Vállalkozóként a biztonságos és időtakarékos megoldásokat szeretjük – de vásárlóként ugyanilyen elvárásaid vannak, amikor fizetsz egy termékért vagy szolgáltatásért, ugye? Az online fizetés ma már szinte alapkövetelmény a vásárlók részéről, a Számlázz.hu megoldásaival pedig webshop nélkül is biztosíthatod ezt a lehetőséget vásárlódnak, akár Apple vagy Google Payen keresztül is: wow, megérkezett a Barion! 

Nem kétség, hogy a bankkártyás fizetés egyre inkább utat tör magának: a vásárlók számára még csak lehetőség, a kereskedők számára viszont sok esetben (az offline térben) már kötelező biztosítani ezt a fizetési módot. Az online fizetés pedig mondhatni megkerülhetetlen a webshopok számára, és valószínűleg nem kell bemutatnunk ennek előnyeit. De tudtad, hogy nem szükséges webáruház ahhoz, hogy vevőid online is kiegyenlíthessék számláidat? Ha szolgáltató vagy, ha e-mailben küldöd a számlát, vagy akár személyesen találkozol ügyfeleddel, akkor is tudsz lehetőséget biztosítani erre. Erre valóak a Számlázz.hu online fizetési megoldásai, és most egy új fecskével bővült a csapat: megérkezett a Barion!

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) 2023-as kutatásából kiderül, a megkérdezettek 89 százaléka rendszeresen választ készpénzmentes fizetési módot, 48 százalékuk pedig szinte egyáltalán nem használ készpénzt. Az felmérés rávilágít arra is, hogy az elektronikus fizetési megoldásokat használók 77%-ára igaz, hogy előnyben részesíti azokat a szolgáltatókat/üzleteket, akiknél lehet elektronikus módon fizetni, 82%-uknál pedig már-már alapelvárás, hogy tudjanak egy üzletben/szolgáltatónál digitális módon fizetni.

A MasterCard Bankkártya Használati Szokások és Attitűdök nevű idei kutatásából pedig kiderül, hogy az online vásárlók esetében is egyre népszerűbb ez a fizetési mód: 65 százalékuk fizet kártyával. A készpénznek ugyan még van létjogosultsága, de elmondhatjuk, hogy egyre inkább teret nyer a bankkártyás fizetés.

Vevőnek és eladónak: win-win

Mielőtt belemennénk a részletekbe, kicsit foglaljuk össze, miért is előnyös vevőnek-eladónak, ha működik az online fizetés.

#kényelem

A fent leírt kutatások bizonyítják, hogy nem légből kapott dolog az, hogy már szinte elvárás a vevők részéről a digitalizáció a fizetési lehetőségek terén is. A készpénzre sok esetben szükség lehet, ám sokkal egyszerűbb egy ügyletet lebonyolítani pénztárca nélkül. De menjünk tovább: még jobb, ha a bankkártyánkat sem kell előkutatni… A számítógép előtt ülve – vagy most már inkább a telefont nyomkodva – sokkal egyszerűbb és kényelmesebb szimplán egy jelszóval vagy az ujjlenyomatunkkal véglegesíteni a fizetést. Az eladó részéről pedig aztán tényleg nem igényel semmiféle erőfeszítést a dolog: csak egyszerűen megérkezik a számla összege.

#időtakarékosság

Az átutalás a vevő részéről sokkal időigényesebb folyamat, hiszen adatokat kell bepötyögni (nem is egyet), ráadásul sokan telefonról ezt nem is szeretik intézni, míg online fizetés esetén néhány gombnyomással, vagy akár ujjlenyomat-érintéssel megvalósul a tranzakció. Az eladó részéről pedig még több időt spórolhat meg az online fizetés: ha beérkezett az összeg, a kifizetettség automatikusan frissül a Számlázz.hu fiókban (#start, #digital és #profi szolgáltatáscsomag esetén), így szinte percre készen láthatod kintlévőségeidet. Ráadásul ha díjbekérőt állítasz ki, és fizet az ügyfeled, akkor – ha szeretnéd – a számlát automatikusan küldi neki a rendszer, neked ezzel semmi dolgod nincs!

#profizmus

Ahogyan már arról szó volt, webshopok esetén alap, hogy legyen online fizetési lehetőség, de például szolgáltatóként igazán menő dolog, ha tudsz biztosítani ilyen alternatív módot a számla kiegyenlítésére. Az EFISZ-kutatásból az is kiderül, hogy az elektronikus fizetési megoldásokat használók felére igaz, hogy általában tudatosan kerüli az olyan üzleteket/szolgáltatókat, akiknél nem lehet elektronikus módon fizetni. Az online fizetéssel tehát nemcsak a vevőid dolgát könnyíted meg, de a sajátodat sem nehezíted.

#fizetési hajlandóság és #bizalom

Elmondható, hogy a bankkártyás fizetés növeli a forgalmat az offline és online térben is, ráadásul így az emberek összességében többet is költenek. Ha pedig egy ismert online szolgáltatóval találják szemben magukat, amikor fizetnek nálad, akkor egyértelműen nő a bizalom is.

Megérkezett a Barion! 

A Számlázz.hu-ban pedig most bővült a kínálat: már négy online fizetési szolgáltató közül választhatsz, ugyanis az OTP Simple, a PayPal és a Teya (korábban Borgun) mellett most már a Barion is elérhető számodra! A Barion rendkívül népszerű a webáruházak körében, a magyarországi online vásárlók 80 százaléka már használta mint fizetési kaput, ezért elmondhatjuk, hogy a bizalom már megvan a vásárlók részéről. 

Miért kedvelik még a vevők a Bariont? 

  • Egyszerű a használata,
  • elmenthetőek a kártyaadatok, 
  • követhetőek a tranzakciók és
  • Apple Pay és Google Pay fizetési lehetőséget is választhatnak, így a kényelem tényleg kimaxolva!

Hogyan működik a gyakorlatban? 

A Barion fizetési megoldást vállalkozóként, társas vállalkozásként, vagy akár nonprofit szervezetként is igénybe veheted, és akár a #free csomaggal is használhatod, csupán a szolgáltatásért kell fizetned. (A kedvezményes díjakról részletesen itt olvashatsz.) Egyébként ahogyan arról már szó volt, webshoppal nem kell rendelkezned, hiszen vevőd a számlaértesítő e-mailből is eljuthat a fizetési felületre, ahol pillanatok alatt kiegyenlítheti számláját. De nézzük a részleteket! 

#vevői fiók

Amikor kiállítod a számlát, a vevőd megkapja a számlaértesítő e-mailt, az üzenetből pedig a vevői fiókjába jut. Itt letöltheti, illetve ki is fizetheti a számlát. Erre több mód is a rendelkezésére áll: megadhatja a bankkártyaadatokat, fizethet saját Barion tárcájából (ha van neki), Google Payen vagy Apple Payen keresztül. 

#bejövő számlák

Ha partnered szintén Számlázz.hu-s vállalkozás és #profi szolgáltatáscsomagot használ, akkor a Számla – Bejövő számláim menüpontban a fent leírt lehetőségekkel ugyancsak kifizetheti a számlát. 

#webshop

Természetesen webshopodba is integrálhatod az online fizetést, így is tökéletesen működik majd a díjbekérő – automatikus számlakiállítás – fizetés – automatikus fizetettség kezelés folyamata!

Ha további információkra vagy kíváncsi a Barion online fizetéssel kapcsolatban, Tudástárunkban még rengeteg hasznos infót találsz (például a Számlázz.hu-s kedvezményekről is). 

Ha eddig gondolkodtál az online fizetés bevezetésén, akkor most már bátran dönthetsz: a fizetési hajlandóság mellett a vásárlói élmény is garantáltan növekszik majd! Ha pedig még nagyobb szabadságot szeretnél adni vevődnek a számla kiegyenlítésekor, a meglévő fizetési módok mellé bevezetheted a Bariont is.