Vállalkozóként nagy eséllyel találkoztál már a Számlázz.hu egyes felületeinek friss, letisztultan stílusos megjelenésével. Hamarosan további funkciók újulnak, és újak is érkeznek friss kinézettel. A külcsín mögött a belbecs marad, a megszokott megbízható működéssel és sok új lehetőséggel. Miért is újulunk? Tóth Attila, fejlesztéseink egyik motorja foglalta össze a gondolatait.

Mi is történik most? A Számlázz.hu 18 éves történetében folyamatosan azon dolgoztunk és dolgozunk ma is, hogy megkönnyítsük a mindennapjaitokat. Ennek érdekében arra törekszünk, hogy a szolgáltatásaink mennyisége és minősége között a lehető legjobb arányt tartsuk fenn. Magas minőségű, hasznos megoldásokból egyre többet tudjunk rendelkezésetekre bocsátani.

Ahogy az évtizedek alatt a rendszer komplexitása és a törvényi háttér bonyolultsága folyamatosan nőtt, egyre nagyobb hangsúlyt kellett fektetnünk az üzleti logikára, a háttérfolyamatokra, a számotokra valójában láthatatlan fejlesztésekre. Ezek olyan elemek, amelyek nem jelennek meg közvetlenül, nem látványosak, nem csillogó-villogó egységekből épülő, szupermodern felhasználói felületet alkotnak, “csupán” a gépháztető alatt dohognak. De ezekre épül minden! Ezek nélkül sem a felhasználói felületeket, sem a rendszerintegrációkat nem tudnánk kiszolgálni.

Körülbelül olyan ez, mint minden, ami az autó motorházteteje alatt van. A hétköznapi felhasználó ritkán nyitja fel, valójában nem is akar tudomást venni arról, hogy mi történik ott, szinte mindegy is neki. Az elsődleges szempont, hogy legyen megbízható, ne álljon meg, ne lassuljon le, ne hagyja cserben semmilyen körülmények között a sofőrjét. Alacsony karbantartási igény és lehetőleg alacsony fogyasztás mellett működjön, minden körülmények között stabilan és megbízhatóan! 

A mi autónk elmúlt 18 éves. A motor még mindig stabilan működik, a folyamatos és gondos karbantartás mellett menet közben kicseréltünk már kulcsfontosságú alkatrészeket. Most az utastér is sorra kerül. Akik velünk tartanak hosszabb ideje, már tapasztalhatták, hogy a Számlázz.hu felhasználói felületének néhány része megváltozott, megújult.

Felhasználói szemmel első pillantásra a változás nem nagy, igyekszünk minden módosítást úgy megvalósítani, hogy a jól megszokott felületek használatában ne okozzunk törést, ugyanakkor támogassa a technológiai megújulás folyamatát. Tervezőcsapatunk olyan felületi elemeket álmodott meg, amelyek jelentősen nem térnek el a korábbi megjelenéstől, ugyanakkor igazodnak a korszellem elvárásaihoz, a modern UX / UI (user experience – felhasználói élmény / user interface – felhasználói felület ) irányelvekhez. Fejlesztőcsapatunk pedig ezekből az elemekből építkezve úgy alkotja újra az egyes oldalakat, hogy a korábban megszokott és kiforrott működési logika ne sérüljön. 

Igen, jelen időben. Ez most történik. A megújulás folyamatos, haladunk belülről kifelé. Ami elkészül, fokozatosan elérhetővé tesszük. Mindannyian tapasztalhattátok már, hogy jelenleg a listák (Áfalista, Áfaanalitika, Forgalmi lekérdezés, Főkönyvi adatexport, Adóhatósági ellenőrzés adatszolgáltatás, Könyvvizsgálói lekérdezések), az ismétlődések, a piszkozatok, a termék és cikk oldalak, illetve az archívumok készültek el. De még idén újabb felületeket fogunk megnyitni.

A megújulás egy igazi win-win helyzet. Mi itt a Számlázz.hu csapatában egyértelmű nyertesei vagyunk az átalakulásnak, mert hosszú távon könnyebben fenntartható és hatékonyabban fejleszthető rendszerrel tudunk a harmadik évtizedbe lépni. De ennél sokkal fontosabb, hogy ti, a felhasználóink mit nyertek ezzel az átalakulással:

  • biztosan megmarad minden már megszokott és jól működő funkcionalitás,
  • biztosan gyorsabb lesz az új felületek használata,
  • biztosan mobileszközökről is könnyen használhatóvá válik a Számlázz.hu, 
  • és nem utolsó sorban biztosan nagy örömet szerzünk nektek azzal, hogy csinos, modern utastérbe szállhattok be, és száguldhatunk együtt tovább.