget a regisztráció sorrendjében biztosítunk.

Számlázz.hu Műhely

Program

10:00 - 11:00

Kerekasztalbeszélgetés
résztvevők: Bertényi Gábor (Házikó), Kaldeneker György (Kaldeneker Lekvárosház), Dobosi Győző (Dobosi pincészet)

11:00-12:00

KÓSTOLÓK:

  • Házikó-falatok lokális-szezonális feltétekkel
  • a Kaldeneker Lekvárosház különlegességei
  • a Dobosi pincészet palackozott “névjegyei”

Résztvevők

Bertényi Gábor

Bertényi Gábor

Házikó

Pszichológus, környezetgazdász, a budapesti Szimpla egyik alapítója. 2010-óta dolgozik város és vidék összehozásán: számtalan elméleti és gyakorlati vidékfejlesztési projekt keretében termelői piacokat nyitott vidéken és a fővárosban is, tanácsadóként segítette helyi kezdeményezések indulását és tanított fenntartható vidékfejlesztést az ELTÉ-n. Társalapítója és társtulajdonosa a 2014-ben indult Házikónak, amely egyedülálló modellel és értékrenddel csatornázza be a hazai alapanyagokat a nagyvárosi gasztronómiába.

A Házikó alternatív büfékonyhája olyan természetesen finom leveseket, salátákat, szendvicseket, zöldség- és gyümölcspitéket, töltött és töltetlen pékárukat kínál, amelyek alapanyaga kizárólag a magyar vidék vegyszermentesen termelő gazdaságaiból érkezik. Fenntartható és innovatív ténykedéséért a Házikó csapata 2016-ban a Magyar Telekom Delfin-Díját is megkapta.

Dobosi Győző

Dobosi Győző

Dobosi Pincészetet

A Dobosi Pincészetet a Káli-medence szomszédságában elterülő Szentantalfa egyik legrégibb borász-családja alapította. Mai generációjából Bálint és Győző döntöttek a borászat mellett, ma már ők vezetik a vállalkozást. Jelenleg 24 hektár szőlőt művelnek a borvidéken, a művelés technikájában a régi, jól bevált módszereket alkalmazzák, melyek eredményeként valódi biobort állítanak elő. Vendégeik családias hangulatú falusi vendéglátás keretében 15 különböző borból tudnak választani, fő fajtáik a juhfark, a kéknyelű, az olaszrizling, és a sauvignon blanc. Frissen létrehozott webshopjukban többek között bioszőlőmag termékeket is forgalmaznak.

Dobosi Győző elektrotechnikusból képezte át magát, jelenleg a pincészet marketingjéért és értékesítéséért felel, hitvallása szerint “nagyon fontos a profit, de ha egy vállalkozót csak a pénz motivál, nem tudja hivatásként végezni a feladatát”.

Kaldeneker György

Kaldeneker György

Kaldeneker Lekvárosház

Kaldeneker György, a Kaldeneker Lekvárosház tulajdonosa különleges szakács: akik ismerik, tudják, hogy mindig valami új recepten töri a fejét. Gyermekkori álmát valósította meg, amikor 2011-ben elindította vállalkozását. Kis üzemben, kézműves technikával készülnek termékei, melyek a www.lekvaroshaz.hu webboltban, a bemutatótermében és a nagyobb áruházláncokban is megvásárolhatóak. A jól kitalált és merészen alkalmazott ízpárosítások a főzős pályafutása során meghozták az elismerést, így ezeket alkalmazza a lekvárok készítésénél is. A zöldség- és gyümölcslekvárok mellett más különleges termékeket is forgalmaz, az ünnepekre szánt ajándékcsomag kínálata is említésre méltó.

A lekvárok, dzsemek létrehozásánál nagyon fontos szempont a kézműves technológia megtartása. Szinte minden egyes üveg lekvár elkészítésénél jelen van, ő határozza meg azt az ízt, amit előzetesen elképzelt. Hazai termelők által megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket használ fel, így támogatva a helyi gazdaságot.

Helyszín

Kajahu

1052 Budapest, Petőfi S. utca 11.

Regisztráció

Regisztrálok

Korábbi Műhelyek

Profik titkai: e-kereskedőknek

Élőben a Játéknet, a Ruhafalva, a HDI Shop, és a Számlázz.hu vezetőivel, és a Google elemzőjével

2016. április 5. 13:30 - 16:00

Mi a siker titka? Egy jó ötlet? A jó csapat? Időzítés és kitartás? Tuti recept nincs, de a Számlázz.hu-t használó legsikeresebb e-kereskedőktől személyesen megtudhatod a saját válaszukat. Gyere el a Google Ground-ra április 5-én délután, ahol valódi inspirációt, konkrét ötleteket kaphatsz a saját bizniszedhez!

Az e-commerce szereplői mindig a piac előtt jártak néhány lépéssel. Az Amazon vagy az Alibaba.com diadala csak a jéghegy csúcsa; de a Szilícium-völgy legsikeresebb cégei, sőt a világ startup-kultúrájának nagy része is az internetes kereskedelem köpönyegéből bújt elő. Ezért a sikeres webshopok tulajdonosainak gondolkodásmódja bármely iparág vállalkozói számára értékes tanulságokkal szolgálhat.

Olvasd el beszámlónkat az első Műhelyről a Számlázz.hu blogon, a szereplők rövid összefoglalóját a tanulságokról pedig nézd meg a Számlázz.hu YouTube-csatornáján!

Nézd meg az esemény-videót!

Résztvevők

Bognár Ákos

Bognár Ákos

JátékNet.hu

Közel 20 éven át IT-újságíró, a PC World főszerkesztőjeként 2008-ban végleg letette a tollat. A JátékNet.hu webáruház egyik alapítójaként foglalkozik az online kereskedelem területeivel - az IT, a logisztikai és a marketing áll hozzá a legközelebb. A JátékNet.hu a hazai internetes kereskedelem egyik meghatározó cége, a legnagyobb online játékkereskedő. 2015-ös tervezett árbevétele két milliárd forint, 2013-ban elnyerte az Év Internetes Kereskedője, valamint a Deloitte „Leggyorsabban fejlődő technológiai vállalata” címet – 2014-ben Az Ország Boltja lett. A cégnek több mint 40 munkatársa van.

Csányi Zoltán

Csányi Zoltán

HDI Shop

Kereskedői vénáját apai nagyapjától örökölte, aki ismert sertéskereskedő volt. Műszaki tanulmányai alatt először hangtechnikai eszközök építéséből csinált üzletet. Később földi és műholdvevő antennarendszerek telepítésébe fogott. Az első nyugati autóját is az így megkeresett pénzből vette. A délszláv háborúban nem kívánt részt venni, viszont így nem is maradhatott otthon. Így Szegedre költözött családjával. Itt 1992-ben a feleségével mindenféle kapcsolati tőke és anyagi támogatás nélkül megalapították cégüket. A ruházati területen induló vállalkozás gyorsan növekedett. Nyílt az első saját bolt, majd boltok, az első nagyker, amit nagyker hálózat követett, valamint saját márkás termékek gyártása és piacra való bevezetése. A webshop első változata 2003-ban indult, ma pedig már az ötödik verzió fut, és Magyarország legnagyobb elektronikus kereskedői közé tartozik. Legújabb büszkesége Magyarország Első Zokni Csereprogramjának létrehozása.

Stygár László

Stygár László

Számlázz.hu

"1982, gimnázium, HT-1080-Z, iskolaszámítógép-projekt. Megvan? Nem valószínű, hiszen már én is alig emlékszem :-) Azután a nagyszámítógép-korszak, igazi monstrumokkal, persze nagyvállalatoknál. És húsz évvel ezelőtt megjelent a web, ez a “mindenkit-összekötök-mindenkivel” szupersztráda, ahonnan azóta sem hajtottam le a Linux-vezérelt elektromos autómmal."
Tíz éve vezeti a Számlázz.hu technológiai és szolgáltatás-fejlesztését, amely mára közel huszonötezer vállalkozást szolgál ki. Informatikusként és vállalkozóként tevékenyen közreműködött abban, hogy az új vállalkozó-generációknak már ne kelljen megtudnia, mi is az a kéziszámla-tömb. Szeret segítséget nyújtani másoknak ahhoz, hogy megvalósítsák az álmaikat, vagy egyszerűen csak megéljenek a vállalkozásukból.

Szegedi Rita

Szegedi Rita

Ruhafalva

Szegedi Rita 8 évvel ezelőtt Szakolcai Dorinával közösen hozta létre a Ruhafalva webáruházat, melynek fő profilja gyerekruha és gyerekcipő értékesítése. A kezdetekben webáruházas, illetve kifejezetten e-kereskedelmi tapasztalattal nem rendelkeztek, közösen, autodidakta módon tanulták meg és rögtön sikerrel is alkalmazták a tanultakat. Ma már tizedmagukkal együtt dolgoznak azon, hogy minél több elégedett vásárlót szolgálhassanak ki többszörös díjnyertes áruházukkal.
Bár Dorinával közösen, együtt döntenek a beszerzésről, a fejlesztésekről illetve a cég életében nagy szerepet játszó momentumokról, ám személyiségükből, végzettségükből fakadóan Ritához inkább a kreatív, megjelenéssel és marketinggel kapcsolatos feladatok, míg Dorinához főként a pénzügyi-gazdasági teendők sorolódtak.
Az elmúlt évek során sokat fejlődtek mind szakmailag, mind emberileg, hiszen ahhoz, hogy jelen legyenek a hazai gyerekruházati e-kereskedelem élbolyában, ahhoz profi, motivált és összehangolt csapatot kell biztosítaniuk, irányítaniuk, melyhez nemcsak folyamatos szakmai felkészültség, de nagyfokú emberismeret, empátia is szükséges.

Siklósi Máté

Siklósi Máté

A CP Contact tanácsadó cég alapítója, a hazai fogyasztóvédelem ismert szakembere, 2003 óta foglalkozik fogyasztóvédelemmel. Vezette a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatóságát, volt Utasjogi Biztos, dolgozott az NFH-nál is. Egyike a Vedd a Neten minősítő rendszer kialakítóinak és üzemeltetőinek. Számos webáruház fogyasztóvédelmi auditálását végezték el kollégáival, segítenek megfelelni az állandóan változó szabályoknak.

A Számlázz.hu Műhely moderátoraként nemcsak a fogyasztók, hanem minden számlát kibocsátó vállalkozás szempontjából fogja kérdezni a vezető hazai e-kereskedőket.

Bogdán Barnabás

Bogdán Barnabás

Industry Analyst, Google Magyarország

Tanulmányait a Budapesti Műszaki Főiskolán közgazdász informatikusként, illetve Norvégiában és Belgiumban cserediákként, majd Barcelonában az UAB-n vállalkozásfejlesztés mesterszakon végezte. Először pénzügyi területen szerzett szakmai tapasztalatot, de egyre jobban az online világ felé orientálódott. Spanyolországban az eBay Enterprise-nál kezdett el dolgozni, ahol világhírű divat-, sport- és technológiai cégek weboldalain dolgozott (pl. Ralph Lauren, Helly Hansen és iRobot) UX, illetve Payments and Risk területeken. 2015 nyarától a Google-nél dolgozik iparági elemzőként. Korábban élsportszerűen kajakozott - többszörös magyar bajnok és Európa-bajnoki dobogós.