Az évzárás menete #free Számlázz.hu fiókokban 

Ha a Számlázz.hu-t #free csomaggal használod, van egy egyszerű és gyors, mégis nagyon fontos teendőd a 2024. év elején: le kell zárnod a 2023-as évet, hogy az új évben is zavartalanul tudd használni a Számlázz.hu-t.

Miért kell évet zárnom?

Természetesen (az azonnali NAV-adatszolgáltatás miatt) csak az adott naptári évi keltezéssel tudsz számlát kiállítani. Ha az ingyenes #free csomagot használod, a számlázási fiókodban mindig csak az aktuális év számláit látod, így 2024-ben csak akkor fogsz tudni számlázni, ha lezártad a 2023-as esztendőt, és ezzel “megnyitottad” a 2024-es évet.

  • Az évzárást követően nem fogod látni a 2023-as számláidat. Ezért fontos, hogy mielőtt évet zársz, gondoskodj számláid letöltéséről.

  • Semmi pánik, adat nem vész el! A számláidat továbbra is megőrizzük, de díjmentesen nem fogod elérni őket a továbbiakban.

Mikor és hogyan tudom elvégezni az évzárást?

Az évzárás lehetősége leghamarabb 2024. január 1-jén érhető el, az Egyéb / 2023-as év zárása menüpontban.

Figyelem! Lezárt év újranyitása nem lehetséges. Az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha a tárgyévre több számlát nem akarsz kiállítani.

▶️ Nézd meg videós útmutatónkat az évzárás menetéről!

Mi történik az évzárás után?

  • Csak a 2024-ben kiállított számláidat éred el korlátlanul.

  • 2023-as teljesítési dátummal továbbra is tudsz számlát kiállítani.

  • 2023-es keltezésű számlát nem tudsz kiállítani (2024-ben egyébként se tudnál).

Évzárás után mégis szükséged van korábbi számláidra?

Fizetős szolgáltatáscsomagok

Ha elkerülnéd, hogy bármit is tenned kelljen, vagyis nem szeretnél évet zárni, és mindig, minden körülmények között szeretnéd elérni a korábbi évek számláit is, fizess elő bármelyik (#start, #digital vagy #profi) szolgáltatáscsomagunkra, és levesszük a válladról ezt a terhet is! Előfizetés esetén a fiókodba minden korábbi számlát korlátlanul elérhetővé teszünk, így lehetőséged nyílik helyesbítésre, sztornózásra is. Fizess elő akár 1 hónapra szolgáltatáscsomagjaink bármelyikére, amelyekben az összes korábbi számla letöltése is lehetséges PDF, Excel és XML formátumban is!

Ha az összes kimenő-bejövő számládat is szeretnéd elérni a Számlaverzumban, akkor válaszd a #profi csomagot! Részletes csomagösszehasonlító oldalunkon minden funkcióról találsz információt. Előfizetéshez pedig kattints ide.

Válts csomagot

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ha 2023-as számlát szeretnél sztornózni vagy helyesbíteni, akkor fizess elő 1 hónapra valamely csomagunkra, így a korábbi évek összes számláit látni fogod, és kezelni is tudod őket.

Fontos, hogy a menüpont csak 2024. január 1-től lesz elérhető a Számlázz.hu fiókodban. Az évzárást csak #free szolgáltatáscsomagban lévő ügyfeleinknek kell végrehajtaniuk, így ha a céged szolgáltatáscsomagja nem #free (vagyis #start, #digital vagy #profi), akkor nem is látod ezt a menüpontot.

Ingyenes (#free) szolgáltatáscsomag esetén a korábbi évek számláit a következőképpen tudod megjeleníteni: Amennyiben előfizetsz bármelyik szolgáltatáscsomagunkra, a korábbi évek számláit automatikusan korlátlanul elérhetővé tesszük Számlázz.hu-s fiókodban.

Tudástárunkban összegyűjtöttünk minden egyéb kérdést is az évzárással kapcsolatban:

Irány a tudástár!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Kapcsolat