Szerda reggel, álmos készülődés, rádiós alapzaj…. Még csak félig nyitva a szemem, de a fülemet már megüti egy fontos szó hirtelen: e-számla! A Rádió 1 szól, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani mókázás közben olyan témát boncolgat, amire rögtön felkapom a fejemet. Biztosak vagyunk benne, hogy titeket is érdekelni fog!

E-számla: „Jé, Jani már használja”

Megtudjuk, hogy Vadon Jani bizony digitálisan fejlett vállalkozó, hiszen már tudja, mi az e-számla, és boldogan használja is, emiatt pedig óriási dicséretben részesül Balázstól és Feritől (és tőlünk is, hatalmas tapsvihar neki!). Ez főleg azért nagy szó, mert a műsorvezető általában ragaszkodik a hagyományos dolgokhoz, sőt az országjáró turnéjukra is tömegközlekedéssel szokott menni, míg a többiek kényelmesen (persze minden nézőpont kérdése) autóznak… Ez alapján joggal gondolhatnánk – és Balázs és Feri valóban gondolták is – hogy Jani még a számlatömbből tépkedi ki a lapokat.

„Nekem a tegnap esti program az volt, hogy fejtsük meg az e-számla rejtelmeit a könyvelőddel” – tárta fel kalandjait Jani Balázsék műsorában.

„Miért, e-számlát használsz? Eljutottál idáig végre? Már nem a számlatömbödet lapozgatod?” – érkezett az élcelődő válasz Rákóczi Feritől.

„Isten hozott a 21. században!” – vágott közbe Balázs, és mi sem mondhattuk volna szebben! „Hogy végre nem valami letépett számlatömbből hozol valami vásárolt cetlit, hanem normális e-számlát küldesz. Köszönöm szépen a könyvelőmre való tekintettel!” – tesz tanúbizonyságot empátiájáról is Balázs.

„Sikerült felcsatlakoznunk az internetre” – viccelődött éleslátó öniróniával Jani.

A műsorban hallottak alapján egyébként Jani még inkább megkönnyíthetné a saját életét. Bejelentési kötelezettségről beszélt, illetve beszámolt a felemelő élményről, hogy Balázs könyvelőjével telefonált este fél 9-kor. Balázs szívta is Jani vérét – és teljesen igazat adunk neki –, hogy Janinak egyáltalán nem kellene ilyen dolgokkal foglalkoznia.

Javaslata ehelyett az volt, hogy Jani „merje elengedni” a dolgokat, ne akarjon mindent ő kontrollálni, kösse össze az ő könyvelőjét a sajátjával, így nem neki kellene este fél 9-kor zargatnia őt. Ez félmegoldásnak jó egyébként, de mi tudnánk még ennél is jobbat !

Még könnyebb életet kívánunk Balázsék műsorvezetőinek!

Ha igazán #profi vállalkozók, akkor az okos automatizmusokat kínáló online számlázóval nem kell bajlódni a NAV felé történő adatszolgáltatással, sem nekik, sem a könyvelőjüknek. Ráadásul a számlázási fiókban a könyvelőjüknek is adhatnak hozzáférést, sőt, akár Balázs (+1 sőt: Balázs könyvelője) is láthatja a kiállított számlák mellett a bejövő számlákat!

Ha már itt tartunk, akkor ne álljunk meg félúton! Jöhet az online fizetés bevezetése (imádni fognak a számláid befogadói!), magától értetődik az ingyenes e-számla (#profi vagy, tiéd a világ), több felhasználót, több bankszámlaszámot és még több intelligens funkciót vehetsz igénybe!

Szóval Balázséknak még a mély bölcsességgel megalapozott „elengedés” után is sokkal egyszerűbb is lehetne az életük, és a könyvelőiké is. Vajon tudják?

És Te már tudod? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy megtapasztald: regisztrálj egyszerűen és gyorsan itt.

Kép forrása: Rádió 1