ÉVZÁRÁS MINDENKINEK, AKI #FREE

Ha a Számlázz.hu-t #free csomaggal használod, akkor egy pici, de fontos teendőd van 2022. év elején: le kell zárnod a 2021-es évet számlázási fiókodban!

MIÉRT?

#free csomagban a számlázási fiókodban mindig csak az aktuális év számláit látod. Ha a 2022-es évre szeretnél majd számlát kiállítani, előtte le kell zárnod a 2021-es esztendőt. Az évzárást bejelentkezés után az Egyéb / 2021-es év zárása menüpont alatt tudod elvégezni.

MI FOG TÖRTÉNNI AZ ÉVZÁRÁS UTÁN?

 • Nem fogod látni a 2021-es számláidat (Semmi pánik, a számláidat továbbra is megőrizzük, de nem lesznek állandóan elérhetőek.)

 • Nem tudod újranyitni a 2021-es évet.

SMARTBooks használati tippek

AZ ÉVZÁRÁS MENETE

Bejelentkezés után válaszd az Egyéb / 2021-es év zárása menüpontot, ha 2022-re szeretnél számlát kiállítani.

Figyelem! Lezárt év újranyitása nem lehetséges. Javasoljuk, hogy az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha letöltötted előző évi számláidat.

Ha a későbbiekben, évzárás után valamiért szükséged lenne a korábbi számláidra két megoldás van rá:

 1. A fiókodhoz kapcsolódó összes kiállított számlát letöltheted PDF formátumban, évenkénti bontásban. Ehhez lépj a Számla / Korábbi évek számlái menüpontba, és válaszd ki a megfelelő évet. Egy év kimenő számláinak letöltési díja bruttó 990 Ft. E-mailben küldjük el a letöltéshez szükséges linket, amiből korlátozott ideig (14 napig) éred el a kiállított számlákat.
 2. Előfizetés esetén a fiókodba minden korábbi számlát korlátlanul elérhetővé teszünk, így lehetőséged nyílik helyesbítésre, sztornózásra is.
  Fizess elő akár 1 hónapra szolgáltatáscsomagjaink bármelyikére, amelyekben az összes korábbi számla letöltése is lehetséges PDF, Excel és XML formátumban is. A legalacsonyabb előfizetéses #start szolgáltatáscsomagunk díja nettó 990 Ft + áfa/hó (bruttó 1 257 Ft/hó).
  Ha az összes kimenő-bejövő számládat is szeretnéd elérni a Számlaverzumban, akkor válaszd a #profi szolgáltatáscsomagot, melynek díja 1990 Ft + áfa/hó (bruttó 2 527 Ft/hó). Részletes csomagösszehasonlító oldalunkon minden funkcióról találsz információt. Előfizetéshez pedig kattints ide.

Ha ezt az egészet nem szeretnéd, vagyis nem szeretnél évet zárni, és mindig, minden körülmények között szeretnéd elérni a korábbi évek számláit is, akkor fizess elő bármelyik szolgáltatáscsomagunkra (#start, #digital vagy #profi) – és levesszük a válladról ezt a terhet is.

Válts csomagot

GYAKORI KÉRDÉSEK

Nem. Az ingyenes (#free) szolgáltatáscsomagot használó vállalkozásoknak január első napjaiban az Egyéb menüpanel 2021-es év zárása menüpont segítségével le kell zárniuk az előző évet, ha az új évre szeretnének számlát kiállítani.

Figyelem! Lezárt év újranyitása nem lehetséges. Évzárás előtt javasoljuk a 2021-ben kiállított számlák letöltését.

Ha 2021-es számlát szeretnél sztornózni vagy helyesbíteni, akkor fizess elő 1 hónapra valamely szolgáltatáscsomagunkra, így a korábbi évek összes számláit látni fogod, és kezelni is tudod őket. A #start szolgáltatáscsomag díja nettó 990 Ft + áfa/hó (bruttó 1 257 Ft/hó).

Az évzárást csak #free szolgáltatáscsomagban lévő ügyfeleinknek kell végrehajtaniuk, így ha a céged szolgáltatáscsomagja nem #free, akkor nem is látod ezt a menüpontot.

Ingyenes (#free) szolgáltatáscsomag esetén a korábbi évek számláit kétféleképpen tudod megjeleníteni.

 1. Amennyiben előfizetsz bármelyik szolgáltatáscsomagunkra, a korábbi évek számláit automatikusan korlátlanul elérhetővé tesszük Számlázz.hu-s fiókodban.
 2. Ha a Számla menüpontban a Korábbi évek számláira kattintasz, le tudod kérni a választott év kimenő számláit – egy e-mailben küldjük el neked a szükséges linket, ahol 14 napig éred el a pdf fájt.
  Ennek díja bruttó 990 Ft, a szolgáltatás csak bankkártyás fizetéssel vehető igénybe.

Tudástárunkban összegyűjtöttünk minden egyéb kérdést is az évzárással kapcsolatban:

Irány a tudástár!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Kapcsolat