Megbízott számlakibocsátás és önszámlázás

A Számlázz.hu rendszerével könnyedén megvalósíthatja a megbízott számlakibocsátáson alapuló rendszerét, vagy akár az önszámlázást.

Megbízott számlakibocsátás és önszámlázás

Tudta, hogy a megrendelő is bocsáthat ki számlát a beszállító nevében? Olvassa el a részletes dokumentációt!

Bizonyos esetekben az a praktikus, ha a számlát nem a beszállító, hanem a megrendelő (vevő) bocsátja ki. Például ha az Ön vállalkozása ügynököket foglalkoztat, és havi rendszerességgel fizet részükre jutalékot. Ebben az esetben - bár a beszállító az Ön ügynöke - , de célszerűbb Önnek számláznia olyan módon, hogy:

  • a számlán a szállító az ügynök (az Ön beszállítója)
  • a számlán a vevő az Ön cége.

Az ilyen módon történő számlázást hívjuk önszámlázásnak.

Abban az esetben, ha a számlán harmadik fél szerepel vevőként, akkor a folyamat neve: megbízott számlakibocsátás. Megbízott számlakibocsátás esetén a számlát nem a szállító bocsátja ki a vevője (megrendelője) részére, hanem ezzel egy másik vállalkozást bíz meg. Az önszámlázás tehát a megbízott számlakibocsátás speciális esete, amikor a megbízott egyben a megrendelő is.

Részleteket a következő blogcikkekben talál: Önszámlázás és megbízott számlakibocsátás, továbbá Az önszámlázás bevezetése

Ha üzleti folyamatainak ez a legkényelmesebb, akkor a Számlázz.hu-val Ön is egyszerűen és gyorsan bevezetheti a megbízott számlakibocsátást, tehát megrendelőként számlázhat beszállítói helyett. A számlázás a Számlázz.hu automatikus interfészén keresztül történik (Számla Agent).

A megvalósításhoz részletes útmutatót tölthet le: kattintson ide.

A szolgáltatás havidíja 25 000 Ft (+áfa), amelyet utólag számlázunk ki. A havidíj összege független attól, hogy vállalkozása hány beszállító nevében számláz. Ez azt jelenti, hogy a teljes beszállítói hálózata számlázását kézbentarthatja fenti fix költséggel. Figyelem! A kibocsátott e-számlák díja is a megbízott számlakibocsátót terhelik (E-számla díjcsomag esetén ez 6 Ft/db (+áfa)).

Kérdése van?

Írjon ügyfélszolgálatunknak, készséggel segítünk: kattintson ide.

Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció
Ingyenes próbaverzió
*Nem szükséges email címet, vagy egyéb adatot megadnia!
A Számlázz előnyei
Ingyenes, kötelezettség nélküli Regisztráció