Számlázz.hu Műhely

A festő, a dalszerző, az ékszertervező és a híres énekesnő

Az idei őszi Műhelyen Számlázz.hu-t használó profi művészek osztják meg velünk titkaikat: hogyan boldogul számokkal, biznisszel, vállalkozói léttel egy sikeres előadóművész? Hogyan lehet eredményes vállalkozó az ékszertervező? Milyen eszközök könnyítik a munkáját, és hogyan felel meg a törvényi szabályozásoknak a zenész, a táncos, a költő, a szobrász? Miben segíthet egy értő menedzser, és miben az interneten elérhető digitális megoldások? Hogyan él a XXI. századi előírások és piaci viszonyok között egy kreatív alkotó?
És vajon leértékelődik a művészeti teljesítmény, ha meg lehet belőle élni?

Vendégeink:

Gyere el, és tanulj a beszélgetésből! Neked milyen vállalkozói kihívásokban közös a sorsod a művészekével?

Időpont: 2017. október 26. csütörtök, 16:00 – 18:00

Helyszín: Próféta Galéria (1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.) – bejárat: Palack Borbár felől

Jelentkezem a Műhelyre!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Résztvevők

Palya Bea
Palya Bea

énekes, dalszerző

Palya Bea Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas előadóművész, dalszerző és író. Magyar, cigány és bolgár népzenén nevelkedett, később más, leginkább a szefárd és indiai népek zenéiről is tanult. Első zenekarát, a Zurgót 16 évesen alapította, azóta leginkább saját formációival zenél, és számos világhírű zenésszel játszott már együtt. Főként saját dalait énekli, lemezein szépen nyomon követhető a folyamat, amelyben játszik hagyománnyal és modern témákkal, és ahogyan önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton.

A világ számos pontján megfordult, 2000-ben a franciaországi Chambéry világzenei fesztiválra kapott meghívást, kétszer is turnézott Japánban, a Francia Intézet ösztöndíjasaként másfél évet élt Párizsban, közreműködött Görögországban az athéni kulturális Olimpia nyitófesztiválján, 2009-ben a New York-i Carnegie Hall-ban és a Washington-i Kennedy Centerben Dés Andrással és Szokolay Balázzsal adtak nagysikerű koncerteket.

2014-ben megjelent Nő című albuma hatalmas sikert aratott, ezáltal Bea magyarországi karrierjében egy új népszerűségi hullámot indított el: teltházas koncertek, sűrű fesztiválszezon, interjúk sora és számos hálás rajongói levél jellemezte az elmúlt éveket. Ezt a lendületet meglovagolva, ám újult energiákkal vetette bele magát 2015-ben legújabb, Tovább Nő című lemezének munkálataiba, mely 2016 tavaszán került a boltok polcaira.

Előadóművészete mellett a Palya Bea Productions sikeres vezetője, és önismereti konferenciák, fesztiválok népszerű előadója is.

Lombos Márton
Lombos Márton

dalszövegíró, énekes, előadó

Lombos Mártonként anyakönyvezték 1974-ben. A balassagyarmati gyermekkor és a felsőfokú tanulmányai után lett egy srác csupán a sok közül, ki vidékről a (fő)városba került.
Volt a Warpigs zenekar tagja, dolgozott a Fix TV-nél, 2002-től kezdve dalszövegeket írt és ír a magyar zenei élet művészeinek. Szövegeit magukévá tették az elmúlt években a teljesség igénye nélkül: Takács Nikolas, Oláh Gergő, Tóth Vera, Nagy Adrienn, a Group’n’Swing zenekar, Gáspár Laci, a Sugarloaf, Emilio, Weisz Viktor, a Back II Black, Hooligans, és még sokan mások.
2010-ben első helyezett és a legjobb szövegíró lett a JazzyJazz Dalversenyen a Jazz utca 10. című dalával. A Ridikül tévéműsor főcímdala is a nevéhez köthető, dolgozik színházi darabon, musicalen, dalszövegíróként és zenei vezetőként egyaránt, többek között a Dumaszínház – Gólem színház közös darabján a Zs-kategórián, és az Orfeum színpadán nagy sikerrel szereplő Anyád kínján.
Több éve vezet szövegírói kurzusokat zenei táborokban, illetve az 5letszobrász alkotói kör ötletgazdája.

Lombos Márton sokoldalú vállalkozó, és tanulságos művével, a Lombos Úr (Áfatartozás) című dallal a Számlázz.hu saját zenei toplistáját is vezeti.

Panyi Zsuzsi
Panyi Zsuzsi

ékszertervező

Panyi Zsuzsi iparművész 2007-ben egy cipősdoboznyi üveggel és egy öreg üvegvágóval kezdett bele az üvegékszer készítésbe – egy építész diploma megszerzése után. Már az első ékszereknek óriási sikere lett és Zsuzsi fél év elteltével saját kemencét vásárolt. Vállalkozását kicsi gyerekei mellett indította el, otthon tervezte és készítette ékszerkollekcióit. Mára többezres rajongótáborral rendelkezik, tervezett ékszert Ugron Zsolnának és Karafiáth Orsolyának. Alkotott üvegtárgyat a Köztársasági Elnöki hivatalnak, Nico Roseberg Forma1-es autóversenyzőnek.

Szívesen működik együtt más profi tervezőkkel, akár mint alkotótárs, akár mint a vállalkozásukat segítő tanácsadó: “Mákgubó nevű oldalamat azért hoztam létre, hogy iparművész, kézműves és alkotó nőknek mutassam meg, hogyan menedzseljék Önmagukat, vállalkozásukat és érjenek el anyagi sikereket, az alkotói szabadság megőrzése mellett. Erről blogolok, valamint képzéseket és személyes segítséget adok.”

Weiler Péter
Weiler Péter

festőművész

Weiler Péter 1974-ben született Pécsett, tanult a The Art Institute of Philadelphia főiskolán és az IBS-en. Évente több kiállítás nyílik festményeiből, emellett sikeres internetes vállalkozó. Első netes projektje a Friderikusz online volt (1997), 2 évig dolgozott az Origónál (1998-2000), az általa alapított és vezetett Habostorta.hu 2001-ben a dot-kom válság ellenére az egyik első nyereséges hazai online cég volt. A szintén a 2000-es évek elejétől működő és növekvő Randivonal.hu mellett több más kiemelkedően sikeres hazai társkereső oldal alapítója is.

“A művészi és a netes innovátori pálya a kezdetektől párhuzamosan futott egymás mellett az életemben Számomra az internet és a művészet is a szabadságról szól.”

Kiállítások: 1999 Young Art San Diego, USA, 2015 Budapest Essence – Telep Galéria, 1993 BUNGEE JUMPING – Blitz Galéria Budapest, O2 – Ernst Múzeum Dorottya Galéria Budapest, 2009, ELVIS IN BUDAPEST – posters on bicycle courriers, 2012 APRÉS SKI – Design Terminál Budapest, 2013 AFTER WORK – Buddha Bar Hotel interior commission, 2014 KISS*** KISS*** – DESIGN WEEK – Budapest + Pécs + MAGMA, 2016 Pop New York – Godot Galéria, 2017 Üdvözlet Aligáról – Godot Galéria

Jelentkezem a Műhelyre!
Korábbi Műhelyek
Jelentkezem a Műhelyre!
Korábbi Műhelyek

Ingyenes, kötelezettség nélküli

Regisztráció