Egyik nagyon kedves ügyfelünk jelezte, hogy az általa használt könyvelési rendszer pontatlanul olvassa be a Számlázz.hu-val kibocsátott számlák adatait. Néhány levélváltás után kiderült, hogy a kérdéses könyvelési rendszer nem a Számlázz.hu által felkínált “Főkönyvi adatexport” funkciót használja, hanem az idén januártól előírt “NAV adatszolgáltatás” funkció XML fájlját.

Bár a “NAV adatszolgáltatás” funkció (XML formában) tartalmazza a számlák adatait, de ezt a struktúrát az adóhatóság “saját használatra” tervezte. Ennek megfelelően könyvelési információkat ez a struktúra nem tartalmaz.

A Számlázz.hu “Főkönyvi adatexport” funkciója jelenleg 17 könyvelőrendszert támogat olyan módon, hogy a könyvelőrendszer felé a számla összes szükséges adatát átadja. Azokat az adatokat is, amelyek a számlán nem jelennek meg, de a számla könyveléséhez elengedhetetlenek (gazdasági esemény azonosító, vevő főkönyvi azonosító, vevő és áfa főkönyvi számok).

Ha szeretnéd, hogy a számláid adatai pontosan, gyorsan és hibamentesen megjelenjenek a könyvelési adataid között, akkor kérd a könyvelőszoftvered fejlesztőjét, hogy hozzon létre egy “Számlázz.hu adatimport” funkciót a könyvelési rendszeren belül. Ez a funkció könnyen megvalósítható, és képes beolvasni a számlakibocsátó fiókodból lekért CSV formátumú adatokat. Mintafájlhoz kattints ide, majd a “főkönyvi rendszer” opcióból válaszd az “összes számlaadat”-ot

Ha a funkció elkészült, jelezzétek ezt a Számlázz.hu ügyfélszolgálata felé, és mi nevesítjük az új könyvelési rendszert a “Főkönyvi adatexport” oldalon.

Te még nem használod a Számlázz.hu-t?
Ennek az áldatlan állapotnak már ma véget vethetsz, ha ide kattintasz! 🙂

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST

Hozzászólások

hozzászólás