Megvan, hogy a telódon ott csücsül kihasználatlanul egy csomó plusz funkció, amiket soha nem használtál, és nem is nagyon tudtál róluk, mégis megvetted őket a készülékkel együtt, mert egy okos mérnök belepakolta őket? Nos, egy egész kicsit a Számlázz.hu is ilyen.

Azzal a különbséggel, hogy az alapkütyübe beépített extrák még csak extra drágává sem teszik a rendszer használatát. Ha profi vállalkozóként számlázol velünk, te már tudhatod, hogy ez jóval több egy egyszerű számlázóprogramnál. A következő percekben órákat spórolhatsz, mert megosztjuk veled az okosszámlázó titkát!

Azzal foglalkozz, ami igazán fontos!

Egyik alapelvünk, amit ebben a blogcikkben korábban is kifejtettünk, hogy egyszerűen nem engedjük az embereket olyan munkát végezni, amire robotok is képesek. Ezek – valljuk be – többnyire unalmas, monoton, kreativitást egyáltalán nem igénylő feladatok, és bár ismerünk furcsa munkaköröket kedvelő furcsa arcokat, de őszintén: adminisztrációt elég kevesen szeretnek végezni, a legtöbben szeretnénk hamar túllenni rajta. Mi magunk ugyan imádjuk a Számlázz.hu-t, és élünk-halunk a számlázás minden csínjáért-bínjáért, de még így is tisztában vagyunk vele, hogy a számlázás sokaknak valódi mumus – viszont muszáj néha „szórakozni” vele. Mi tehát helyetted is azon vagyunk, hogy minél kevesebbet kelljen emiatt a géped előtt ülnöd. 🙂

Alábbi tippjeinket egy olyan felhasználónk ihlette, aki #profi szolgáltatáscsomagot használ, de elmondása szerint csak az alapfunkciókat nyomogatja, amikor elkészíti a bizonylatokat. Nevezzük őt Gábornak.

„Esettanulmány” egy Számlázz.hu felhasználóról

Gábor teljesen profi vállalkozó, szereti, amit csinál, ismeri és megbecsüli a vevőit. Igyekszik mindig egy picit többet adni nekik, mint amire számítanak. Gábor – épp azért, hogy minél többet törődhessen visszatérő és vadiúj vevőivel egyaránt – törekszik a lehető leggyorsabb, és egyben legkorrektebb háttérfolyamatok kialakítására. Ezért nem volt számára kérdés, hogy a #profi szolgáltatáscsomagot válassza, amikor regisztrált a Számlázz.hu-n. Nem drága, gondolta, és amúgy is e-számlákat bocsát ki, ami ebben a szolgáltatáscsomagban ingyenes, és nemcsak neki, hanem kedves ügyfeleinek is sokkal kényelmesebb.

Gábornak viszont fogalma sem volt arról, hogy:

  • Ügyfelei – amikor megkapják az e-számlájukat – akár azonnal, egy kattintással kiegyenlíthetik azt, így biztosan senki nem fog megfeledkezni róla :). Az online fizetés bevezetése Gábornak még a jövő zenéje! 🙂
  • Ha nem fizetnek online, és mégis megfeledkeznek róla, akkor a rendszer automatikusan fizetési felszólítást küld az ügyfelének, és ezt pár kattintással beállíthatja. Gábor akár több fizetési felszólítás kiküldését is automatizálhatja a rendszerben!
  • Ugyanott, ahol a kimenőket, láthatja a bejövő számláit! Igen, bármilyen számlát, amit majd neki kell befizetnie, és a Számlázz.hu-val állítottak ki számára. Gábor örülni fog, amikor a direkt számlázásról tudomást szerez!
  • Nem kell többé a könyvelőhöz járnia, mert össze tudja kapcsolni a fiókját a könyvelője rendszerével – így a könyvelő minden számlaadatot látni fog, ami csak kell neki. Gábor nem járkál többé Budakalászra a dugóban a banános doboznyi számlákkal, csak összelövi a könyvelői adatkapcsolatot és kész!
  • Mivel bankszámláját a MagNet Banknál vezeti, össze tudja kötni bankszámláját a számlázási fiókjával. Az autokassza izzításával pedig gyakorlatilag egy olyan útra lép rá, ami talán még soha eszébe sem jutott ezelőtt. Merthogy:
    • Gábor kiállítja a díjbekérőt, ugyanúgy, ahogy eddig bármikor,
    • ügyfele fizet,
    • a beérkezett összeg automatikusan megjelenik a Számlázz.hu fiókban,
    • ami magától ki fogja állítani az ügyfél felé a számlát,
    • és ha maradt fennmaradó összeg,
    • és azt is befizeti az ügyfél,
    • akkor az is megjelenik a fiókban, és automatikusan kifizetett státuszra vált a számla.
    • Ezt természetesen Gábor könyvelője is látja.
És mit kellett ehhez az egészhez tennie Gábornak?

Csak egy díjbekérőt állított ki, és a folyamat szépen, beleszólás és kattintás nélkül végigment. Teljesen magától.

A Számlázz.hu automatizmusai azért dolgoznak éjjel-nappal, hogy neked ne kelljen egész nap a gép előtt ülnöd – hiszen minden vállalkozó célja az, hogy ha már minden igényt kielégítően kiszolgálta a vevőit, és a háttérfolyamatok továbbfejlesztésén sem fő a feje, immár a tengerparton ülve is flottul menjenek a dolgai, nem? 🙂

Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit rejt a Te szolgáltatáscsomagod, és mik azok a funkciók, amikről még nem tudsz, pedig használhatnád és megkönnyíthetnéd velük a munkádat, akkor nézz körül itt! Ha pedig még nincs számlázási fiókod, de szeretnéd élvezni annak minden előnyét, akkor regisztrálj egyszerűen és gyorsan!