Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.03.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Egyik nagyon kedves ügyfelünk jelezte, hogy az általa használt könyvelési rendszer pontatlanul olvassa be a Számlázz.hu-val kibocsátott számlák adatait. Néhány levélváltás után kiderült, hogy a kérdéses könyvelési rendszer nem a Számlázz.hu által felkínált „Főkönyvi adatexport” funkciót használja, hanem az idén januártól előírt „NAV adatszolgáltatás” funkció XML fájlját.

Bár a „NAV adatszolgáltatás” funkció (XML formában) tartalmazza a számlák adatait, de ezt a struktúrát az adóhatóság „saját használatra” tervezte. Ennek megfelelően könyvelési információkat ez a struktúra nem tartalmaz.

A Számlázz.hu „Főkönyvi adatexport” funkciója jelenleg 17 könyvelőrendszert támogat olyan módon, hogy a könyvelőrendszer felé a számla összes szükséges adatát átadja. Azokat az adatokat is, amelyek a számlán nem jelennek meg, de a számla könyveléséhez elengedhetetlenek (gazdasági esemény azonosító, vevő főkönyvi azonosító, vevő és áfa főkönyvi számok).

Ha szeretnéd, hogy a számláid adatai pontosan, gyorsan és hibamentesen megjelenjenek a könyvelési adataid között, akkor kérd a könyvelőszoftvered fejlesztőjét, hogy hozzon létre egy „Számlázz.hu adatimport” funkciót a könyvelési rendszeren belül. Ez a funkció könnyen megvalósítható, és képes beolvasni a számlakibocsátó fiókodból lekért CSV formátumú adatokat. Mintafájlhoz kattints ide, majd a „főkönyvi rendszer” opcióból válaszd az „összes számlaadat”-ot

Ha a funkció elkészült, jelezzétek ezt a Számlázz.hu ügyfélszolgálata felé, és mi nevesítjük az új könyvelési rendszert a „Főkönyvi adatexport” oldalon.

Te még nem használod a Számlázz.hu-t?
Ennek az áldatlan állapotnak már ma véget vethetsz, ha ide kattintasz! 🙂

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST