A Számlázz.hu-ról

Képzelj magad elé egy startup-ot. Most told vissza az időben 10 évvel, és képzeld el ugyanezt a startup-ot 2005-ben, amikor felhőszolgáltatások, okostelefonok, a startup szó, a Tesla, és minyonok még a világon sem voltak. Három informatikus ekkor rakott össze magának egy számlázóprogramot, mert gyorsan, egyszerűen és online szerették volna kiszámlázni a munkáikat. Aztán a faék-egyszerűségű progit másoknak is elérhetővé tették. Így kezdődött az egész.

Később jött a “smart” funkcionalitás (bár a “smart” szóval sem dobálóztunk még úgy, ahogy ma), aztán jött hozzá az okos felhasználói felület (a UX-forradalom előtt néhány órával), majd hipp-hopp megérkezett a húszezredik számlakibocsátó fiók regisztrációja (2015. augusztusában, valamivel a tizedik szülinap előtt). Most ennyinél tartunk:

42 780 felhasználó

Ugyanebben az évben leptük meg magunkat a kistesóval, a MostSzámlázz nevű mobilverzióval.

Ráadásul bővülünk tovább! Ezért ha te informatikus vagy, akkor a következő bekezdést nemcsak érteni fogod, hanem még CV-t is küldj nekünk!

A Számlázz.hu-ról informatikusoknak

Bár a “corporate” hangulatnak még a nevétől is irtózunk, mindig is nagyvállalati, élvonalbeli technológiákat alkalmaztunk. (Vagy még élvonalba kerülésük előtt kezdtük használni.) Kolboidékkal már akkor UX-ról beszélgettünk, amikor a legtöbben még nem is ismerték a fogalmat.

Számítógépparkunk folyamatosan fejlődik, Linux szervereink nagybiztonságú szerverparkban vannak elhelyezve. Nyílt forráskódú termékeket használunk: Apache, Tomcat, PostgreSQL, dokumentum-generáláshoz robosztus nyomdaipari szoftvert. Az adatbiztonságra nagy hangsúlyt helyezünk, ezért az adatokat óránként mentjük földrajzilag különböző helyen lévő backup szerverre. A Számlázz.hu-nál minden saját architektúrán fut.

Ezeket használjuk még: Java, Javascript, Velocity Macro, Bootstrap, CSS 3, HTML 5, CVS verziókezelő és Linux, Linux, Linux....

Valszeg már kitaláltad, hogy agilis fejlesztési és tervezési módszertannal dolgozunk, hetente minimum háromszor van deploy, a szoftver folyamatosan fejlődik. Fontosnak tartjuk, hogy az éles rendszer minél inkább kövesse a forráskódot.

A kódunk minőségére mindennél jobban odafigyelünk.

Ha a fenti sorok olvasására beindult a fantáziád, mennyire jól tudnál hozzánk kapcsolódni, nosza, küldj nekünk CV-t!

A Számlázz.hu története

Miért küldj CV-t?

Ha szívesen dolgoznál velünk, akkor itt az utolsó néhány lefegyverző érv, miért csatlakozz hozzánk:

  • Mert egy 11 éves startup egyszerre innovatív és stabil, izgalmas és megbízható. Elsőre hihetetlennek tűnő terveit valódi eredményekre alapozza.
  • Mert nálunk teljességében láthatod át és oldhatod meg a feladatokat - nem egy apró fogaskerék, hanem felelős, kreatív problémamegoldó leszel.
  • Mert a kezed alól kikerülő megoldásra te is büszke lehetsz, mint egy asztalos a kész bútorra, amit összerakott.
  • Mert magadénak érezheted a projektjeidet - a megoldás, amit létrehozol, a vállalkozásunk részévé válik.
  • Mert rögtön komplex feladatokat kapsz, de nem leszel egyedül hagyva velük.
  • Mert megbecsüljük a magunkhoz hasonlóan profi informatikusokat - ha egyszer megérkeztél, meg is akarunk majd tartani!

Bemutatkozunk

Stygár-Joó János

Stygár-Joó János

ügyvezető igazgató

Akkor kezdtem “vállalkozni”, amikor még internet, PC és Windows sem nagyon létezett, és bizony nagy szónak számított “informatikusnak” lenni. Legalábbis valamiféle mágusként tekintettek ránk a cégeknél, mintha tényleg tudnánk varázsolni. Azóta sokminden változott, volt sok napos és sok borús időszak, de mára az informatikai vállalkozás trendi lett. Én és a kollégáim átvészeltük ezeket az időszakokat, és sikerült folyamatosan az informatika élvonalában maradni. Sőt, büszkék vagyunk arra, hogy pár évvel a mindenkori trend előtt járva mindig kiszagoltuk a helyes irányt. Így tettünk 2005-ben is, amikor elindítottuk a Számlázz.hu-t felhőben futó szolgáltatásként, bár akkor még ezt a kifejezést senki sem használta. Az én feladatom mindig is az volt, hogy a piacon maradjunk úgy, hogy a tisztességes utat járjuk. Az utóbbi években informatikusból igyekszem magam “igazi” vezetővé képezni, nekem is lépést kell tartanom a Számlázz.hu növekedésével.

Stygár László

Stygár László

szolgáltatás-fejlesztési vezető

1982, gimnázium, HT-1080-Z, iskolaszámítógép-projekt. Megvan? Nem valószínű, hiszen már én is alig emlékszem :-) Azután a nagyszámítógép-korszak, igazi monstrumokkal, persze nagyvállalatoknál. És húsz évvel ezelőtt megjelent a web, ez a “mindenkit-összekötök-mindenkivel” szupersztráda, ahonnan azóta sem hajtottam le a Linux-vezérelt elektromos autómmal. A Számlázz.hu számomra sokkal több, mint projekt vagy megélhetés. Az internet összeköt azokkal a vállalkozásokkal, akik számára kín volt a számlázás - és akiknek a Számlázz.hu igazi segítség. 2005-ben magunk miatt kezdtük el, de már a legelső verzió is a weben futott: elérhetővé tettük bárki részére. Sok Számlázz.hu-s ma már nem is tudja, mi az a kéziszámla-tömb, és ez így van rendjén. Észrevétlenül segítséget nyújtani másoknak ahhoz, hogy megvalósítsák az álmaikat (vagy egyszerűen csak megéljenek a vállalkozásukból) - ennél nem kell több.

Regász Imre

Regász Imre

rendszerintegrátor

Tudtad, hogy már '98-ban létezett a Debian? Sőt, én már akkor kipróbáltam, és azóta is használom. Manapság főleg szervereken. Főiskolán írtam nagyobb programokat C-ben és Pascalban, utána ‘95-ben jött a Delphi. Aztán a sors úgy hozta, hogy ‘98-ig Borland Pascal-ban dolgoztam, itt már megmutatkozott, hogy némi üzemeltető vénával is rendelkezem. Később gyötörhettem nagy vasakon futó Oracle adatbáziskezelőt, itt égett az agyamba az SQL nyelv logikája. Majd egy nagyobb webes portálon dolgozva tanultam meg az igazi üzemeltetés mélységeit és a Java programozás magasságait. Volt szerencsém komoly tapasztalatokat szerezni adattárház építésben Teradata adatbázis kezelővel. Talán ez a sokszínűség és a lelki alkatom hozta a képességet, hogy összetett rendszereket fel tudok térképezni a legapróbb részletekig, és a rendszerfejlesztési munkák közben nagy hasznát veszem az üzemeltetői ismereteimnek is. Jelenleg a horizontális skálázhatóság foglalkoztat leginkább, hogy a jövőben épített rendszereink maximális rugalmassággal rendelkezzenek majd.

Szeszlér Vera

Szeszlér Vera

marketing-kommunikáció

Az ős-wiw és az első romkocsmák idején szereztem kommunikáció diplomát, majd mondtam búcsút a hobbi-újságírásnak (OCTOGON, Kreatív), hogy egy interaktív ügynökség szövegírójaként és kommunikációs menedzsereként álljak pályára, 2004-ben. A hagyományos média gondolkodásmódját itt már mint dinoszauruszt tanulmányoztuk: saját magunkon és elszánt ügyfeleinken kísérleteztük ki az interaktív, közösségi marketing-kommunikáció alapjait. Öt év szabadúszás után, 2014 végén hívott meg a Számlázz.hu arra, hogy tereljük intelligens mederbe a marketing-folyamataikat - amiről ügyesen lebeszéltem őket... :)

Kis Ervin Egon

Kis Ervin Egon

e-kereskedelmi tanácsadó

1996 óta van internet-előfizetésem és foglalkozom valamilyen formában az internettel. Mivel újságíró az eredeti foglalkozásom, eleinte az internetről is cikkeket írtam, elsősorban az azóta megszűnt Internet Kalauz és Business Online című nyomtatott folyóiratok számára, majd szerkesztettem a NetTV első kísérleti adásait. 1998-2002 között Magyarország első szélessávú internetszolgáltatója, a TVNET Kft. tartalomszolgáltatási és kommunikációs tanácsadója voltam, majd 1999-ben létrehoztam és 2007-ig igazgattam az első hazai internetes DVD-áruházat, a netpiac.hu-t, amit 2007-ben megvásárolt a Magyar RTL Televízió Zrt. (A céget később a Bookline vette meg az RTL-től és magába olvasztotta.) Azóta főleg e-kereskedelmi tanácsadóként dolgozom, rendszeresen tartok előadásokat a témával foglalkozó konferenciákon, képzéseken, valamint 2008-2014 között elnöke voltam a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesületnek (SzEK.org).

Számlázz.hu a sajtóban

Hírek