A Számlázz.hu Akadémia 2. évadában Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője a Digitális Pénzügyi Asszisztensig vezető útról egy régi történetet mesél el nektek még 2005-ből: az akkori vállalkozásukban egy balkezes titkárnő végezte a számlázást. Igazából balkezes volt, nem kétbalkezes. A számlákat kézzel írta egy számlatömbbe…

És így lett a Számlázz.hu…

Próbáltátok már? Eláruljuk, hogy nagyon kellemetlen kézi számlatömbben bal kézzel megírni a számlát. De a legrosszabb csak a végén jön, amikor a kézi számlatömbből ki kell tépni a lapot – bal kézzel! A titkárnő 10 esetből legalább 3-szor kettészakította a számlát, és újra kellett írnia…

Tudjátok, milyen nehéz beszerezni egy kézi számlatömböt, és hogy milyen drága? Mi igazából nem tudjuk, mert 2005 óta online számlázunk, számlázószoftverrel. A folyamatos számlaszakadás után eldöntöttük, hogy a kézi számlázásnak a mi vállalkozásunkban vége. Elkezdtünk online számlázót fejleszteni azzal a céllal, hogy senkinek, soha többet ne kelljen kézzel körmölnie a számlákat.

Miután ez megvolt, jöttek a kényelmi szolgáltatások: cikktörzs, partnertörzs, számlák visszakereshetősége, lekérdezések és listák, amelyekkel a könyvelőd is könnyedén tud könyvelni, illetve az is egyfajta extraként született, hogy több felhasználó is hozzáférhet egy időben a számlakibocsátó fiókodhoz.

A Digitális Pénzügyi Asszisztens

Ezek után arra gondoltunk, hogy minden vállalkozásnak szüksége lehet egy szimpatikus, flott és precíz segítőre. Egy titkárnőre, vagy éppen titkárra. Nevezzük Digitális Pénzügyi Asszisztensnek.

Ki is ez? Egy ilyen Teknőc Ernő-szerű alak (persze annál sokkal-sokkal gyorsabb), aki segít elvégezni az unalmas, adminisztratív munkákat. Egy olyan segítőtárs, aki megáll a háttérben, az árnyékban, lehet, hogy nem is látod, de amikor segíteni tud, szólítod egy kattintással, és ő azonnal elvégzi a „nemszeretem” munkákat.

Például, mit?

Postai szolgáltatás

Ha papírszámlát bocsátasz ki, időnként szükség lehet annak postázására. Szereted a postai sorállást? Szerintünk nem.

A Digitális Pénzügyi Asszisztens, a te segítőd:

  • kinyomtatja a számlát,
  • beteszi a borítékba,
  • megcímzi,
  • elmegy a postára…

És ez még hagyján!

  • Kiállja a sort!
  • És feladja a postán a leveledet.

Könyvelői hozzáférés – miért cipelnéd a számlákat a könyvelőhöz?

Vagy a másik „nemszeretem” tevékenység, amikor havonta egyszer egy reklámszatyorban vagy banános dobozban elviszed a könyvelődhöz a kibocsátott és befogadott számlákat. A Számlázz.hu esetén a Digitális Pénzügyi Asszisztensed

  • először is kinyitja az ajtót a könyvelődnek (ez a könyvelői hozzáférés, vagyis a könyvelőd bejelentkezhet a számlázási fiókodba, és önmaga lekérdezheti a könyveléshez szükséges információkat).
  • De van egy még jobb hírünk! Ahogyan te régen elvitted a számláidat a könyvelőhöz, ezt most megteszi a Digitális Pénzügyi Asszisztensed – a titkárod vagy a titkárnőd. Hiszen a Számlázz.hu-t online összekötöttük a könyvelőd könyvelési rendszerével.

Autokassza – hogy tényleg semmi dolgod ne legyen

És itt van a harmadik, a kedvencünk: az autokassza szolgáltatás. Amikor egy átutalásos számlát bocsátasz ki a vevőd felé, utána pedig vagy az sms-t lesed a telefonodon, vagy ami még rosszabb, bejelentkezel a netbankba, és figyeled, hogy a vevőd kifizette-e a számlát.
Ha igen, akkor megint az adminisztráció, ugye?

  • Kifizetettre állítani a számlát, majd
  • ha díjbekérőre fizetett, akkor számlázni.

Az autokassza szolgáltatásunk, amely mögött szintén ez a Digitális Pénzügyi Asszisztens áll, ezt elvégzi helyetted. Ha a számlázási fiókodat összekötötted a MagNet Bankos fiókoddal, akkor a Digitális Pénzügyi Asszisztensed óránként kétszer ellenőrzi a bankszámlád állapotát.

Ha érkezett átutalás, azt

  • lehúzza a számlázási fiókodba,
  • összepárosítja a kibocsátott számlával,
  • és a számlát kifizetettre jelöli.

Ne felejtsd el: a Digitális Pénzügyi Asszisztens minden számlakibocsátó fiók mélyén ott lapul, és várja, hogy elvégezze helyetted az unalmas, adminisztratív munkát.

A Digitális Pénzügyi Asszisztens profi módon segíti a profi vállalkozásokat. Ha további profi ötletekre vagy kíváncsi, iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ha pedig még nem lenne számlakibocsátó fiókod, regisztrálj egyszerűen és gyorsan itt!