Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2018.02.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Viharokkal tarkított nyár közepén járunk, szerencsés esetben egy tó, folyó, tenger, vagy óceán partján heverészve, esetleg a légkondi alatt hűsölve… Vállalkozóként elég ritkán tehetjük meg, hogy több hétre elengedjük a napi teendők, és álmunk megvalósításának apró-cseprő teendőit, de pihenni, lazulni, töltődni, és környezetváltozásra mindenkinek szüksége van, még egy robbanás kellős közepén ívelő startuppernek is. Úgyhogy pihenj, nyaralj, ússz, kertészkedj, fesztiválozz, utazz, kapcsolódj ki, amennyit csak bírsz!

Ha viszont épp itthon vagy, és olyan teendőkre vágysz, amik az uborkaszezon kellős közepén is hasznot hajtanak, adunk néhány tippet. Íme a nyár (nyaraláson kívüli) szezonális teendői.

 

1. Digitális rendrakás

Elárulom egyik piszkos kis titkomat – van egy mappa a gépemen, ahova csak úgy behajigálok dolgokat, amik hirtelen kellenek, használom, aztán rögtön el is felejtem őket.. Azért árulhattam el nektek ezt a titkot, mert épp az elmúlt napokban szép fokozatosan minimalizáltam a tartalmát, és rendet raktam benne: kidobáltam, ami nem kell többet, elpakoltam, amit volt hova, és az egész folyamat végére egy határozottan kellemes érzés töltött el…:) Ajánlom neked is a „titok-mappád”, sőt, az egész doksi-tárad rendezését! Amikor már kevesebb időd van a rendezgetésre, mindig tudd, hova nyúlj a szükséges anyagokért.

2. Irodai rendrakás 

Ugyanilyen „mappáink”, teljes fiókok, egész polcok a szekrényben szintén telizsúfolódnak a rohanósabb hónapokban. Ha olyan bizniszt vezetsz, ahol a nyár uborkaszezon, rakj rendet a papírok között is, ígérem, könnyebbnek fogod érezni még a forróságot is!

3. Virágozd fel a munkahelyed! 

Ha már rend van, és tisztaság, kicsit át is rendezheted a dolgozószobád / irodád / munkakörnyezetedet. Kis változatosság, esetleg néhány új használati tárgy, szobanövények (csodát tesznek!), praktikusabb térkihasználási, tárolási ötletek – hogy a „tisztább, szárazabb érzés”, és persze az ősztől újra támadó kreatív energiák a hatékonysággal párosulva új szárnyakat adjanak majd a munkádnak…

4. Szakkönyvek, prezentációk, okosságok

El szoktam tenni magamnak „későbbre” azokat a hírleveleket, letölthető cuccokat, oktatóanyagokat, könyveket, okosságokat, amiket értékesnek tartok, csak befutásukkor épp nincs időm az alapos befogadásra. Így nyáron gyakran előkerül egy-egy white paper, prezentáció, konferencia-mappa, aminek a tartalmából építkezhetek később. Neked van ilyen gyűjteményed? Nézz be a kamrába, és lakmározz kedvedre!

5. Tréning, továbbképzés

Nem viccelek, ebben a percben, a posztom írásának kellős közepén érkezett egy hírlevél „Használd ki az uborkaszezont” címmel, benne meghívóval különböző nagyszerű tréningekre! 🙂 Valóban, sokan a nyarat kiürítik rendezvények, továbbképzések szempontjából, viszont vannak a dupla-bukfencesek, akik kifejezetten rászerveznek a szezonra – ha már itthon kell maradnod, és mások szabadságai miatt nem tudsz érdemben haladni, tanulj tovább, fejlődésre és új inspirációra mindig szükség van!

6. Készíts oktatási anyagokat!

Amivel foglalkozol, hidd el, sokkal jobban értesz hozzá, mint a többi 7 milliárd ember 99,9%-a… Ez már önmagában nagyon felemelő érzés.:) Ezek közül az emberek közül viszont van egy csomó, akit még érdekelhet is a te tudásod! Felemelő, x3…! 🙂 Arról nem is beszélve, hogy a tartalommarketinged részeként értékes anyagokat tudsz gyártani szakterületed okosságaiból. Legyen ez akár csak egy lejátszási lista a YouTube-on azokból a videókból, amikből te magad sokat tanultál – ha most összerakod, és később megosztod itt-ott, előre dolgoztál és ősszel nagyon hálás leszel a nyári önmagadnak a segítségért…

7. Új perspektíva

A nyaralás a vállalkozásod missziója szempontjából sem elpazarolt idő! Számtalanszor előfordult velem, hogy egy kis pihentetés után – azaz: napokra / hetekre töröltem az agyamból – újra ránéztem egy problémára, megoldhatatlannak tűnő dilemmára, és egy hihetetlen egyszerű megoldás bukkant elő a semmiből… Valójában nem a semmiből, hanem a saját kreativitásomból bukkant elő a válasz, de ehhez kellett az a távolság, ami elválasztott a problémától. Utazz el, ürítsd ki a fejed, és ha visszajöttél, tisztábban fogsz látni egy csomó fontos kérdésben, ami a cégedet illeti!

8. Inspiráló beszélgetések

Több idő jut ilyenkor az elmélyült eszmecserére, rég nem látott barátokkal való frissítő találkozásra. Ajjaj, azok az isteni nyáresti, vízparti poharazások…! 🙂 Lehet, hogy a barátaid tökmással foglalkoznak, mint te, de akár önmagában az, hogy elmeséled nekik, mi újság a cégeddel, új inspirációt hoz. Ráadásul a laikus haverok, esetleg még mondanak is valamit, amire te még nem gondoltál, talán pont azért, mert nem a te bizniszedben utaznak. Csere-beréljetek gondolatokat, hogy együtt örüljön a kellemes a hasznossal! 🙂

9. Jelezz vissza!

Ha picivel több időd van, mint a rohanósabb évszakokban, szánj időt a még több interakcióra! Írj, jelentkezz be, jelezz vissza, készíts ajánlást, vedd fel a kapcsolatot – mert a partnereidnek is szüksége van a meglátásaidra! Hálásak lesznek érte, és lehet, hogy cserébe még a te ajánlásaid is bővülni fognak egy-két arany-mondással…
És persze jelezz vissza nekünk is, itt a blogon kommentben, vagy a Facebook-oldalunkon, hogy hasznos volt-e a posztunk, és hogy te mivel egészítenéd ki a listát! 🙂

Van már saját számlakibocsátó fiókod?
Ha még nincs, regisztrálj magadnak, most azonnal, ingyen!