Egy egyszerű megoldás általában okos is. Sőt, minél okosabb, annál egyszerűbb – ez a “smart” funkcionalitás lényege.

Tudjátok már, hogy nálunk mennyire egyszerűen tölthetitek le a vevőadatokat a számlakibocsátó fiókból, illetve milyen egyszerűen tölthetitek fel az új vevőadatokat anélkül, hogy egyesével be kellene gépelni azokat.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogyan működik a partner (vevő) adatok importja és exportja, illetve hogy hogyan tudod ezt a funkciót arra használni, hogy tömegesen, Excel-lel módosítsd a vevőd adatait. De hogyan?

Amikor egy partneradatokat tartalmazó CSV fájlt töltesz fel a fiókodba, akkor a Számlázz.hu annak tartalmát alaposan átvizsgálja. Ennek segítségével tudja eldönteni, hogy a CSV fájlban található adatokat új vevői adatként kell rögzítenie, vagy pedig a fiókban már meglévő partner-adatot kell frissíteni.

Pontosan mi alapján dönt ilyenkor a Számlázz.hu? Mi alapján dől el, hogy a feltöltött CSV fájl egy sora új vevőt eredeményez a számlakibocsátó fiókban, vagy egy már meglevő partnert frissítünk?

1. Partner-azonosító

Ha a feltöltött CSV fájlban megadtad a partner azonosítóját, akkor azt – milyen meglepő! 😉  – a Számlázz.hu fel fogja használni arra, hogy beazonosítsa a már meglevő partnered. Tehát ha ilyen azonosítójú partner már létezik a számlakibocsátó fiókban, akkor azt a sort frissíteni fogja a rendszer.

2. Adószám

Az adószám ugyanilyen erős azonosító, hiszen az Magyarországon cégenként különbözik. Ha a vevődnek van adószáma feltöltött fájlban, akkor másodikként azzal azonosít majd a rendszer (és ugye ha talál ilyan adószámú vevőt a fiókban, akkor annak adatait frissíti majd a CSV fájl adataival).

3. Név és cím

Szerinted Magyarországon hány Kovács János él? Szerintünk minimum több ezer 🙂
Azonban egy magánszemélyt a neve és a címe jó eséllyel beazonosít. Ezért ha a feltöltött adatok között a vevő neve és címe (irányítószám+település+utca/házszám) szó és betű szerint megegyezik a már a fiókban levő adatokkal, akkor a rendszer annak a vevőnek az adatait is frissíteni fogja.

Minden más esetben a feltöltött adatokból egy új partner-elem (vevő) jön majd létre a számlakibocsátó fiókban.

Te még mindig bonyolultan számlázol, és szeretnél inkább egyszerűen?
A Számlázz.hu nagyon “smart”, légy te is nagyon “smart”, és
KIPRÓBÁLOM MOST

Hozzászólások

hozzászólás