Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.05.08. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Gondolkodsz, hogy számlatömbödet online számlázóra cseréld? Vagy azon filózol, hogy leváltanád meglévő számlázó programodat? Eláruljuk, mire figyelj oda, amikor döntést hozol!

1. NAV összekötés

Az egyik legfontosabb dolog a számlázó kiválasztásakor, hogy a programod mindenképp megfeleljen a NAV mindenkori jogszabályainak, és legyen összekötve a NAV online rendszerével. Számlatömb tehát kilőve, az nincs ám összekötve a NAV rendszerével! Vigyázz, mert vannak olyan programok, amelyek nem végzik el automatikusan a kötelező adatszolgáltatást, például a legalább 100 000 ft feletti áfatartalmú számlák esetén. Ilyen szoftvert akkor sem érdemes választanod, ha jellemzően nincsenek ekkora összegű számláid, később ugyanis jöhet bármilyen jogszabály-módosítás, és ezeknél a programoknál nem hipp-hopp fog menni az átállás.

2. Egyszerűsítsd partnereid életét is!

Valószínűleg azért szeretnél online számázót/számlázóra váltani, mert számlatömböd, vagy az eddigi programod valamiért már kényelmetlen számodra. (Ha még nem érzed, kezdj el gondolkodni rajta, hátha mégis…! :)) Az első és legfontosabb dolog, hogy ha már a váltás mellett döntesz, akkor egyszerűsítsd saját és partnereid, beszállítóid, ügyfeleid életét is. Hálásak lesznek neked! Hát még a könyvelőd! A Számlázz.hu-nál például számlázási fiókodban különböző szintű hozzáféréseket adhatsz munkatársaidnak, könyvelődnek, és akár önszámlázásra is lehetőséged van, így beszállítód helyett Te készítheted el hibátlan számláidat.

3. Spórolj időt okos automatizmusokkal!

Mit tennél, ha naponta lenne plusz fél órád? Aludnál, sportolnál, a családoddal töltenéd, vagy az üzletedet fejlesztenéd? Kezdj el gondolkodni rajta! 🙂
Fintech-megoldások, PSD2, AISP – ismerősek Neked ezek a szavak? Ha nem, az sem baj. A szavakkal nem is kell tisztában lenned, de a fogalmak gyakorlatba ültetésének mind-mind érezni fogod a hatását – megsúgjuk, hogy a Számlázz.hu-ügyfelek már érzik.
Hogy a legegyszerűbb automatizmusokról beszéljük: adatkitöltés a számlákon, automatikus fizetési felszólítás, számlaértesítő küldése, tömeges műveletek, automatikus számlázás. A többi számlázó nevében nem beszélhetünk, de a Számlázz.hu-nál láthatod bejövő számláidat, adatkapcsolatot létesíthetsz könyvelőd rendszerével, és (az eddigi legkomolyabb fintech-megoldásunkkal, az autokasszával) számlázási fiókodat összekötheted bankszámláddal, így ha kifizetik a számládat, azt a számlázó automatikusan észleli, és tádámm, a számlát automatikusan fizetettre állítja!

4. Adataid legyenek biztonságban!

Vannak a piacon olyan telepített szoftverek, amelyek felkerülnek a gépedre, majd a további frissítésekért újra fizetned kell. Online számlázó esetén ez nem fordulhat elő, adataid ugyanis nem a saját gépeden lesznek, hanem egy biztonságos szerveren, amire nem egyedül kell vigyáznod. Ráadásul mi vigyázunk arra is, hogy minden „frissítésünk” is automatikusan bekerüljön a szoftveredbe, hiszen online csak egy észrevétlen pillanat az egész.

5. Mobil verzió

Ma már egyetlen olyan eszközünk van, amely valóban mindig kéznél van, akárhova megyünk (el otthonról, vagy csak otthon, a mellékhelyiségbe)… Szerintem kitaláltátok, mi az. Már mindent a mobilunkon intézünk, e-maileket írunk, dolgozunk, keresünk, vásárolunk és már fizetni is tudunk vele… Habár a számlázás egy „leülős” folyamat, miért ne adódhatna egy olyan helyzet, hogy akkor és ott, azonnal kell kiállítanod egy bizonylatot? Nehogy akadálya legyen ennek! A MostSzámlázz segítségével egyszerűen, telefonról is kiállíthatod a számládat – a Számlázz.hu fiókodban pedig természetesen ugyanúgy látod majd az összes ezzel kapcsolatos részletet.

5+1: Ne fizess azért, amiért nem muszáj!

Nagyon sokan nagyon sokat várnak üzletileg a számlázókészítéstől. Jól nézz körbe, és találd meg azt a megoldást, ami a lehető legtöbbet nyújtja számodra az adott áron! Gondold végig, mi az, ami neked fontos, amire neked valóban szükséged van, milyen funkciókat használnál, és figyelj oda a mennyiségi- és időbeli korlátozásokra, mert nálunk például darabszám- vagy időkorlát nélkül elérhető az ingyenes verzió.

És hogy ne kelljen vadásznod az interneten, és ellenőrző listán pipálgatnod és ikszelgetned a fenti szempontokat, segítünk: a Számlázz.hu mellett minden egyes pontnál pipa szerepel! Ha szeretnél megbizonyosodni róla, hát regisztrálj egyszerűen és gyorsan itt!