Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.12.30. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Hatodika van! Halványul már az újévi elhatározások fénye? 🙂 Ha a nagyívű, és nyomasztó elvárásokkal terhelt, a tavalyihoz kísértetiesen hasonlító fogadalmak nem is érnek sokat, év elején érdemes friss szempontokat keresni a még hatékonyabb munkához – és be is építeni őket.

Van, amihez elsősorban Te kellesz, és van, amivel Újév alkalmából mi leptük meg a Számlázz.hu felhasználóit:

1. Üdv 2015-ben! Most már tényleg felejtsd el a fölösleges papírgyártást!
Miután már rég kihajítottad a kukába a kézi számlatömböt, ez az évváltás tökéletes alkalom arra, hogy mostantól a számláid archiválását se papíralapon, hanem digitálisan oldd meg. Ha ugyanezt pl. május 18-án tennéd meg, nehezebben emlékeznél utólag, hogy melyik számládat hol keresd, így viszont pontosan tudhatod: a 2015-ös számláidat már a digitális archívumból keresheted elő – csak kapcsold be a funkciót, és voilá.

 

2. Üdv 2015-ben! Most már tényleg válts számlázót! 
Ez a tanács csak akkor vonatkozik rád, ha Te még nem a Számlázz.hu-t használod. Ha igen, akkor nem! 🙂 Viszont az “új év, új élet, új számlázó” kérlelhetetlen logikával felépülő, ősi bölcsesség, így az évváltás még arra is jó alkalom lehet, hogy ismerőseid figyelmébe ajánld a lehetőséget. Beépített ajánlórendszer “in action”, ha még nem használod, akkor itt az idő.

 

 

3. Áfakulcsok – bővítettük
2015. jan. 1-én lépett érvénybe az EU-s áfa-szabályozás változása (itt olvasd el a vonatkozó blogbejegyzést), ami szükségessé tette a tetszőlegesen választható áfakulcsok alkalmazását. Mostantól legördülőből szabadon válogathatsz 1-27%-ig.

4. Auto-complete – bővítettük
Újabb kényelmi szolgáltatás a Számlázz.hu rendszerében: felhasználóknak már ismerős lehet a számlaszerkesztés felületen a vevő megadásakor automatikusan megjelenő cégnevek listája (auto-complete funkció). Tegnap egy új adatmezőhöz, a számla tétel megnevezés megadásánál is élesítettük a funkciót.
Tehát számla szerkesztésekor, ha elkezded gépelni a számla tétel megnevezését, akkor nemcsak a saját terméktörzsedből jelennek meg az eddig kiszámlázott tételek, hanem egy központi termék/szolgáltatás adatbázisból is kiegészítjük mindenféle termékkel, valahogy így:

 

Itt látszik, hogy az első két sor a cikktörzsből érkezett, a földgömb ikonnal jelöltek pedig ebből a közös adatbázisból, mintegy segítségül. A földgömb ikonos sorok azonban kikapcsolhatók a beállítások oldalon, ahogyan a GYIK-ban is olvasható.
Ezt az új funkciót a 3 hónapnál nem régebben regisztrált fiókoknál kapcsoltuk be, ami azt jelenti, hogy a régi (3 hónapnál öregebb) fiókok ebből nem látnak semmit (csak, ha bekapcsolják a “Beállítások” oldalon).

 

 

5. Új szerver a láthatáron!

Mondhatnánk, hogy Karácsonyra leptük meg magunkat egy új szerverrel, de ez azért nem így van. Egyrészt ez nem egy egyszerű szerver, amivel “megleptük” magunkat. Eddig sem volt gond nálunk a szerverekkel, mert aki összerakta a rendszert, az egy zseni, de most konkrétan 100-szor erősebb szerveren fog futni a Számlázz.hu, mint eddig. Ráadásul a szerverfarmunkon folyamatban van a fürtözés (avagy: clustering) bővítése, pusztán az új szem a fürtön az, ami a korábbinál százszor erősebb. Mi nagyon örülünk, és mi azért örülünk, mert ti is örülhettek.

Ha neked netán még mindig nincs saját számlakibocsátó fiókod, akkor ezen a linken REGISZTRÁLJ MAGADNAK EGYET!