Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.01.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Friss hírek szerint év végéig a magánszállásadóknak is be kell vezetniük az online pénztárgépet. Ez a falusi turizmus fellendülésével folyamatosan növekvő számú, magánszálláshelyet működtető szolgáltató számára nemcsak aránytalanul magas költségű beruházást igényelne, hanem még fölösleges is!

A Számlázz.hu ajánlása szerint ezek a vállalkozások is kiválthatják az online pénztárgépet, méghozzá számlaadással.

Ahhoz, hogy a költséges és körülményes online pénztárgép használata helyett a számlaadás mellett dönts, ebben az iparágban szinte semmire nincs szükséged:

  • ingyenes regisztráció valamelyik online számlázórendszerben (nálunk a bejelentési kötelezettség is megoldva),
  • akár ingyenes díjcsomag – és a vele járó költségmentes számlázás,
  • és a számla kötelező adattartalmához szükséges vevő neve és címe – ami esetünkben eleve rendelkezésre áll, hiszen az idegenforgalmi adó miatt ezt mindenképp el kell kérni. (Más iparágakban, mint például a szépségipar szolgáltatói számára ez jelenthet némi gondot, mert a fodrászodnak nem biztos, hogy megadod a személyes adataidat – de a gyakorlatban konkrét visszajelzések alapján ez sem okoz fennakadást, az esetek legnagyobb részében a szükséges adatok beszerezhetőek.)

Törvényileg előírt kényszermegoldások helyett igenis megéri költséghatékony alternatívát találni, főleg, ha létezik ilyen. Online pénztárgép megvételéhez, karbantartásához, üzemeltetéséhez képest az online számlázás:

  • gyors,
  • egyszerű, 
  • költséghatékony,
  • jogszabálykövető,
  • környezetkímélő (főleg e-számlázás esetén),
  • és professzionális.
Így aztán konkrét üzleti versenyelőnyre is szert tehetsz, ha nem online kasszázol, hanem (online) számlázol, hiszen az egyszerűsítéssel felszabaduló extra időt, energiát és pénzt a vállalkozásod fejlesztésére fordíthatod inkább.

Terjeszd a jó hírt, hogy létezik valódi alternatíva: az online pénztárgép bevezetése helyett valóban legális és profi megoldás az online számlázás.

Részletes esettanulmányunk az online pénztárgépek kiváltásáról – szépségipari vállalkozók esetén – itt olvasható.

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST