ÉVZÁRÁS MINDENKINEK, AKI #FREE

Ha a Számlázz.hu-t #free csomaggal használod, akkor egy pici, de fontos teendőd van 2021. év elején: le kell zárnod a 2020-as évet számlázási fiókodban!

MIÉRT?

#free csomagban a számlázási fiókodban mindig csak az aktuális év számláit látod. Ha a 2021-es évre szeretnél majd számlát kiállítani, előtte le kell zárnod a 2020-as esztendőt. Az évzárást bejelentkezés után az Egyéb / 2020-as év zárása menüpont alatt tudod elvégezni.

MI FOG TÖRTÉNNI AZ ÉVZÁRÁS UTÁN?

  • Nem fogod látni a 2020-as számláidat (Semmi pánik, a számláidat továbbra is megőrizzük, de nem lesznek állandóan elérhetőek.)

  • Nem tudod majd sztornózni és módosítani a korábbi számlákat.

  • Nem tudod újranyitni a 2020-as évet.

SMARTBooks használati tippek

AZ ÉVZÁRÁS MENETE

Bejelentkezés után válaszd az Egyéb / 2020-as év zárása menüpontot, ha már 2021-re szeretnél számlát kiállítani.

Figyelem! Lezárt év újranyitása nem lehetséges. Javasoljuk, hogy az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha letöltötted előző évi számláidat.

Kattints az évzáráshoz

Ha a későbbiekben, évzárás után valamiért szükséged lenne a korábbi számláidra két megoldás van rá:

  1. PDF-ben az összes Számlázz.hu-ban kiállított számlád letöltheted egyszerre: kattints a Számla / Korábbi évek számlái menüpontra. Válaszd ki azt az évet, amelynek számláit le szeretnéd tölteni. A letöltés egyszeri díja bruttó 990 Ft/letölteni kívánt év számlái.
  2. Előfizetés 1 hónapra: ha több év Számlázz.hu-s számláját szeretnéd letölteni, vagy például egy 2020-as számlát szeretnél sztornózni vagy helyesbíteni, akkor javasoljuk, hogy 1 hónapra fizess elő valamely szolgáltatáscsomagunkra, így a korábbi évek összes számláját látni fogod, és kezelni is tudod őket. A #start szolgáltatáscsomag díja nettó 990 Ft + áfa/hó (bruttó 1 257 Ft/hó). Ha a bejövő számláidat, vagy az összes kimenő-bejövő számládat is szeretnéd elérni a Számlaverzumban, akkor válaszd a #profi szolgáltatáscsomagot, melynek díja 1990 Ft + áfa (bruttó 2 527 Ft). Előfizetéshez kattints ide.

Ha ezt az egészet nem szeretnéd, vagyis nem szeretnél évet zárni, és mindig, minden körülmények között magad mellett szeretnéd tudni a korábbi évek számláit is, akkor fizess elő bármelyik szolgáltatáscsomagunkra (#start, #digital vagy #profi) – és levesszük a válladról ezt a terhet is.

Válts csomagot

GYAKORI KÉRDÉSEK

Nem. Az ingyenes (#free) szolgáltatáscsomag használó vállalkozásoknak január első napjaiban az Egyéb menüpanel XXXX-s év zárása (pl. 2021-ben „2020-as év zárása”) menüpont segítségével le kell zárniuk a tavalyi évet, ha az új évre szeretnének számlát kiállítani. Kattints ide az évzáráshoz, bejelentkezés után a megadott menüpontban elvégezheted a műveletet. Fontos, hogy a menüpont 2021. január 1-től elérhető!

Figyelem! Lezárt év újranyitása nem lehetséges. Az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha a tárgyévre több számlát nem akarsz kiállítani.

Az évzárást követően természetesen továbbra is tudsz az előző évi teljesítési dátummal számlát kiállítani, de a számla kelte és fizetési határideje már csak az aktuális tárgyév lehet.

Ha 2020-as számlát szeretnél sztornózni vagy helyesbíteni, akkor fizess elő 1 hónapra valamely szolgáltatáscsomagunkra, így a korábbi évek összes számláit látni fogod, és kezelni is tudod őket. A #start szolgáltatáscsomag díja nettó 990 Ft + áfa/hó (bruttó 1 257 Ft/hó).

Az évzárást csak #free szolgáltatáscsomagban lévő ügyfeleinknek kell végrehajtaniuk, így ha a céged szolgáltatáscsomagja nem #free, akkor nem is látod ezt a menüpontot.

Ingyenes (#free) szolgáltatáscsomag esetén a korábbi évek számláit kétféleképpen tudod megjeleníteni.

  1. Amennyiben előfizetsz bármelyik szolgáltatáscsomagunkra, a korábbi évek számláit automatikusan visszatöltjük Számlázz.hu-s fiókodba.
  2. Ha a Számla menüpontban a Korábbi évek számláira kattintasz, le tudod kérni a választott év számláit – egy e-mailben küldjük el neked a szükséges linket, ahol 5 napig éred el a pdf fájt.
    Ennek díja bruttó 990 Ft, a szolgáltatás csak bankkártyás fizetéssel vehető igénybe.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Kapcsolat