Az emberek többsége bízik a bankjában, még ha nem is elégedett a szolgáltatás színvonalával. Az e-kereskedelmi és közösségi média cégeket pedig kényelmi szolgáltatásaikért szeretjük, és megosztjuk velük adatainkat a szolgáltatásokért cserébe. Akkor kutatások alapján vajon a most induló fintech cégekben miért nem bízunk meg annyira?

Varga-Tarr Sándor, a Számlázz.hu marketingvezetője a Fintech Világa című műsor vendége volt, ahol Érczfalvi András műsorvezetővel és Suppan Mártonnal, a Peak Financial Services igazgatójával a PSD2-ről beszélgettek. A PSD2 lehetőséget teremt a fintech szolgáltatók számára, hogy a bankok ügyfeleinek is elhozzák azt a kényelmet, amelyet a technológiai szolgáltatóktól már megszokhattunk. Azonban szeretnék-e a bankok ezeket a szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleik részére?

Hallgasd meg a beszélgetést!

Napjainkban a számtalan PIN kódunkat egyre nehezebben tartjuk fejben, így előfordulhat, hogy éppen külföldi utazásunk során kerülünk kínos helyzetbe, amikor fizetnénk, és háromszor is elrontjuk a kódunkat, mire letilt a kártyánk. Erre a bankok általában csak napok alatt képesek megoldást nyújtani, pedig rendelkezésre állnak már olyan technológiák, például a biometrikus azonosítás, amellyel sokkal gyorsabban igazolhatnánk magunkat, hogy aktiválják újra kártyánkat.

Adatainkat általában azért osztjuk meg a pénzügyi vagy technológiai szolgáltatókkal, mert valamit várunk cserébe: olyan kényelmi szolgáltatást, amely egyben élményt is jelent. Ez bizony a bankszektorban még gyerekcipőben jár, azonban már léteznek olyan cégek, amelyek bankkártyáihoz új PIN kódot kérni egészen könnyen és gyorsan lehet!

Készen állnak-e a bankok arra, hogy ők is élményalapú kényelmi szolgáltatást nyújtsanak? Miért lesz jó nekünk az AISP? Mi az, ami a következő évben, években megváltozhat és miben segíthetnek a fintech szolgáltatások? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgetett Érczfalvi András, Suppan Márton és Varga-Tarr Sándor. Ha szeretnéd meghallgatni a beszélgetést, itt megteheted!

Szeretnél egy lépéssel közelebb kerülni a pénzügyi technológiák világához?