50 522 regisztrált ügyfél
26 392 499 kiállított számla
Digitális archiválás 2017-08-22T14:26:21+00:00

Digitális archiválás

Archiváld számláidat digitálisan

Így a nyomtatási költségtől és a tárolás nyűgjétől is megszabadulsz.

Neked ajánljuk, ha

Nem kell papír alapú másodpéldányokkal bajlódnod 8+1 évig!

Képzelj el egy webáruházat, amely napi 1500 csomagot szállít ki. A kötelezően megőrzött másodpéldányok 8 év múlva 17 tonna (!) papír tárolását tennék szükségessé. Ha a NAV bekéretné a számláit áttekintésre, 20 raklap papírt tennének le nekik a kapuban…

Természetesen a példában szereplő webáruház azóta már rég digitálisan archivál – de ha te csak napi / heti / havi néhány számlát állítasz ki, akkor is bőven megéri.

A digitális archiválásnak köszönhetően a számlák…

tárolása sokkal egyszerűbb.

bármikor könnyen hozzáférhetőek.

adatainak átadása egy esetleges NAV-ellenőrzéskor sokkal egyszerűbb.

tárolása nagy mennyiség esetén jelentős költségmegtakarítást jelent.

Kutattál már a papírszámláid között? Akkor az archívumnak különösen örülni fogsz. Csak pár gombnyomás, és minden korábbi számládhoz könnyedén hozzáférsz.

A Számlázz.hu képes a törvényi szabályozásnak mindenben megfelelő módon digitálisan archiválni a papír alapú számlák másolati, azaz számlakibocsátónál maradó példányát.

A funkció nagy segítséget jelent mind a nagy számlaforgalmú ügyfeleink, mind pedig azok számára, akik havonta csak néhány tucat (vagy kevesebb) számlát állítanak ki.

Hogyan működik?

Kinek előnyös a digitális archiválás?

Basic

408 Ft/hó-tól*
 • Neked ajánljuk, ha általában nagyon kevés számlát állítasz ki havonta.
 • Digitális archiválás díja/archívum**

  55 Ft

EVA

599 Ft/hó-tól*
 • Neked ajánljuk, ha EVA szerint adózol, és kevés számlát állítasz ki.
 • Digitális archiválás díja/archívum**

  49 Ft

Prémium

825 Ft/hó-tól*
 • Neked ajánljuk, ha minden kényelmi funkciót szeretnél használni.
 • Digitális archiválás díja/archívum**

  45 Ft

E-számla

1075 Ft/hó-tól*
 • Neked ajánljuk, ha e-számlázol is, és minden kényelmi funkciót szeretnél használni.
 • Digitális archiválás díja/archívum**

  6 Ft

* Áraink nem tartalmazzák az ÁFÁ-t.

**A szolgáltatást egyszeri aktivációs díj (1.900 Ft + ÁFA) ellenében kapcsoljuk be, azt követően digitális archívumonként fizetendő a fenti díj (tehát csak azokon a napokon, amikor papír számlát bocsátottál ki).

Ők is a digitális archiválást választották

Bognár Ákos
JátékNet

Mivel a gyerekjátékokat elsősorban kiszállítással (futárszolgálat) juttatjuk el a vevőinkhez, így a rendelés tételeit írott formában fel kell tüntessük a csomagban – emiatt nem tudtunk teljesen e-számlára átállni. A köztes megoldást választottuk: a papír alapú számla első példányát kinyomtatjuk és a vevő csomagjába tesszük, a másodpéldányt azonban elektronikusan tároljuk és adjuk át a könyvelésnek. Ehhez a Számlázz.hu csapata olyan rugalmas megoldást kínált, amellyel nem csak a napi egy időpecsétet igénylő archiválást, de a Libra könyvelőszoftverbe történő illesztést is könnyedén meg tudtuk oldani.

Györe Zoltán
CD Galaxis Kft.

A digitális archiválás egy hatalmas adminisztrációs terhet vett le a vállunkról: a játékszoftverekről, könyvekről készülő több tízezer számlánk másodpéldányának tárolásával, rendszerezésével nem kell foglalkozni, hanem elegendő csak elektronikusan tárolni, és így elküldeni a könyvelőnknek. Ha ezt mind ki kellene nyomtatnunk, külön raktárat kellene bérelnünk, az így megtakarított pénzt örömmel fordítjuk fejlesztésre, munkatársaink képzésére… Nemcsak helytakarékos, hanem környezetbarát megoldás is, ezért különösen szeretjük!

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció