Az évzárás menete #free Számlázz.hu fiókokban 

Ha a Számlázz.hu-t #free csomaggal használod, van egy egyszerű és gyors, mégis nagyon fontos teendőd a 2023. év elején: le kell zárnod a 2022-es évet, hogy az új évben is zavartalanul tudd használni a Számlázz.hu-t.

Miért kell évet zárnom?

Természetesen (az azonnali NAV-adatszolgáltatás miatt) csak az adott naptári évi keltezéssel tudsz számlát kiállítani. Ha az ingyenes #free csomagot használod, a számlázási fiókodban mindig csak az aktuális év számláit látod, így 2023-ban csak akkor fogsz tudni számlázni, ha lezártad a 2022-es esztendőt, és ezzel “megnyitottad” a 2023-as évet.

  • Az évzárást követően nem fogod látni a 2022-es számláidat. Ezért fontos, hogy mielőtt évet zársz, gondoskodj számláid letöltéséről.

  • Semmi pánik, adat nem vész el! A számláidat továbbra is megőrizzük, de díjmentesen nem fogod elérni őket a továbbiakban.

Mikor és hogyan tudom elvégezni az évzárást?

Az évzárás lehetősége leghamarabb 2023. január 1-jén érhető el, az Egyéb / 2022-es év zárása menüpontban.

Figyelem! Lezárt év újranyitása nem lehetséges. Az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha a tárgyévre több számlát nem akarsz kiállítani.

Mi történik az évzárás után?

  • Csak a 2023-ban kiállított számláidat éred el korlátlanul.

  • 2022-es teljesítési dátummal továbbra is tudsz számlát kiállítani.

  • 2022-es keltezésű számlát nem tudsz kiállítani (2023-ban egyébként se tudnál).

Évzárás után mégis szükséged van korábbi számláidra?

A fiókodhoz kapcsolódó összes kiállított számlát letöltheted PDF formátumban, évenkénti bontásban. Ehhez lépj a Számla / Korábbi évek számlái menüpontba, és válaszd ki a megfelelő évet. Egy év kimenő számláinak letöltési díja bruttó 990 Ft. E-mailben küldjük el a letöltéshez szükséges linket, amiből korlátozott ideig (14 napig) éred el a kiállított számlákat. Ezzel a lehetőséggel legfeljebb 2000 db kiállított bizonylat esetén élhetsz.

Ha elkerülnéd, hogy bármit is tenned kelljen, vagyis nem szeretnél évet zárni, és mindig, minden körülmények között szeretnéd elérni a korábbi évek számláit is, fizess elő bármelyik (#start, #digital vagy #profi) szolgáltatáscsomagunkra, és levesszük a válladról ezt a terhet is! Előfizetés esetén a fiókodba minden korábbi számlát korlátlanul elérhetővé teszünk, így lehetőséged nyílik helyesbítésre, sztornózásra is. Fizess elő akár 1 hónapra szolgáltatáscsomagjaink bármelyikére, amelyekben az összes korábbi számla letöltése is lehetséges PDF, Excel és XML formátumban is!

Ha az összes kimenő-bejövő számládat is szeretnéd elérni a Számlaverzumban, akkor válaszd a #profi csomagot! Részletes csomagösszehasonlító oldalunkon minden funkcióról találsz információt. Előfizetéshez pedig kattints ide.

Válts csomagot

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ha 2022-es számlát szeretnél sztornózni vagy helyesbíteni, akkor fizess elő 1 hónapra valamely csomagunkra, így a korábbi évek összes számláit látni fogod, és kezelni is tudod őket.

Az évzárást csak #free szolgáltatáscsomagban lévő ügyfeleinknek kell végrehajtaniuk, így ha a céged szolgáltatáscsomagja nem #free, akkor nem is látod ezt a menüpontot.

Ingyenes (#free) szolgáltatáscsomag esetén a korábbi évek számláit kétféleképpen tudod megjeleníteni.

  1. Amennyiben előfizetsz bármelyik szolgáltatáscsomagunkra, a korábbi évek számláit automatikusan korlátlanul elérhetővé tesszük Számlázz.hu-s fiókodban.
  2. Ha a Számla menüpontban a Korábbi évek számláira kattintasz, le tudod kérni a választott év kimenő számláit – egy e-mailben küldjük el neked a szükséges linket, ahol 14 napig éred el a pdf fájt. Ennek díja bruttó 990 Ft, a szolgáltatás csak bankkártyás fizetéssel vehető igénybe.

Tudástárunkban összegyűjtöttünk minden egyéb kérdést is az évzárással kapcsolatban:

Irány a tudástár!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Kapcsolat