Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.03.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Egy egyszerű megoldás általában okos is. Sőt, minél okosabb, annál egyszerűbb – ez a „smart” funkcionalitás lényege.

Tudjátok már, hogy nálunk mennyire egyszerűen tölthetitek le a vevőadatokat a számlakibocsátó fiókból, illetve milyen egyszerűen tölthetitek fel az új vevőadatokat anélkül, hogy egyesével be kellene gépelni azokat.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogyan működik a partner (vevő) adatok importja és exportja, illetve hogy hogyan tudod ezt a funkciót arra használni, hogy tömegesen, Excel-lel módosítsd a vevőd adatait. De hogyan?

Amikor egy partneradatokat tartalmazó CSV fájlt töltesz fel a fiókodba, akkor a Számlázz.hu annak tartalmát alaposan átvizsgálja. Ennek segítségével tudja eldönteni, hogy a CSV fájlban található adatokat új vevői adatként kell rögzítenie, vagy pedig a fiókban már meglévő partner-adatot kell frissíteni.

Pontosan mi alapján dönt ilyenkor a Számlázz.hu? Mi alapján dől el, hogy a feltöltött CSV fájl egy sora új vevőt eredeményez a számlakibocsátó fiókban, vagy egy már meglevő partnert frissítünk?

1. Partner-azonosító

Ha a feltöltött CSV fájlban megadtad a partner azonosítóját, akkor azt – milyen meglepő! 😉  – a Számlázz.hu fel fogja használni arra, hogy beazonosítsa a már meglevő partnered. Tehát ha ilyen azonosítójú partner már létezik a számlakibocsátó fiókban, akkor azt a sort frissíteni fogja a rendszer.

2. Adószám

Az adószám ugyanilyen erős azonosító, hiszen az Magyarországon cégenként különbözik. Ha a vevődnek van adószáma feltöltött fájlban, akkor másodikként azzal azonosít majd a rendszer (és ugye ha talál ilyan adószámú vevőt a fiókban, akkor annak adatait frissíti majd a CSV fájl adataival).

3. Név és cím

Szerinted Magyarországon hány Kovács János él? Szerintünk minimum több ezer 🙂
Azonban egy magánszemélyt a neve és a címe jó eséllyel beazonosít. Ezért ha a feltöltött adatok között a vevő neve és címe (irányítószám+település+utca/házszám) szó és betű szerint megegyezik a már a fiókban levő adatokkal, akkor a rendszer annak a vevőnek az adatait is frissíteni fogja.

Minden más esetben a feltöltött adatokból egy új partner-elem (vevő) jön majd létre a számlakibocsátó fiókban.

Te még mindig bonyolultan számlázol, és szeretnél inkább egyszerűen?
A Számlázz.hu nagyon „smart”, légy te is nagyon „smart”, és
KIPRÓBÁLOM MOST