114 461 regisztrált ügyfél
49 153 996 kiállított számla

PSD2 és fintech a gyakorlatban: Mit várunk az adatainkért cserébe?

Az emberek többsége bízik a bankjában, még ha nem is elégedett a szolgáltatás színvonalával. Az e-kereskedelmi és közösségi média cégeket pedig kényelmi szolgáltatásaikért szeretjük, és megosztjuk velük adatainkat a szolgáltatásokért cserébe. Akkor kutatások alapján vajon a most induló fintech cégekben miért nem bízunk meg annyira?

Varga-Tarr Sándor, a Számlázz.hu marketingvezetője a Fintech Világa című műsor vendége volt, ahol Érczfalvi András műsorvezetővel és Suppan Mártonnal, a Peak Financial Services igazgatójával a PSD2-ről beszélgettek. A PSD2 lehetőséget teremt a fintech szolgáltatók számára, hogy a bankok ügyfeleinek is elhozzák azt a kényelmet, amelyet a technológiai szolgáltatóktól már megszokhattunk. Azonban szeretnék-e a bankok ezeket a szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleik részére?

Hallgasd meg a beszélgetést!

Napjainkban a számtalan PIN kódunkat egyre nehezebben tartjuk fejben, így előfordulhat, hogy éppen külföldi utazásunk során kerülünk kínos helyzetbe, amikor fizetnénk, és háromszor is elrontjuk a kódunkat, mire letilt a kártyánk. Erre a bankok általában csak napok alatt képesek megoldást nyújtani, pedig rendelkezésre állnak már olyan technológiák, például a biometrikus azonosítás, amellyel sokkal gyorsabban igazolhatnánk magunkat, hogy aktiválják újra kártyánkat.

Adatainkat általában azért osztjuk meg a pénzügyi vagy technológiai szolgáltatókkal, mert valamit várunk cserébe: olyan kényelmi szolgáltatást, amely egyben élményt is jelent. Ez bizony a bankszektorban még gyerekcipőben jár, azonban már léteznek olyan cégek, amelyek bankkártyáihoz új PIN kódot kérni egészen könnyen és gyorsan lehet!

Készen állnak-e a bankok arra, hogy ők is élményalapú kényelmi szolgáltatást nyújtsanak? Miért lesz jó nekünk az AISP? Mi az, ami a következő évben, években megváltozhat és miben segíthetnek a fintech szolgáltatások? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgetett Érczfalvi András, Suppan Márton és Varga-Tarr Sándor. Ha szeretnéd meghallgatni a beszélgetést, itt megteheted!

Szeretnél egy lépéssel közelebb kerülni a pénzügyi technológiák világához?

Regisztrálok

Hozzászólások

hozzászólás

Írta: |2018-10-24T11:27:19+00:002018.10.18.|Fintech|0 hozzászólás

A szerzőről:

A bölcsészből lett közgazdászok ritka táborába tartozó hibrid marketinges, amolyan körbe oltott kocka. Hívószavai: digitális, startup, üzletfejlesztés. Vezetett startup inkubátort, szervezett hazai és nemzetközi vállalkozásfejlesztési programokat, a marketinget nem az árazás, hanem a tartalom felől közelíti meg. Az #autokassza fintech megoldás projektvezetője, kedvenc hestegjei: #fintech #vallalkozas3.0. "Ahogy egyik kedvenc innovátorom, Tony Stark mondta: Néha előre kell rohannod, mielőtt újra sétálhatsz! Mi is azért feszegetjük a határokat, hogy a Számlázz.hu felhasználói minél több innovációhoz juthassanak, amivel sikeresebben építhetik vállalkozásukat."