Számlázz.hu Műhely

A fenntarthatóság üzleti értéke

Mi a vállalkozói siker titka, ha a fenntarthatóság nemcsak személyes ügyed, hanem céged profilja?

Hogyan támogathatja az üzleti eredményességet az, ha “zölden” gondolkodunk, működünk?

Hogyan tehető fenntarthatóvá a környezetvédelem, mint “biznisz”?

Mik a nyerő érvek? Mik a nyerő üzenetek? Mik a nyerő eljárások?

Vendégeink:

  • Michaletzky Bálint, GreenGo, ötletgazda, ügyvezető
  • Antal Alexa, WWF, kommunikációs vezető
  • Molnár Attlia Dávid, termeszetfilm.hu, alapító, forgatókönyvíró, rendező
  • Moderátor: Végvári Imre, TEDxDanubia szervező, program-kurátor

Gyere el a tavaszi Számlázz.hu Műhelyre, akár tervezed, akár rég beépítetted, akár soha nem gondolkodtál még a vállalkozásod “zöldítésén”! Inspirációt, eszközöket, profi partnereket szeretnénk bemutatni neked!

Időpont: 2017. április 6. csütörtök, 16:00 – 18:00

Helyszín: Kőleves Vendéglő (Budapest, VII. ker. Kazinczy utca. 41.), emeleti rendezvényterem

A “fenntarthatóság” nem iparág, hanem szemléletmód. Ha emberként fontosnak tartod a bolygó, a jövő emberei, a saját jelened egészségét, akkor vállalkozóként sem tehetsz másként. De még ha neked nem is tűnik különösebben fontosnak, a vevőid egyre nagyobb része kérheti számon rajtad, kíméled-e az erőforrásokat, gondolsz-e az élővilágra a vállalkozásod tervezésekor, fenntartható irányban mozogsz-e, amikor továbbfejleszted a céged.

A tavaszi Számlázz.hu Műhely vendégei üzleti (vagy civil) tevékenységük fókuszába a fenntarthatóságot helyezték. Külön-külön is sokat tudnak a környezetvédelemről, alternatív energiáról, veszélyeztetett fajok megóvásáról, hulladékgazdálkodásról – de most meghallgathatod, együtt mennyit tudunk minderről!

Ötleteljünk, vállalkozóként hogyan kapcsolódhatunk be a fenntarthatóság vérkeringésébe!
Szedjük össze együtt az érveket, hogyan is szolgálja vállalkozói eredményességünket a WWF, a TEDxDanubia, a GreenGo, vagy a többszörös természetfilm-díjas Filmjungle által képviselt szemléletmód! Hogyan kerültek ők saját iparáguk élére?

Oszd meg velünk te is a tapasztalataidat, kérdezz, vegyél részt a beszélgetésben, és ismerkedj a te kihívásaidhoz kísértetiesen hasonló problémákkal élő vállalkozókkal!

Nézd meg az esemény-videót!

Program

16:00-17:00 – KEREKASZTAL: A fenntarthatóság üzleti értéke
17:00-18:00 – KERTI PARTY: légy vendégünk fenntartható finomságokra és beszélgessünk!

Dress code:

Ünnepeljük együtt a tavaszt, és a fenntarthatóságot, és legyen rajtad valami zöld! 🙂

Résztvevők

Michaletzky Bálint

GreenGo, ötletgazda, ügyvezető

Tősgyökeres belvárosi, pénzügy szakon végzett közgazdász, aki 3 hónapig bírta a bankos létet. Azóta sem szakadt el a számoktól, de inkább üzleti modellezéssel és projektfejlesztéssel foglalkozik. A környezettudatosság és fenntarthatóság már korábban is megjelent a munkái között, hiszen szélerőmű projektek fejlesztésén dolgozott. A nemrég indult GreenGo e-carsharing szolgáltatáson már több mint 3 éve dolgozik, aminek ügyvezetője és társtulajdonosa. A carsharing olyan közösségi közlekedési forma, amellyel az ügyfelek egy okostelefonnal percalapon bérelhetik a szolgáltató által biztosított autókat, amit a bérlés végeztével csak leparkolnak és otthagyhatnak. Az e-carsharing ennek olyan változata, amely nem csak azzal segít a városon, hogy kiváltja a felhasználók saját autóit, parkolóhelyeket szabadítva fel, de mindezt Európában az elsők között teljesen elektromos meghajtású flottával teszi. Így minden felhasználó minden bérlésével aktívan tesz azért, hogy élhetőbb legyen a belváros. “Remélem, hogy az e-carsharing beépül a városi közösségi közlekedésbe, és egyre többen felismerik, hogy a tulajdonlás drága hobbi, és valójában inkább az elérhetőség számít.”

Antal Alexa

WWF, kommunikációs vezető

Antal Alexa a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjeként nap min nap a természetvédelem és a fenntarthatóság témaköreivel foglalkozik. A nemzetközi természetvédelmi szervezetnél eltöltött több mint 8 éve alatt megjárta Madagaszkárt, ahol a szélsőséges körülmények között folytatott szemléletformálással ismerkedett, és Malajziát, ahol a tengervédelmi munka népszerűsítéséért felelt. A politikától mentes közhasznú alapítvány hazai működése is számos kihívásokat rejt, hiszen a civil szektor érdekérvényesítése, a társadalom aktivizálása sosem könnyű feladat. Célja és feladata a politikai erőtérbe, és a szervezeti kultúrába szempontként beépíteni a természet erőforrásainak fenntartható használatát. A fenntarthatóság szociális aspektusai is érintőlegesen foglalkoztatják, jelnyelvi tolmácsként mellékállásban foglalkozott a nyelvi akadálymentesítéssel. A hazai természeti értékek védelmében a WWF Magyarország intenzív kampánymunkájával igyekszik markánsan részt vállalni. A WWF célkitűzése, hogy egy olyan jövőt építsen, ahol az ember és a természet harmóniában él egymással.

Molnár Attlia Dávid

termeszetfilm.hu, alapító, forgatókönyvíró, rendező

Természetfilmes (rendező, producer, író, fordító és tudományos filmszerkesztő), okleveles biológus kutató (ELTE, University of Vienna), képesített tudományos filmkészítő és videószerkesztő (ELTE).

1996-ban alapította az ECOFilm Egyesületet (2007 óta a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely), mely a belőle kinőtt Filmdzsungel Stúdióval együtt jelenleg Magyarország legnagyobb tudományos ismeretterjesztő tartalmakat előállító, független alkotóközössége. Független filmkészítőként 75+ önálló filmet és filmsorozat epizódot jegyez. A legnagyobb szakmai sikereket a Farkaslesen (2005, rendező), a Budapesti Vadon (2006, író), a Láthatatlan Madárfotós (2011, rendező) című filmjeivel érte el. Több alkalommal díjazták a JWFF, az IWFF, a Naturvison, a Greenscreen, Envirofilm és a Gödöllői Természetfilm Fesztiválon, kétszer nyerte el a Nemzetközi Tudományos Filmszemle fődíját. Forgatott az Antarktiszon, Pápua Új Guineában, Borneón, Dél-Afrikában és Amazóniában. Alapítóként és ötletgazdaként vett részt a PET Kupa nevű civil környezetvédelmi akciósorozat elindításában, mely 2013 óta több mint 5 tonna hulladéktól szabadította meg a Tiszát.

Végvári Imre

TEDxDanubia, szervező, program-kurátor

Végvári Imre az online kommunikáció területén eltöltött évtizedet követően a Kürt Akadémiával közösen létrehozta és vezette az eleddig legsikeresebb hazai internet-marketing képzést (NET-WORKS), a TEDxDanubia társ-kurátoraként hét éve dolgozik a TED-típusú multidiszciplináris információterjedés és nyitott párbeszédkultúra magyarországi bevezetésén és elterjesztésén. Nagyvállalati tanácsadó szerepben és gyerekkönyv-szerzőként (www.jovomenok.hu) egyaránt feltűnik, mentora és alapító partnere több startup vállalkozásnak (pl. www.toptalq.hu).

Vissza a Műhelybe

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció