Elsőként a Számlázz.hu biztosította ügyfeleinek azt, hogy VALÓBAN bárhol és bármikor számlázhassanak: mobilnyomtatókat teszteltünk és ajánlunk neked, így akkor is tudsz az ügyfelednél számlázni, ha nincs e-mail címe – mindezt akár a Számlázz.hu mobilappal! NAV adatszolgáltatás? Pipa! 

Sokan nem örülnek a 2020-as jogszabályváltozásoknak, amely alapján minden, belföldi adóalany (vállalkozás, egyéni vállalkozó, adószámos magánszemély) felé kiállított számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak. 

Egyelőre azokat nem érinti tehát az adatszolgáltatási kötelezettség, akik csak magánszemélyek felé állítanak ki számlát, azonban 2021. január 1-jétől jön a következő változás: már a magánszemélyek felé kiállított számlákat is továbbítani kell az adóhatóság felé.  

NAV adatszolgáltatás, ha ügyfelemnél számlázok? 

Ha online számlázót használ valaki, akkor az adatszolgáltatás ugye azonnal és automatikusan megtörténik, mert az online számlázóknak így kell működniük. 

Ha kézzel, számlatömbbel állítja ki valaki a számláját, akkor 

  • 500 ezer forint áfatartalom alatt 4 napon belül 
  • 500 ezer forint áfatartalomtól pedig a kiállítást követő napon belül 

kell elküldeni a számla adatait a NAV-nak. Online. 

Emiatt sokan mérgelődnek, és valóban nagyon bosszantó lehet, amikor fáradtan hazaérsz a munkából, mert egész nap esetleg ügyfelekhez mászkáltál, ráadásul kézzel körmölted a számlákat, ami önmagában egy fárasztó és időpazarló tevékenység – szóval hazaérve végre leülnél… Le is ülhetsz, de a számítógép elé, ahol egyesével, minden.egyes.számlát be kell pötyögnöd a NAV Online Számla rendszerébe

Amikor írod a számlát, nem áll mögötted senki, aki elmondja, hogy valamit rosszul töltöttél ki, ugye? Mi fog történni, ha elrontod? 

Amikor online bepötyögöd a számlát a NAV rendszerébe, bizony oda is hibásan fogod felvinni az adatokat. Ez bizony egy ellenőrzés esetén akár szankcióhoz is vezethet. 

Mi a teendő, ha számláznom kell, de nincs nálam laptop? 

Teljesen valós probléma, hogy mit csináljon az, aki az ügyfelénél, esetleg piacon, vagy kitelepüléseken számláz, ahol egyáltalán nincs számítógép vagy laptop… 

A Számlázz.hu Rátok, szerelőkre, taxisokra, építőiparban dolgozókra, futárokra, ügynökökre, közjegyzőkre, ügyvédekre, vásározókra, ingatlanközvetítőkre, utazó-dolgozókra is gondolt, és mindenkire, aki nem cipeli magával mindenhova a számítógépét, de közben számlát kell kiállítania. 

A megoldás számotokra: 

Hogyan kapja meg ügyfelem a számlát, ha nincs e-mail címe? 

A következő valós probléma, amikor mosógépszerelőként elmész egy idős ügyfeledhez, akinek se számítógépe, se okostelefonja, de még e-mail címe sincs. Nos, ha muszáj nyomtatnod – mert a Számlázz.hu-val egyáltalán nem szükséges számlát nyomtatnod, ha továbbítani tudod elektronikus úton – akkor erre is tudunk megoldást kínálni: MOBILNYOMTATÓ

A mobilnyomtatót (másnéven hőnyomtatót) bárhova magaddal viheted, egy kis készülék, amivel gyakorlatilag blokkméretű számlát nyomtathatsz. A mobilnyomtatók kicsik, könnyűek, vezeték nélkül működnek, hogy kényelmes legyen használni. Kényelmes, egyszerű és gyors: pont, mint a Számlázz.hu! 

Ez azt jelenti, hogy a telefonodon 1 perc alatt kiállítod a Számlázz.hu mobilappal vagy a MostSzámlázz.hu-val a számlát (ahol be is tudod állítani a 8 cm-es számlaképet), és innen rögtön nyomtatni is tudod ezekkel a szuper készülékekkel: 

Számlázz.hu-ügyfeleknek kiemelt kedvezmény! 

A Számlázz.hu által ajánlott hőnyomtatókat mi magunk is leteszteltük, hogy hitelesen tudjuk továbbadni Nektek az információkat. 

A Bixolon, a Polpos és az Epson készülékeiről további részleteket itt találsz!  

És most jó hírünk van: Számlázz.hu-ügyfélként kiemelt kedvezményt kapsz a nyomtatókra: 

  • A Bixolon SPP-R310 IK típusú mobilnyomtatóra 10 000 Ft+áfa (bruttó 12 700 Ft) kedvezmény! A készülék eredeti ára: 74 900 Ft+áfa (bruttó 95 123 Ft).
  • A Polpos MP80 típusú mobilnyomtatóra 3 990 Ft+áfa (bruttó 5 067 Ft) kedvezmény! A készülék eredeti ára: 39 900 Ft+áfa (bruttó 50 673 Ft), ebből kell levonni a kedvezmény mértékét. 
  • Az Epson TM-P80 típusú mobilnyomtatóra 24 960 Ft+áfa (bruttó 31 699 Ft) kedvezmény! A készülék eredeti ára: 89 950 Ft+áfa (bruttó 114 236 Ft), ebből kell levonni a kedvezmény mértékét.

A kedvezmény igénybevételéhez kattints ide, és az oldal alján kérd a kuponkódot a választott készülékre! 

Nincs lehetetlen tehát: ha internet van, a NAV adatszolgáltatás akár mobilról történő számlázással is teljesíthető! Ha mindenképp számlát kell nyomtatnod, akkor pedig tökéletes eszközt adunk ehhez a kezedbe: válaszd valamelyik mobilnyomtatót kiemelt Számlázz.hu-s kedvezménnyel! Ha mobilszámlázó vagy mobilnyomtató, akkor is Számlázz.hu! 🙂 

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?