Mely számlákról kell adatot szolgáltatni a NAV-nak 2021-ben?

NAV online számlafeladás

2021. január 4-től változik az online adatszolgáltatásra kötelezett számlák köre, már szinte minden számlát jelenteni kell a NAV felé. Amennyiben Számlázz.hu-val számlázol, Neked csak annyi a dolgod, hogy összekötöd számlázódat a NAV Online Számla rendszerével, amelynek minden lépésében segítünk. Ezt követően az adatszolgáltatás automatikus, nincs további teendőd. 

A NAV 2021. március 31-ig türelmi időszakot hirdetett, vagyis ez azt jelenti, hogy a számlázóprogramoknak eddig az időpontig kell felkészülniük a változásra, az előtte lévő időszakban nem kötelező az adatszolgáltatás (és visszamenőleg sem). Mivel a NAV fejlesztéshez szükséges végleges specifikációja még módosítás alatt áll, és egyelőre nem tesztelhető, a Számlázz.hu-nál a stabil és megbízható működés érdekében úgy döntöttünk, megvárjuk, amíg a NAV a végleges specifikációt elérhetővé teszi, hogy az éles működés előtt tesztelhessünk.

Ezért a Számlázz.hu két hetes tesztelést követően, január 15-én 0 órától áll át az ún. NAV 3.0-ra, vagyis január 15-től működik majd az adatszolgáltatás a magánszemélyek felé kiállított számlákról. 

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk, mely számlákról kell adatot szolgáltatni 2021 januárjától: 

Vissza

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnod!
A Számlázz előnyei

Ingyenes, kötelezettség nélküli