A Számlázz.hu bemutatja:
Joli néni

Ismerd meg, hogyan született meg a piacozás nagymamája, akin nem foghat ki a technika ördöge!

Főszerepben: Kiss Ádám

Alma számla

A számlatömbnek alma?

A számlázás folyamata alapjaiban változik meg 2020-ban: a számlatömb a múlté, innentől a számlákat körmölőknek online is rögzíteniük kell a számlák adatait a NAV rendszerében. Hogy a vállalkozók elkerüljék a dupla adminisztrációt, búcsút kell inteniük a kéziszámlának, és online számlázásra kell váltaniuk. A Számlázz.hu-nál a szórakoztató oldaláról közelítettük meg ezt a szemléletváltást, és a népszerű humorista, Kiss Ádám bevonásával készítettük el reklámkampányunkat. Ádám három karakter bőrébe bújt (Joli néni, Magic Irén és Nemes Titusz), amelyből elsőként Joli nénit, a piacos veteránt ismerhettük meg.

Ki hinné, hogy egy szépkorú hölgy is képes az online számlázásra? Joli néni rácáfol a sztereotípiákra és professzionális módon űzi az online számlázást. Ha neki megy, bárkinek sikerülni fog, mert a Számlázz.hu rendszerét gyerekjáték használni!

15. szülinapunkra játékkal készültünk: öltsd magadra Joli nénit, Magic Irént vagy Nemes Tituszt és nyerj!

JÁTSSZ az Instagramon vagy Facebookon a Számlázz.hu karaktereivel, taggeld be és kövesd be a Számlázz.hu-t publikus profilról! Most naponta 5×10.000 Ft értékű utalványt nyerhetsz, amelyet szabadon válthatsz be a Zing Burgernél, a Kruz Bike Companynál, a Cseppkenél, a Brandesembernél, a Dumaszínháznál vagy könyvelési tanácsadásra a RANDL Accounting Bt.-nél. Nyereményjátékunkról bővebben itt olvashatsz.

Joli néni játék
Irány az Instagram filter!
Irány a Facebook filter!
Magic Irén játék
Irány az Instagram filter!
Irány a Facebook filter!
Nemes Titusz játék
Irány az Instagram filter!
Irány a Facebook filter!

Főszerepben: Kiss Ádám

„Öltöztem már be forgatásokon sok mindennek, de maszkmesterek még órákon át sosem dolgoztak rajtam. Voltak benne nagyon kellemetlen részek, de ez olyan, mint a szülés: már csak a szépre emlékszem.”

Olvasd el az interjúnkat Kiss Ádámmal!

Az átalakulás

Ádám átalakulása egy olyan hazai csapathoz fűződik, akik közül többen hollywoodi produkciókban is közreműködtek, például a Felhőatlasz is az ő kezük munkáját dicséri. A magyar reklámkészítésben páratlan megvalósítás, a maszkmester technológia egy lenyűgöző alkotás végeredménye. Egy négyfős csapat 6 héten át készítette a 3 megdöbbentően élethű maszkot, melyeknek felhelyezése egyenként 3-4 órát vett igénybe. A nyári 36 fokos hőségben légkondicionált autókban történt a felhelyezés, amit Ádám hősiesen viselt, miközben a kollégák szórakoztatása sem maradt el.

Joli néni werk fotó

További kulisszatitkokról Vadócz Edina maszkmestert kérdeztük:

“A karakterek megalkotása mindig a lehetőségek átgondolásával kezdődik. Rengeteg eszköz van egy arc vagy test átalakítására, de csodát a maszkmester sem tud csinálni. Főleg kihívás az, ha egy szereplőből kell három különböző karaktert megalkotni, hiszen a meglévő karakterjegyeket változtatjuk meg.”

Joli néni werk fotó

„A tervezés után mintát kell venni az arcról és Joli néni karakteréhez a kezekről is, hiszen itt kb. 40 évet öregítettünk Ádám esetében, ami festéssel már nem megoldható.”

Joli néni werk fotó

„A mintavétel elég macerás folyamat, hiszen 20 percig csak az orrán kap levegőt, de a végén kinyertük Ádám fejéről az összes információt, a legapróbb bőrpórusokig. Az elkészült gipszfejekre egy speciális gyurmából elkészítettük az úgynevezett ráépítéseket.

Hosszadalmas, sok hibázási lehetőséget rejtő folyamat, mire ebből a mintázásból elkészül a szilikon prosthetic. Ebben látszani fog minden ránc és mintázat, a kis részletekig. Valamint együtt mozog az arccal, ez itt különösen fontos, mert Ádám karaktermegformálásának fontos része a mimika.

A legbonyolultabb, legtöbb darabot tartalmazó karakter Joli néni volt. 6 különálló darab segítette az öregítést és a “hízlalást”. A teljes arcot fedő prostheticek felrakása 4 embernek 4 óra volt, de viselése és lemosása is nehézkes. Ádám szuper türelmes és kitartó volt. Szerintem élvezte az átalakulást. De 36 fokban ez nem könnyű feladat, mert nem éri levegő a bőrt. A tűző nap és a forróság sem barátja a szilikon ráépítéseknek. Így folyamatos javítások kellettek a forgatás teljes ideje alatt.”

Joli néni werk fotó

„El kell mondanom, hogy mindig rengeteget adnak a teljes képhez a parókák, a zseniális jelmezek és itt lenyűgöző igényességgel segítette a végeredményt a stylist, Bognár Hajnalka.

Összességében, az 1 hónapos előkészület alatt végig szuper volt használni a kreativitásunkat és nagyon köszönjük a lehetőséget.”

Stylistok és maszkmesterek
Balról jobbra: Lengyel Gergő, Salvai Ramóna, Bognár Hajnalka, Kiss Ádám, Vadócz Edina, L Gazdag Ágnes, Antal Márti

Kisfilmek

A forgatás

Ádám nem éppen tündéri nagymama külsejű, így a stáb jelentős, bár izgalmas kihívás elé nézett, amikor Joli nénivé kellett alakítani. 185 centis testmagasságát úgy orvosolták, hogy árkot ástak a helyszínen, amibe Ádám beleállt, így már működött a vizuális koncepció. 45-ös méretben Joli nénihez passzoló lábbelit találni sem hétköznapi, de a stylistunk számára nem létezett lehetetlen, így a végeredmény tökéletes lett.

Joli néni, a technikai zseni

Joli néni nem csak nagyszerűen használja online felületünket, de a további eszközöket, mint a mobilnyomtatót vagy egyáltalán az okostelefont is ügyesen kezeli.

Hogy valóban életre keljen a karakter, egy kis történetet kerítettünk köré: Joli néni házhoz szállítást is vállal, amelyet unokája végzi a kis furgonnal. A furgon pedig annyira valóságosnak tűnt, hogy egyik helyszínünkön a járókelők rá is kérdeztek: Mi a webcím? Ők is szeretnének házhoz rendelni! 😉

Joli néni werk fotó

Nézd meg, hogyan videochatel Marikával!

Stáblista

Sunny Studio

       

Ismerd meg Magic Irént és Nemes Tituszt is!

Ismerd meg Magic Irént!
Irány Magic Irén oldala!
Ismerd meg Nemes Tituszt!
Nézd meg Nemes Titusz videóit!

Kezdd el az online számlázást már most!

Regisztráció