Online adatkapcsolat a könyvelővel

Gondoltál már arra, milyen lenne, ha a számláid saját magukat könyvelnék?

Ez természetesen nem lehetséges, egy számla erre nem lehet képes.
De a Számlázz.hu és a vele összekapcsolt könyvelési rendszerek együttműködése igen!

Regisztrálok

A Számlázz.hu képes arra, hogy az elkészült számlák minden adatát online elküldje egy külső rendszer, például egy könyvelőprogram felé. A funkciót elsősorban azzal a céllal hoztuk létre, hogy a számlák adatait ne kézzel, papíron kelljen elvinned a könyvelődhöz, vagy letölteni az adatfájlokat, melyeket aztán a könyvelőd visszatölt az általa használt rendszerbe, hanem hogy azok maguktól, azonnal átkerülhessenek az online könyvelési rendszerbe.

Mit?

A következő típusú bizonylatokat képes a Számlázz.hu átadni a fogadó rendszer felé:

Mikor?

Bármikor, amikor egy számla „állapotában” változás áll be, a számla adatai (először vagy ismételten) eljutnak a fogadó rendszerhez. Ezek a változások, melyek a számla adatlapján beállíthatóak, a következők:

 • számla kibocsátása
 • számla kifizetettségi állapotának megváltozása
 • számla utólag módosítható adatainak változása, nevezetesen:
  • könyvelés dátuma
  • vevő főkönyvi szám
  • vevő főkönyvi azonosító
  • bármely számla tétel árbevétel vagy áfa főkönyvi száma
  • bármely számla tétel gazdasági eseménye, vagy áfa gazdasági esemény

Miért jó ez nekem?

A kimenő számlák és a vevői befizetések általában a könyvelés 50-60%-át teszik ki. Megoldásunkkal a könyvelés legalább fele automatizálható, amivel a könyvelés pontosabb, naprakészebb és olcsóbb lesz.

Online adatkapcsolat elérhető:

„Offline” adatkapcsolat

Amennyiben te olyan könyvelési rendszert használsz, amely még nem rendelkezik Számlázz.hu online adatszinkronnal, akkor sem kell kézzel kiírnod a számlák adatait, vagy más, bonyolult eljárásokat alkalmaznod erre a műveletre.

Az ún. „offline adatkapcsolat” – azaz a könyvelői számlaexport CSV formátumba – már 22 könyvelőprogrammal elérhető. Ügyfeleid számláinak adatait tehát olyan módon is eljuttathatod egy könyvelési rendszerbe, hogy a Számlázz.hu-ból kiexportálod az adatállományt, és adatimport funkcióval beolvasod ezeket az általad használt programba.

Könyvelői adatkapcsolat

Export-lehetőségre alkalmas könyvelőrendszerek:

Gyakori kérdések

Mind a Számlázz.hu, mind pedig az összekapcsolt szolgáltatók kiemelten biztonságos rendszereket üzemeltetnek, a XXI. századi informatikai alapkövetelményeknek maximálisan megfelelő módon.

Természetesen: a Beállítások között a Pénzügyi beállításokra kattintva, az adatmezők törlésével.

A #profi díjcsomag előfizetői számára érhető el az automatikus könyvelés funkció.

Az összekapcsolt rendszerek listáját folyamatosan bővítjük. Amennyiben a te könyvelési rendszered még nincs a listában, vedd fel a kapcsolatot az adott könyvelési rendszer üzemeltetésével, és jelezd számára az összekapcsolás lehetőségét!

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció