Sosem kezdődik annyi fogyókúra egy évben, mint januárban, sosincsenek annyian egy edzőteremben, mint januárban – de nemcsak az újévi fogadalmak ideje volt a január, hanem nagyon sok vállalkozó életében is változást jelent.

Sokan az év elején indították el új vállalkozásukat, amit minden bizonnyal alapos utánajárás előzött meg – ilyenkor ez mindig nagy izgalom: bejelentés, tevékenységi kör kiválasztása, számlatömb vásárlása… Na jó, utóbbi senkinek nem jutott eszébe, ugye? Viszont az online számlázó kiválasztása fontos feladat, mert van néhány szempont, amit mindenképp érdemes figyelembe venni.

Sok vállalkozónál a január pedig éppen a számlázóváltást jelenti – pedig tudnod kell, hogy akármikor válthatsz, sőt egyszerre akár több számlázót is használhatsz. És ha megvan, akkor érdemes végiggondolnod, hogy a számlázás – reméljük, egyre gyötrelem mentesebb – folyamatában mi az, amit még egyszerűsíthetsz, gyorsíthatsz vagy automatizálhatsz.

Mivel nagyon sokan most választották a Számlázz.hu-t, és közülük is nagyon sokan kezdő vállalkozók, elsősorban nekik gyűjtöttük össze, hogy mivel érdemes kezdeni az online számlázóval való barátkozást.

  • Számlázó bejelentése a NAV-hoz: Ne felejtsd el! A jogszabály szerint az év bármely napján számlázóprogramot válthatsz, sőt, akár több számlázóprogramot is használhatsz egyszerre, ha szükséges, de minden program használatát 30 napon belül be kell jelentened a NAV-hoz. Hogyan? Ne aggódj, segítünk, katt!
  • Partnerek feltöltése: Ha állandó partnereid adatait szeretnéd feltölteni egyetlen kattintással, semmi akadálya! A „Partnerek” menüpont alatt ezt megteheted, ha egy CSV fájl tartalmazza az adatokat. Ha pedig le szeretnéd tölteni az elmentett partnereidet, arra is lehetőséged van.
  • Termékek feltöltése: Ugyanazt, amit a partnerekkel, megteheted a termékekkel is, ugyanilyen egyszerűen: a „Termékek” menüpont alatt katt a „Csoportos műveletekre”, és már indulhat is a dolog!
  • Számlaértesítő, fizetési felszólítás szövegezés: Bosszantó, ha ügyfeled vagy partnered nem tud határidőre fizetni, ugye? Ne idegeskedj! Állítsd be inkább a számla- és fizetési értesítőket. Te adhatod meg, hogy mikor és milyen szöveggel küldjön levelet a rendszer. Természetesen automatikusan.
  • Számlakép: Töltsd fel logódat, a rendszer pedig a logó színeiből automatikusan generálni fog egy számlakép stílust. Ha nem vagy elégedett ezzel, még mindig változtathatsz rajta – a számlakép, ami visszaadja céged arculatának színvilágát, tuti nyerő lesz az ügyfeleid körében.
  • Megjegyzés szöveg: Ha van olyan információ, amit állandóan, minden számládon meg szeretnél osztani az ügyfeleiddel, akkor beállíthatod, hogy automatikus megjegyzés jelenjen meg minden példányon. Persze ha csak alkalomszerűen szeretnél beállítani megjegyzést a számlára, arra is lehetőséged van, sőt külön, az egyes számlatételekhez is kommentelhetsz.
  • E-számla: Felejtsd el a papírszámlát, az e-számlát nem kell kinyomtatni, elektronikusan tárolhatod és továbbíthatod. Egyszerűbb, mint gondolnád, ráadásul a #profi szolgáltatáscsomagban a kézzel kiállított e-számla költsége 0 Ft/db!
  • Adj hozzáférést kollégáidnak: Vállalkozóként nem kell mindent egy kézben tartanod: Számlázz.hu-előfizetőként különböző jogosultsági szinteket kezelhetsz, így hozzáférést adhatsz kollégáidnak is. De nemcsak nekik, hanem akár könyvelődnek is, akinek ezzel jelentősen megkönnyíted a munkáját! Hálás lesz érte, meglátod. (Bejelentkezve a Vezérlőpulton alul katt a „Meghívót küldök” gombra!)
  • Bejövő számlák: Mi lenne, ha minden számládat egy helyen kezelnéd, így a részedre kiállított bizonylatokat is látnád a Számlázz.hu fiókodban? Bírnád? Ha partnered is Számlázz.hu-t használ, #profi felhasználóként semmi akadálya!
  • Webshop: Ha webshopot indítottál, és hamarosan több száz vagy több ezer számlát fogsz kibocsátani naponta, akkor azt természetesen csak automatikusan tedd. Számla Agent modulunk segítségével emberi beavatkozás nélkül kapja meg vevőd a számláját, így hibalehetőség sincs.

És még van nagyon sok jó ötletünk számodra: ha szeretnél folyamatosan értesülni a híreinkről, újdonságokról, akkor kövess minket Facebookon, Instagramon, iratkozz fel hírlevelünkre és YouTube csatornánkra.

Ha pedig még nem vagy Számlázz.hu-felhasználó, de szeretnél élni a fenti lehetőségekkel, akkor ne várj tovább: regisztrálj egyszerűen és gyorsan itt!