119 468 regisztrált ügyfél
51 087 226 kiállított számla

Autokassza vs. webshop vs. GLS – okosítsuk fel a folyamatot!

Vannak olyan speciális kereskedelmi helyzetek, melyekre az egyébként sem túl buta automatizmusokat – mint például az autokassza – az átlagnál még okosabbra kell állítani ahhoz, hogy flottul működjenek. Ilyen speciális helyzet lehet az, amikor a webshopodból a GLS szállítja ki a csomagokat, és te mégis szeretnél autokasszázni. Ezzel kapcsolatos kérdést kapott ügyfélszolgálatunk, melyet nemcsak a kérdezőnek, de most mindenkinek megválaszolunk, akinél ugyanez a speckó helyzet áll fenn.

A KÉRDÉS:

Kedves Ügyfélszolgálat,

Láttam, hogy van arra lehetőség, hogy a bankszámla össze legyen kötve az Önök rendszerével.
Ilyenkor automatikusan kiegyenlítené a számlák összegét amikor az utalás beérkezik a számlánkra.

Viszont Nálunk a GLS utalja be az összegeket a számlánkra, így nem tudom, hogy lehetséges lenne-e az összekötés és a számla kiegyenlítés automatizálása?
Ha igen kérem írják meg, hogy mi a teendő.

A VÁLASZ:

A kérdés jó! Ha egy webshop szeretné bekapcsolni az autokasszát, de pl. GLS-t használ kiszállításhoz, amely az átvett pénzt, vagy a bankkártyával kifizetett vételárat egy összegben, csomagként utalja, akkor ott sajnos jelenleg az autokassza nem tud működni. De ha okosan alakítjuk ki a folyamatokat, akkor erre a helyzetre is van megoldás!

Nézzük, miben is áll ez az okosság!

MEGOLDÁS A PROBLÉMÁRA:

Az eredeti probléma itt abban áll ugye, hogy a GLS nem tételenként, hanem csomagban utal, vagyis egy utalásban küldi az előző heti/havi átvett rendelések utáni összegeket. Így viszont az autokassza működéséhez szükséges automatikus párosítási folyamat csorbát szenved, a beérkezett utalásokról a rendszer nem igazol vissza a Számlázz.hu számára.

Jó hír, hogy két lehetséges megoldás is van!

  1. Ha utánvéttel állítod ki minden ilyen számládat és tömeges művelettel egész egyszerűen minden ilyen utánvétes számlát kifizetettre állítasz – persze ebben az esetben az esetlegesen át nem vett csomagokat, illetve a számlák sztornóját külön kezelned kellene.
  2. Ha úgy alakítod ki a folyamatot, hogy előre nem, hanem csak a GLS-től kapott analitika alapján az átvett és kifizetett csomagokra utólag állítasz ki számlát, amit eleve már kifizetettre jelölsz, és elektronikusan küldesz el a vevődnek.

Szeretnél te is mindennél egyszerűbb, és az összetettebb problémákra is komplex megoldást nyújtó számlázási megoldást?

Regisztrálok

Hozzászólások

hozzászólás

Írta: |2018-09-19T12:59:32+00:002018.09.18.|Tippek, trükkök|0 hozzászólás

A szerzőről:

2018 nyara óta a Számlázz.hu ügyfélszolgálati vezetője, nem mellesleg saját cégében fogyasztóvédelmi szakember, és ügyfélkapcsolati tanácsadó. Multis & KKV-s tapasztalatokat is szerzett ügyfélkapcsolati & vezetői pozíciókban a telekommunikáció & az internetszolgáltatás területein, ami a Számlázz.hu 100 ezres ügyfélszámát & 20 fős csapatát tekintve egyaránt gyümölcsözőnek tekinthető múlt. Az online ügyfélszolgálatok gyöngye (azaz a Számlázz.hu flott kis csapata:) mellett kamasz kézilabdásokat is “vezet”, őket edzőként, két saját gyerekétől pedig otthon veszi a leckéket, hasonló tudományágból. Blogtémái között időnként a Ti kérdéseiteket is megtalálhatjátok!