Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.03.30. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Ha te már bocsátottál ki számlát a Számlázz.hu mobilverziójának is tekinthető, de önállóan is teljes értékű MostSzámlázz felületéről, talán eszedbe jutott, milyen jó lenne ugyanilyen szép számlákat kibocsátani a Számlázz.hu-ról is.

Mai hírünk az, hogy ez nemcsak neked jutott eszedbe, hanem nekünk is! Úgyhogy neki is láttunk a fejlesztésnek, és mostantól a világ (szerintünk) legszebb számlaképe a Számlázz.hu használójaként is a tiéd!

… miközben a számlázás velünk továbbra is tökéletesen NAV-álló.
(Jogszabályi háttérről Az új számlakép és a jog c. cikkünkben olvass!)

Bár egy rongyos és kávéfoltos papírfüzetből (rondán) kitépett ronda kéziszámlánál, amit persze ronda kézírással körmöltek tele (számítási hibákkal), egy számítógépre telepített programmal kiállított számla klasszisokkal kulturáltabb, még ennél is sokkal-sokkal szebb számlákat készíthettél online számlázókkal. Utóbbi mezőnyben a Számlázz.hu rengeteg pozitív visszajelzést kapott a számlaképével kapcsolatban. Ha ilyen számlát kapott tőled a vevőd, már külalakjából is rögtön érezhette: nemcsak a szolgáltatásod minőségére, hanem a háttérben futó folyamatokra, a részletekre is komoly gondot fordítasz, újabb bizalom-pontot nyertél.

Ezek után tervezett idén a Virgo designer-csapata egy olyan számlaképet, amire még nekünk is megdobbant számlázóprogramokon edzett, kemény informatikus-szívünk. A MostSzámlázz egyik legfontosabb fícsöre a szépsége, amiben a számlakép révén nemcsak te, hanem a vevőid is gyönyörködhetnek.

Így aztán az alapból ciánkék (erre még visszatérünk!) számlákat „meghívtuk” a Számlázz.hu-ba is: mától számlakészítéskor ezzel a kérdéssel találjátok magatokat szemközt:

Szeretné, ha ez a számla, és az összes jövőbeli számlája is ilyen szép lenne? Mindössze egy kattintásra van tőle.

Hogyan jutok hozzá az új számlaképhez?
  • Azokban az esetekben, ahol a számlafiókok egyébként alkalmas erre, felajánljuk, hogy a számla készítője az új számlaképet használja.

 

Milyen esetekben ajánljuk fel az új számlaképet?

 

  • Ha a fiók még nem használja az új számlaképet – mert ha már igen, akkor nem érkezik több ilyen üzenet.:)
  • Ha „admin” vagy „fiókgazda” jogosultsággal rendelkező felhasználó készít számlát. Abban az esetben viszont, ha „kezelő” vagy „számlázó” jogosultságú felhasználó lép be, nincs lehetőség a váltásra.
  • Ha az elálláshoz kapcsolódó szöveg igényét jelölő négyzet nincs bekapcsolva, használhatod az új számlaképet. Ha viszont az ügymenetedhez szükséged van a számlán feltüntetni az elálláshoz kapcsolódó szöveget (amit az új számlakép egyébként nem tartalmaz), akkor a régi számlát használd továbbra is.
  • Ha a papírszámláidon az aláírások helyét meg kell jeleníteni, szintén a régi számla a „te embered”. Az aláírások helyét szintén nem tartalmazza az új számlakép (hiszen a számlákat már jó évtizede egyáltalán nem kötelező aláírni).
Mit kell még tudni az új számlakép bevezetéséről?

 

  • Ha kéred az új számlaképet és átváltasz, ez a korábbi számlákat EGYÁLTALÁN nem érinti – sem a számlakép, sem az adatok tekintetében.
  • Idegen nyelvű számlák esetén az új számlakép EGYNYELVŰ. Ha például angol nyelvű számlát készítesz, azon csak angol szavak fognak szerepelni. (Kivéve ha a számlázási tétel nevének azt adtad meg, hogy „jonatán alma”, akkor azt nem fordítjuk le, vagy ha a számla megjegyzés rovatot használod magyar szavak megjelenéítésre, azokat nem fogjuk lefordítani.)
  • Fontos tudnod a jogi hátteret, például azt, hogy nemcsak az új számlaképen, hanem úgy egyáltalán: NINCS MÁSOLATI PÉLDÁNY, SEM EREDETI. Tehát egyetlen verzió létezik, ezt használhatod mindenre. Külön posztban leírtuk a részleteket: Az új számlakép és a jog.
És még egy fícsör: a nagyon szexi fícsör

Többünk személyes kedvence: a szín kérdése. Az új számlakép színe az a tipikus ciánkék, tudjátok, ami a MostSzámlázz-nak (és még egy sor nagyon trendi webes szolgáltatásnak). A számlád tehát a tipikus ciánkék színben készül el, ha NINCS logó a számládon.

ÁM HA színes logót töltesz fel, a számla színvilága mintegy kaméleonként fogja felvenni a logód színét. Próbáld ki és örülj velünk! 🙂

Szintén a logó megjelenítéséhez kapcsolódik, hogy a régi számlaképen ötféle logó pozíció közül választhattál, a logó méretei ettől a pozíciótól függtek. MOST a logó helyét nem lehet megadni, balra fönt lesz a logód.

Kaméleon számlakép

Miért fontos mindez?

Mert a számlád kommunikál. Vevőid nemcsak a szolgáltatásoddal, hanem az ügyfélszolgálatoddal, a marketingeddel, az adminisztrációddal is találkoznak. Amellett, hogy sokkal több minőségi időt tudsz rájuk fordítani hála a végtelenül egyszerű admin-folyamataidnak, még esztétikus eszközöket is adunk a kezedbe a velük való kapcsolat építésére.

— UPDATE – frissítések az új számlaképen – 2015. 11. 19. —

Köszönjük szépen a rengeteg értékes visszajelzést, amit ránk zúdítottatok az új számlakép megjelenése óta! Örülünk, hogy nektek is épp annyira tetszik, mint nekünk, és tényleg hálásak vagyunk az építő jellegű hozzászólásokért is. Két nappal az élesítés után tehát kikerült néhány módosítás:

  • Lekerült az „Eredeti példány” felirat – ahogy a jogi háttérrel foglalkozó külön posztban részletesen írjuk, egyetlen példány létezik a számlából, ami se nem eredeti, se nem másolati példány, hanem az egyetlen. Így még egyértelműbb, mostantól nem a régi kifejezés szerepel rajta, félrevezető lenne „eredeti”-nek hívni.
  • Kértétek, rátettük: középen felül az adószám után már megjelenik a számlakibocsátó EU-s adószáma.
  • Szintén a ti visszajelzéseitek alapján mostantól balra lent megjelenik a számlakibocsátó telefonszáma, ha megadta a beállításokban.

 

Továbbra is kíváncsian várjuk a visszajelzéseidet az új számlaképpel kapcsolatban,
alább kommentben, vagy a Facebook-on!

További információért a jogi tudnivalókkal kapcsolatban ide kattints: Az új számlakép és a jog

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST