114 461 regisztrált ügyfél
49 154 332 kiállított számla

Kopizd a természetet

Mitől lesz sikeres egy új, innovatív termék? Többek között attól, állítja a Lean Startup szerzője, hogy az alkotás-mérés-tapasztalás visszacsatolási hurok villámgyors ciklussá rövidül. Az okos startup kijön például egy új fícsörrel, másnapra megmérte, hogy mennyire tetszett a vevőinek, és ha nem eléggé, akkor harmadnapra már le is cserélte az egészet. Vagy még sokkal hamarabb.

Minél gyorsabb a visszacsatolási kör, annál biztosabb a siker, annál kevesebb ideig

  • van kint a tökéletlen fícsör
  • van esélye a konkurenciának kijönni ellenben a tökéletes megoldással.

 

Így működik minden természetes tanulási folyamat. Emlékszel, hogy tanultál meg járni? Így. Sőt, maga az evolúció is ilyen elvek alapján működik. Elég régóta, elég jól.

Sikeres szolgáltatást (terméket, vállalkozást, saját elégedettséget) is úgy fejleszthetsz, ha kopizod a természetet. Persze nem mindegy, hogy milyen helyzetre milyen természeti működést kopizol – nehogy véletlenül esőt csinálj, amikor épp a teliholdat szeretnéd felkapcsolni!:)

Ha már elgondolkodtál azon, hogy a saját működésedben hol tudod ezeket a visszacsatolási hurkokat rövidíteni, akkor nézd meg, hogyan dolgozza fel ugyanezt a problémát Monty Python klasszikusában a fehérneműboltba tévedt bankrabló.

A Számlázz.hu is így működik, ha még nem tetted volna, tegyél egy próbát most, és regisztrálj!

Hozzászólások

hozzászólás

Írta: |2018-04-11T11:36:06+00:002014.11.28.|Innováció, Tippek, trükkök|0 hozzászólás

A szerzőről:

Újságíró is volt, PR-menedzser, szövegíró, szabadúszó tanácsadó, és kertész is. Igaz, utóbbi “hivatalosan” csak egy napig. Saját bevallása szerint a tartalomkészítés erre hasonlít leginkább, mert gondolat-magokat szór el, aztán figyeli, ahogy a fejekben szárba szökkennek a változások… A Számlázz.hu-nál tanúja volt a 15 000 regisztrált felhasználó kétszereződésének, háromszorozódásának, és a cégméret sokszorozódásának is. “Naponta ledöbbenek azon, hogy mennyire profi emberekkel dolgozom együtt. Szerencsére sokat találkozom a felhasználóinkkal, mert a videóinkban például állandóan őket faggatjuk, szóval ez rájuk is vonatkozik! :)”