118 722 regisztrált ügyfél
50 749 533 kiállított számla

Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkció – RENDBEN!

Foglalkoztunk már vele mi is (korábbi blogcikkünk itt), és így év végefelé számos más helyen is felbukkant, de nem árt újra és újra visszatérni rá:

  • a számlázóprogramokkal kapcsolatos új NAV-os jogszabályi követelmény kizárólag a számlázóprogramok üzemeltetői számára jelent(ett) feladatot (hiszen ennek mára már el kellett készülnie minden jóérzésű számlázóban),
  • a Számlázz.hu a törvényi előírásoknak az elmúlt 10 évben is mindig eleget tett, és ez a jövőben sem lesz másképp, úgyhogy a funkció már jóval a határidő előtt élesedett is.

NAV adatszolgáltatás

Bejelentkezés után a Listák menüből elérhető

NAV adatszolgáltatás

A Számlázz.hu használóinak tehát most sem, és 2016. január 1-től sem kell aggódniuk az „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” funkció bevezetésével kapcsolatban. A frissítés ugyanis – ahogy az minden törvényi változás esetében -, ez esetben a NAV által követelt lekérdezési lehetőség automatikusan megjelent a számlafiókokban.

A törvényi szabályozás hátteréről olvashatsz többet például itt: RSM DTM blog.

NAV adatszolgáltatás – mit tegyünk és mit ne? – kérdeztétek, mi pedig részletes, illusztrált poszttal válaszoltunk!

Ha viszont neked még nincs számlakibocsátó fiókod olyan számlázási szolgáltatónál,
amelyik ezt mindenkor garantálja számodra,
regisztrálj most, kár ingyen, itt!

Regisztrálok

Hozzászólások

hozzászólás

Írta: |2018-03-10T11:22:52+00:002015.12.17.|Jogszabályok, Tippek, trükkök|0 hozzászólás

A szerzőről:

Újságíró is volt, PR-menedzser, szövegíró, szabadúszó tanácsadó, és kertész is. Igaz, utóbbi “hivatalosan” csak egy napig. Saját bevallása szerint a tartalomkészítés erre hasonlít leginkább, mert gondolat-magokat szór el, aztán figyeli, ahogy a fejekben szárba szökkennek a változások… A Számlázz.hu-nál tanúja volt a 15 000 regisztrált felhasználó kétszereződésének, háromszorozódásának, és a cégméret sokszorozódásának is. “Naponta ledöbbenek azon, hogy mennyire profi emberekkel dolgozom együtt. Szerencsére sokat találkozom a felhasználóinkkal, mert a videóinkban például állandóan őket faggatjuk, szóval ez rájuk is vonatkozik! :)”