Számlázz.hu Műhely

Profik titkai: e-kereskedőknek

Élőben a JátékNet, a Ruhafalva, a dressa.hu, a CP Contact és a Számlázz.hu vezetőivel, valamint a Google elemzőjével.

Mi a siker titka? Egy jó ötlet? A jó csapat? Időzítés és kitartás? Tuti recept nincs, de a Számlázz.hu-t használó legsikeresebb e-kereskedőktől személyesen megtudhatod a saját válaszukat. Gyere el a Google Ground-ra április 5-én délután, ahol valódi inspirációt, konkrét ötleteket kaphatsz a saját bizniszedhez!

Az e-commerce szereplői mindig a piac előtt jártak néhány lépéssel. Az Amazon vagy az Alibaba.com diadala csak a jéghegy csúcsa; de a Szilícium-völgy legsikeresebb cégei, sőt a világ startup-kultúrájának nagy része is az internetes kereskedelem köpönyegéből bújt elő. Ezért a sikeres webshopok tulajdonosainak gondolkodásmódja bármely iparág vállalkozói számára értékes tanulságokkal szolgálhat.

Olvasd el beszámolónkat az első Műhelyről a Számlázz.hu blogon, a szereplők rövid összefoglalóját a tanulságokról pedig nézd meg a Számlázz.hu YouTube-csatornáján!

Nézd meg az esemény-videót!

Résztvevők

Csányi Zoltán

dressa.hu

Kereskedői vénáját apai nagyapjától örökölte, aki ismert sertéskereskedő volt. Műszaki tanulmányai alatt először hangtechnikai eszközök építéséből csinált üzletet. Később földi és műholdvevő antennarendszerek telepítésébe fogott. Az első nyugati autóját is az így megkeresett pénzből vette. A délszláv háborúban nem kívánt részt venni, viszont így nem is maradhatott otthon. Így Szegedre költözött családjával. Itt 1992-ben a feleségével mindenféle kapcsolati tőke és anyagi támogatás nélkül megalapították cégüket. A ruházati területen induló vállalkozás gyorsan növekedett. Nyílt az első saját bolt, majd boltok, az első nagyker, amit nagyker hálózat követett, valamint saját márkás termékek gyártása és piacra való bevezetése. A webshop első változata 2003-ban indult, ma pedig már az ötödik verzió fut, és Magyarország legnagyobb elektronikus kereskedői közé tartozik. Legújabb büszkesége Magyarország Első Zokni Csereprogramjának létrehozása.

Szegedi Rita

Ruhafalva

Szegedi Rita 8 évvel ezelőtt Szakolcai Dorinával közösen hozta létre a Ruhafalva webáruházat, melynek fő profilja gyerekruha és gyerekcipő értékesítése. A kezdetekben webáruházas, illetve kifejezetten e-kereskedelmi tapasztalattal nem rendelkeztek, közösen, autodidakta módon tanulták meg és rögtön sikerrel is alkalmazták a tanultakat. Ma már tizedmagukkal együtt dolgoznak azon, hogy minél több elégedett vásárlót szolgálhassanak ki többszörös díjnyertes áruházukkal.

Bár Dorinával közösen, együtt döntenek a beszerzésről, a fejlesztésekről illetve a cég életében nagy szerepet játszó momentumokról, ám személyiségükből, végzettségükből fakadóan Ritához inkább a kreatív, megjelenéssel és marketinggel kapcsolatos feladatok, míg Dorinához főként a pénzügyi-gazdasági teendők sorolódtak.

Az elmúlt évek során sokat fejlődtek mind szakmailag, mind emberileg, hiszen ahhoz, hogy jelen legyenek a hazai gyerekruházati e-kereskedelem élbolyában, ahhoz profi, motivált és összehangolt csapatot kell biztosítaniuk, irányítaniuk, melyhez nemcsak folyamatos szakmai felkészültség, de nagyfokú emberismeret, empátia is szükséges.

Siklósi Máté

CP Contact

A CP Contact tanácsadó cég alapítója, a hazai fogyasztóvédelem ismert szakembere, 2003 óta foglalkozik fogyasztóvédelemmel. Vezette a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatóságát, volt Utasjogi Biztos, dolgozott az NFH-nál is. Egyike a Vedd a Neten minősítő rendszer kialakítóinak és üzemeltetőinek. Számos webáruház fogyasztóvédelmi auditálását végezték el kollégáival, segítenek megfelelni az állandóan változó szabályoknak.

A Számlázz.hu Műhely moderátoraként nemcsak a fogyasztók, hanem minden számlát kibocsátó vállalkozás szempontjából fogja kérdezni a vezető hazai e-kereskedőket.

Bognár Ákos

JátékNet.hu

Közel 20 éven át IT-újságíró, a PC World főszerkesztőjeként 2008-ban végleg letette a tollat. A JátékNet.hu webáruház egyik alapítójaként foglalkozik az online kereskedelem területeivel – az IT, a logisztikai és a marketing áll hozzá a legközelebb. A JátékNet.hu a hazai internetes kereskedelem egyik meghatározó cége, a legnagyobb online játékkereskedő. 2015-ös tervezett árbevétele két milliárd forint, 2013-ban elnyerte az Év Internetes Kereskedője, valamint a Deloitte „Leggyorsabban fejlődő technológiai vállalata” címet – 2014-ben Az Ország Boltja lett. A cégnek több mint 40 munkatársa van.

Bogdán Barnabás

Industry Analyst, Google Magyarország

Tanulmányait a Budapesti Műszaki Főiskolán közgazdász informatikusként, illetve Norvégiában és Belgiumban cserediákként, majd Barcelonában az UAB-n vállalkozásfejlesztés mesterszakon végezte. Először pénzügyi területen szerzett szakmai tapasztalatot, de egyre jobban az online világ felé orientálódott. Spanyolországban az eBay Enterprise-nál kezdett el dolgozni, ahol világhírű divat-, sport- és technológiai cégek weboldalain dolgozott (pl. Ralph Lauren, Helly Hansen és iRobot) UX, illetve Payments and Risk területeken. 2015 nyarától a Google-nél dolgozik iparági elemzőként. Korábban élsportszerűen kajakozott – többszörös magyar bajnok és Európa-bajnoki dobogós.

Stygár Imre

Számlázz.hu

„1982, gimnázium, HT-1080-Z, iskolaszámítógép-projekt. Megvan? Nem valószínű, hiszen már én is alig emlékszem 🙂 Azután a nagyszámítógép-korszak, igazi monstrumokkal, persze nagyvállalatoknál. És húsz évvel ezelőtt megjelent a web, ez a “mindenkit-összekötök-mindenkivel” szupersztráda, ahonnan azóta sem hajtottam le a Linux-vezérelt elektromos autómmal.”

Tíz éve vezeti a Számlázz.hu technológiai és szolgáltatás-fejlesztését, amely mára közel huszonötezer vállalkozást szolgál ki. Informatikusként és vállalkozóként tevékenyen közreműködött abban, hogy az új vállalkozó-generációknak már ne kelljen megtudnia, mi is az a kéziszámla-tömb. Szeret segítséget nyújtani másoknak ahhoz, hogy megvalósítsák az álmaikat, vagy egyszerűen csak megéljenek a vállalkozásukból.

Vissza a Műhelybe

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció