Előző cikkünkben bemutattuk, hogy bármely vállalkozás milyen egyszerűen bevezetheti vevői részére a bankkártyás fizetést. Az online szerződéskötés és a Számlázz.hu-t használók részére biztosított kedvezményes jutalék olyan vonzó, hogy máris több száz számlakibocsátó indította el a csatlakozási folyamatot.

A csatlakozási szerződés elindítását követően a számlakibocsátót email üzeneteken keresztül informáljuk a folyamat lépéseiről.


UPDATE 2016. január 18.: 
Az online fizetési szolgáltatást 2016. januárjától a Simple rendszerén keresztül biztosítjuk.
Online fizetésről szóló friss blogcikkünk:
Online fizetés? Vezesd be, ingyen!
A szolgáltatás aktiválásának folyamata

1. email: a bevizsgálás megkezdődött. Pénzügyi szolgáltatónk szakemberei egy rutinszerű bevizsgálási eljárás keretében győződnek meg arról, hogy valós cég kíván szerződni.

2. email: szerződés elfogadva. A sikeres bevizsgálást követően az OTP Mobil Kft. is elfogadja az online szerződést. Ez az email tartalmazza a bankszámla hitelesítéséhez szükséges teendőket is (átutalás).

3. email: számla. A szerződésben megadott bankszámlaszám ellenőrzésére elutalt 1 000 Ft+áfa díjról az OTP Mobil Kft. e-számlát küld.

4. email: Simple adminisztrációs felület jelszava. Az OTP Mobil Kft. biztosított adminisztrációs felület elérhetősége. Különösebb teendő ezzel nincs.

5. email: szolgáltatás aktiválva. Ezzel az értesítéssel egyidőben mind a Számlázz.hu, mind pedig az OTP Mobil Kft. rendszerei készen állnak az online fizetési kérések fogadására és lebonyolítására.

Az ötödik email értesítést követően tehát a számlakibocsátó vevői már fizethetnek bankkártyával vagy átutalással a szolgáltatónk rendszerén keresztül. A fizetés a vevői fiókonkeresztül történik, és a számlakibocsátónak ezzel kapcsolatban semmilyen egyéb adminisztrációs feladata nincs.
A szolgáltatás működése
Szolgáltatónk, az OTP Mobil Kft. által történő aktiválást követően a számlakibocsátó fiók automatikusan átvált a következő működési módra.
  • A számlaértesítő emailekhez nem csatoljuk a vevő számláját (PDF dokumentum).
  • A vevő a számlaértesítő emailben egy hivatkozást talál, amelyre kattintva eljut saját vevői számlafiókjához.
  • A vevői fiókban megnézheti és letöltheti a számára kibocsátott eddigi összes számlát. Látja a számlák összegeit és a fizetési határidőket, továbbá innen tudja elindítani a számla kifizetését is.
Fizetési módok

Az elérhető fizetési módokat a számlakibocsátó választotta ki szerződéskötéskor, illetve élő szerződés esetén is ki-bekapcsolhatja azokat a beállítások varázsló hatodik lépésénél. Fizetni kétféleképpen lehet:

  1. bankkártyával,
  2. vagy átutalással .
Online fizetés átutalással? Részletek következő blogcikkünkben.
A csatlakozási szerződés részleteinek megtekintéséhez kattints ide.

 

Hozzászólások

hozzászólás