Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2018.07.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Ha innovatív vállalkozást irányítasz, és szeretnéd a kereskedelmedet fellendíteni, minden bizonnyal az egyik leghatékonyabb eszköz az, ha online fizetési megoldásokat biztosítasz a felhasználók részére. Ezekről a megoldásokról Varga-Tarr Sándor a Számlázz.hu Akadémia I. évad 8. epizódjában beszélt.

Képzeld el, hogy a vevőd egy napon beállít hozzád egy yap-szigeteki malomkővel, hogy ezzel szeretne fizetni a termékedért – bizonyára nem örülnél az ötletnek. Viszont a vevőd valami olyasmit vár a te oldaladról, amely az ő kényelmét fogja biztosítani: olyan megoldásokat, amelyekkel közvetlenül a vásárlást követően, néhány kattintással végezhet a fizetéssel.

A Számlázz.hu több mint 1000 webshoppal áll kapcsolatban, elég sok e-kereskedelmi tapasztalatra tettünk szert az elmúlt években. Nem túl meglepő, hogy az online fizetési megoldások között egyre több fintech, avagy pénzügyi technológiai megoldás található, legyen szó például a linkből indított fizetésekről, QR-kódos fizetésekről, vagy egyéb digitális megoldásokról.

Nézzük, melyek a legelterjedtebb online fizetési megoldások, amelyeket te is alkalmazhatsz a vállalkozásodban:

  1. A bankkártyás átutalás, avagy virtuális POS terminál: ez olyan, mint egy szerető feleség egy jó házasságban, aki biztonságot és erős hátteret biztosít számodra, hogy az e-kereskedelmi folyamataidban minél könnyebben kiszolgálhasd a vevőd igényeit. Ennek vannak banki és bankfüggetlen megoldásai: gyors és hatékony szolgáltatást nyújt az OTP SimplePay alkalmazás, de vannak olyan bankfüggetlen megoldások, mint például a Borgun, a Wirecard vagy az Escalion.
  2. A második nagy csoport a virtuális pénztárca megoldások: nem kell megijedni, ezek nem olyanok, mint amikor amikor a haverodtól sörözés után kölcsönkérnél, és nincs neki – sem virtuálisan, sem máshogy. Sokkal inkább olyan, mint egy rugalmas barátnő, aki a kapcsolat elején minden igényedet lesi, próbál segíteni téged. Az egyik legnépszerűbb megoldás a PayPal, amelyről bizonyára hallottál, ha pedig még nem, akkor mielőtt elindítanád webshop szolgáltatásodat, mindenképpen nézz utána.
  3. A Payment Gateway megoldások jelentik a harmadik nagy csoportot, ez nem más, mint az online fizetési szolgáltatások kapuja. Egyfajta baráti körhöz hasonlíthatjuk, amikor mindenki egy kicsit más karakter, de a nap végén össze tudnak állni egy közös cél érdekében. Miért jársz jól ezzel a megoldással? Azért, mert nem kell egyenként elmenned a különféle online fizetési szolgáltatókkal külön szerződést kötni, és a fejlesztőd sem fog megőrülni, hogy API-kat telepítgessen. Egy-egy szereplővel szerződést kötve az összes szolgáltatót egyidejűleg el tudod indítani a felületeden. Ide tartoznak olyan szolgáltatók, mint a Big Fish, a Transgate, vagy éppen a Borgun.

Az online fizetési megoldások egyébként egyre terjednek Magyarországon, egy közelmúltban végzett felmérés alapján pedig a webáruházak 57 %-a tervezi, hogy idén biztosan bővíti a fizetési lehetőségek listáját*.

Hogyan válassz végül?

E-kereskedőként a legjobb, amit tehetsz, hogy számba veszed a különféle online fizetési megoldásokat, és összeállítod azt a portfóliót, amely véleményed szerint a legjobban szolgálja a felhasználóid kényelmét. Ez valóban olyan lesz számodra, mint egy baráti kör! Ha pedig ehhez még egy online számlázóra is szükséged van, szívesen válunk a baráti köröd részévé! 🙂

Ha Te sem szeretnél lemaradni, és te is szeretnél csatlakozni az innovatív vállalkozók baráti köréhez, nincs más dolgod, mint naprakész információkért feliratkozni YouTube csatornánkra, és egyszerűen és gyorsan regisztrálni a Számlázz.hu-ra!

*Forrás: GKI Digital