Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.05.21. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Kinek jutna ma eszébe a vidéki képviseleten dolgozó kollégának szóló üzenetet papírra gépelni és postára adni? Vagy a külföldre szakadt unokatesónak levélben küldeni néhány frissen előhívott papírfotót a gyerekekről? Természetesen megtehetnénk, sőt, időnként meg is tesszük, amikor valami nosztalgikus bájt szeretnénk kölcsönözni az üzenetnek… De amikor nincs fölös időnk, költséghatékonyan kommunikálunk és praktikusan ügyintézünk, akkor biztos, hogy elektronikus eszközökkel tesszük.

Nna, akkor most ugorjunk csak 5 évet előre az időben. Nem is az, hogy 2020-ban majd biztos a föld felett néhány centivel suhanó buszokon közlekedünk, meg agyba ültetett nanomobilon beszélgetünk egymással szó nélkül, nem mi vagyunk a Jetson-család… Hanem hogy 5 év múlva feltehetően az e-számla elsődleges használata is épp olyan magától értetődő megoldás lesz, mint ma az email.
De akár nem is kell 5 évet várni arra, hogy praktikusan számlázz. Ezeket az előnyöket már ma is elérheted, saját számlakibocsátó fiókod segítségével:
  • Megsprórolhatod a papírszámlák kiállításának költségeit (számlatömb, postázás, tárolás költségei, stb.)
  • Törvénykövető programot használhatsz, amivel egy csapásra elkerülöd a döbbenetes mennyiségű adóhatósági csapdát számlázáskor.
  • Időt is megtakaríthatsz: az e-számla célba juttatása sokkal gyorsabb, mint a papírszámláé, hiszen email-szárnyon száll,
  • ráadásul az e-számlát gyorsabban ki is fizetik, hiszen épp a postázási idő kiesése miatt rövidebb fizetési határidőt írhatsz rá.
  • Védheted a fákat! A papírszámlákkal szemben az elektronikus számlákat fájl formában szükséges tárolni, tehát irgalmatlan mennyiségű nyomtatópapírt spórolhatsz, a Föld minden lakójának legnagyobb örömére.
  • Támogatja az együttműködést a könyvelőddel: ha adtál neki olvasási jogot a felhasználói fiókodban, ő bármikor, bárhonnan, önállóan hozzáférhet a számláidhoz, nem kell téged vegzálnia értük minden hónapban.
  • Bónusz: egyáltalán nem bonyolult! Pontosan olyan egyszerű e-számlát, mint papírszámlát kibocsátani, az adatmezők kitöltése után egyetlen gombnyomásnyi választás dönti el, hogy papír- vagy elektronikus számla lesz-e belőle.

Nagyon szépen megférnek egymás mellett a különböző történelmi korokból származó különböző technológiák. Van, ami sosem avul el, mint például a könyv (hiszen a Gutenberg-galaxis halálának 1962-es jóslata szerencsére nem jött be), és van, amit ma már nem szívesen használnánk (mint például egy jókis kőbalta – szerintem állandóan lerepült a feje).

De válogass a lehetőségek közül a valódi, aktuális célodnak megfelelően: ha gyorsan, könnyedén, költséghatékonyan, környezetvédő és könyvelő-barát módon szeretnél számlázni, itt az idő az e-számlázásra.
A Számlázz.hu-val természetesen mindez megvalósítható, ráadásul a titokzatosan alacsony 6 Ft-os darabáron.

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST