Online adatkapcsolat a könyvelővel

Gondoltál már arra, milyen lenne, ha a számláid saját magukat könyvelnék?

Ez természetesen nem lehetséges, egy számla erre nem lehet képes.
De a Számlázz.hu és a vele összekapcsolt könyvelési rendszerek együttműködése igen!

Regisztrálok

A Számlázz.hu képes arra, hogy a kimenő és a Számlázz.hu rendszeréből feléd kibocsátott bejövő számlák minden adatát online elküldje egy külső rendszer, például egy könyvelőprogram felé.

Újdonság! Az OTP, a K&H, a MagNet, az UniCredit, a CIB és a Budapest Bank ügyfelei számára már elérhető a funkció, hogy a banki tranzakciós adatokat is átadjuk a könyvelőnek, ezzel további jelentős órákat spórolva neki.

A funkciót elsősorban azzal a céllal hoztuk létre, hogy a számlák adatait ne kézzel, papíron kelljen elvinned a könyvelődhöz, vagy letölteni az adatfájlokat, melyeket aztán a könyvelőd visszatölt az általa használt rendszerbe, hanem hogy azok maguktól, azonnal átkerülhessenek az online könyvelési rendszerbe.

Mit?

A következő típusú bizonylatokat, információkat képes a Számlázz.hu átadni a fogadó rendszer felé:

Mikor?

Bármikor, amikor egy számla „állapotában” változás áll be, a számla adatai (először vagy ismételten) eljutnak a fogadó rendszerhez. Ezek a változások, melyek a számla adatlapján beállíthatóak, a következők:

 • számla kibocsátása
 • számla kifizetettségi állapotának megváltozása
 • számla utólag módosítható adatainak változása, nevezetesen:
  • könyvelés dátuma
  • vevő főkönyvi szám
  • vevő főkönyvi azonosító
  • bármely számla tétel árbevétel vagy áfa főkönyvi száma
  • bármely számla tétel gazdasági eseménye, vagy áfa gazdasági esemény

Online könyvelői adatkapcsolat előnyei

Miért jó ez nekem?

A kimenő számlák, a vevői befizetések és banki tranzakciók általában a könyvelés 70-80%-át teszik ki. Megoldásunkkal a könyvelés legalább fele automatizálható, amivel a könyvelés pontosabb, naprakészebb és olcsóbb lesz.

online könyvelői adatkapcsolat

Szeretnél online adatkapcsolatot kialakítani?

Olvasd el a kapcsolódási útmutatónkat, és tudd meg, hogyan kell a rendszeredet összekötni a Számlázz.hu-val. 

Töltsd le a dokumentációt!

Online adatkapcsolat elérhető

Számlázz.hu-ba integrált kiemelt partnereink

QUiCK logo

QUiCK, a valós idejű költségnyilvántartó rendszer

A QUiCK vállalkozóknak szóló felhőalapú megoldás, mellyel átlátható és közérthető módon tarthatjuk kézben céges pénzügyeinket. A QUiCK segítségével egyszerre lehet megoldani a számlák digitális formában történő, és ami még fontosabb: kereshető tárolását, a vállalkozás költségeinek és bevételeinek rendszerezését, illetve a könyvelővel történő szorosabb együttműködést a gyorsabb adatfeldolgozás érdekében. A fejlesztő Riport Applications más szolgáltatásaihoz hasonlóan a QUiCK a tranzakciók kezelésének gyorsításánál nem állt meg. A QUiCK küldetése, hogy a számlák rendszerezésén keresztül megtanuljuk, miként menedzseljük likviditásunkat, hiszen ez az, ami vállalkozásunkat életben tartja. Kíváncsi vagy milyen a QUiCK? Akkor próbáld ki ingyen!

SMARTBooks, a felhőalapú könyvelő program

A SMARTBooks hatékony, egyszerűen használható, papírmentes kapcsolatot biztosít a könyvelő és a könyvelt vállalkozás részére, modern, webes felülettel. Könyvelőként a Számlázz.hu-t használó ügyfeleid adataihoz könnyedén, bárhonnan, a nap 24 órájában hozzáférsz. Az automatikus és online adatkapcsolatnak köszönhetően nincs többé kézi adatrögzítés, így órákat spórolhatsz az adminisztráción. Próbáld ki 30 napig díjmentesen!

Melyik rendszer milyen adatot vesz át?

Háromféle adatkört továbbítunk azonnal és automatikusan a külső rendszerek felé, melyek az alábbiak:

 • a vállalkozás által kibocsátott számlák (vevői számlák)
 • a vállalkozás bejövő számlái (költségszámlák)
 • a vállalkozás egy vagy több banki folyószámláján megjelenő pénzforgalmi tranzakciólista

Ezt a három, egymástól eltérő kezelésű adathalmazt három, egymástól elkülönített adatcsatornán keresztül küldjük a külső rendszer felé.

A fogadórendszeren múlik, hogy mely adathalmazok felé nyitja meg az utat, az alábbi összefoglaló táblázatban mutatjuk, melyik rendszer, melyik adatkört veszi át.

„Offline” adatkapcsolat

Amennyiben te olyan könyvelési rendszert használsz, amely még nem rendelkezik Számlázz.hu online adatszinkronnal, akkor sem kell kézzel kiírnod a számlák adatait, vagy más, bonyolult eljárásokat alkalmaznod erre a műveletre.

Az ún. „offline adatkapcsolat” – azaz a könyvelői számlaexport CSV formátumba – már 25 könyvelőprogrammal elérhető. Ügyfeleid számláinak adatait tehát olyan módon is eljuttathatod egy könyvelési rendszerbe, hogy a Számlázz.hu-ból kiexportálod az adatállományt, és adatimport funkcióval beolvasod ezeket az általad használt programba.

Könyvelői adatkapcsolat

Export-lehetőségre alkalmas könyvelőrendszerek:

Gyakori kérdések

Mind a Számlázz.hu, mind pedig az összekapcsolt szolgáltatók kiemelten biztonságos rendszereket üzemeltetnek, a XXI. századi informatikai alapkövetelményeknek maximálisan megfelelő módon.

Természetesen: a Beállítások között a Pénzügyi beállításokra kattintva, az adatmezők törlésével.

A #profi díjcsomag előfizetői számára érhető el az automatikus könyvelés funkció.

Az összekapcsolt rendszerek listáját folyamatosan bővítjük. Amennyiben a te könyvelési rendszered még nincs a listában, vedd fel a kapcsolatot az adott könyvelési rendszer üzemeltetésével, és jelezd számára az összekapcsolás lehetőségét!

Digitális könyvelő

Digitális Könyvelő minősítés

Ügyfeleid felismerték a digitalizáció fontosságát, és a könyvelőjüktől is digitális hozzáállást várnak. Te már kihasználod az automatizmusok előnyeit? Szerezz digitális minősítést, és tudasd leendő partnereiddel, hogy lépést tartasz a technológiai fejlődéssel!

ÉRDEKEL A MINŐSÍTÉS

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció