Számlázz.hu Műhely

Profik titkai: gasztro-vállalkozóknak

Élőben Bertényi Gáborral, a Házikó egyik alapítójával, Kaldeneker György mesterszakáccsal, és Dobosi Győzővel, a Dobosi Pincészet frontemberével.

Mi a vállalkozói siker titka? Ötlet? Csapat? Időzítés és kitartás? Az ízek kombinációja, vagy a hozzávalók minősége…? Vállalkozáshoz tuti recept nincs, de a Számlázz.hu-t használó legsikeresebb gasztronómiai vállalkozóktól most személyesen megtudhatod az ő saját válaszukat, hogyan jutottak el területük csúcsára.

A gasztronómiai piac különleges szakmákat sűrít magában, mert képviselői nemcsak vállalkozók és a maguk területén profi szakemberek, hanem ugyanúgy művészek is, hiszen lenyűgöző ízélmények kreatív megalkotói. Egészséges táplálkozáshoz ugyanúgy kell érteniük, mint a cégadminisztrációhoz, termékeik prezentálásához ugyanúgy, ahogy például munkatársaik motiválásához. Vállalkozói polihisztorok ők, ahogy minden iparág vállalkozói, de mivel a hasát mindenki különösen szereti, ezért valódi szeretetmárkákat kell építeniük a sikerhez… Vajon hogy csinálják?

  • Hogyan boldogul egy borász a számlákkal?
  • Hogyan köt milliós kereskedelmi megállapodásokat egy szakács?
  • Hogyan kutat fel fenntartható helyi termelőket az egykori Szimpla-alapító?

Olvasd el beszámolónkat a második Műhelyről a Számlázz.hu blogon, a szereplők rövid összefoglalóját a tanulságokról pedig nézd meg a Számlázz.hu YouTube-csatornáján!

Nézd meg az esemény-videót!

Program

10:00 – 11:00

Kerekasztalbeszélgetés
résztvevők: Bertényi Gábor (Házikó), Kaldeneker György (Kaldeneker Lekvárosház), Dobosi Győző (Dobosi pincészet)

11:00-12:00

KÓSTOLÓK:

  • Házikó-falatok lokális-szezonális feltétekkel
  • a Kaldeneker Lekvárosház különlegességei
  • a Dobosi pincészet palackozott “névjegyei”

Résztvevők

Bertényi Gábor

Házikó

Pszichológus, környezetgazdász, a budapesti Szimpla egyik alapítója. 2010-óta dolgozik város és vidék összehozásán: számtalan elméleti és gyakorlati vidékfejlesztési projekt keretében termelői piacokat nyitott vidéken és a fővárosban is, tanácsadóként segítette helyi kezdeményezések indulását és tanított fenntartható vidékfejlesztést az ELTÉ-n. Társalapítója és társtulajdonosa a 2014-ben indult Házikónak, amely egyedülálló modellel és értékrenddel csatornázza be a hazai alapanyagokat a nagyvárosi gasztronómiába.

A Házikó alternatív büfékonyhája olyan természetesen finom leveseket, salátákat, szendvicseket, zöldség- és gyümölcspitéket, töltött és töltetlen pékárukat kínál, amelyek alapanyaga kizárólag a magyar vidék vegyszermentesen termelő gazdaságaiból érkezik. Fenntartható és innovatív ténykedéséért a Házikó csapata 2016-ban a Magyar Telekom Delfin-Díját is megkapta.

Dobosi Győző

Dobosi Pincészet

A Dobosi Pincészetet a Káli-medence szomszédságában elterülő Szentantalfa egyik legrégibb borász-családja alapította. Mai generációjából Bálint és Győző döntöttek a borászat mellett, ma már ők vezetik a vállalkozást. Jelenleg 24 hektár szőlőt művelnek a borvidéken, a művelés technikájában a régi, jól bevált módszereket alkalmazzák, melyek eredményeként valódi biobort állítanak elő. Vendégeik családias hangulatú falusi vendéglátás keretében 15 különböző borból tudnak választani, fő fajtáik a juhfark, a kéknyelű, az olaszrizling, és a sauvignon blanc. Frissen létrehozott webshopjukban többek között bioszőlőmag termékeket is forgalmaznak.

Dobosi Győző elektrotechnikusból képezte át magát, jelenleg a pincészet marketingjéért és értékesítéséért felel, hitvallása szerint “nagyon fontos a profit, de ha egy vállalkozót csak a pénz motivál, nem tudja hivatásként végezni a feladatát”.

Kaldeneker György

Kaldeneker Lekvárosház

Kaldeneker György, a Kaldeneker Lekvárosház tulajdonosa különleges szakács: akik ismerik, tudják, hogy mindig valami új recepten töri a fejét. Gyermekkori álmát valósította meg, amikor 2011-ben elindította vállalkozását. Kis üzemben, kézműves technikával készülnek termékei, melyek a www.lekvaroshaz.hu webboltban, a bemutatótermében és a nagyobb áruházláncokban is megvásárolhatóak. A jól kitalált és merészen alkalmazott ízpárosítások a főzős pályafutása során meghozták az elismerést, így ezeket alkalmazza a lekvárok készítésénél is. A zöldség- és gyümölcslekvárok mellett más különleges termékeket is forgalmaz, az ünnepekre szánt ajándékcsomag kínálata is említésre méltó.

A lekvárok, dzsemek létrehozásánál nagyon fontos szempont a kézműves technológia megtartása. Szinte minden egyes üveg lekvár elkészítésénél jelen van, ő határozza meg azt az ízt, amit előzetesen elképzelt. Hazai termelők által megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket használ fel, így támogatva a helyi gazdaságot.

Vissza a Műhelybe

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció