Az év végéhez közeledve minden vállalkozó lázas munkába kezd annak érdekében, hogy az évet megfelelően zárja le. Többnyire ilyenkor kerülnek elő a kifizetetlennek hitt vagy ténylegesen rendezetlen számlák.

„Vegyél egy rész partnert és egy rész terméket. Mi lesz belőle? Konyhai fortély? Bűvésztrükk?” Egyik sem!

Először a fizetetlen státuszú számlák partnerenkénti leválogatásában szeretnénk egy kis segítséget nyújtani néhány hasznos tippel. Rántsuk le a leplet!

A számlák adatait többféle lekérdezési listában képes „feltálalni” Neked a Számlázz.hu, ha a #start, #digital vagy #profi szolgáltatáscsomagunkat veszed igénybe. Ez lehet Excel vagy CSV – mindkét esetben úgy darabolod szét őket, ahogy szeretnéd és ahogy a táblázatkezelő engedi (esetleg zsülienre 🙂 )

Lássuk, melyek azok a listák, amelyek tartalmazzák a kifizetettség dátumát, amit a fiókban rögzítettél számláidhoz.

  1. „Listák – Áfa lista”: ezzel egy adott időszak összes számláját tudod lekérni XLS vagy CSV formátumban, melyben a szűrők használatával könnyedén összesítheted egy-egy vevőd számlainformációit.
  2. „Listák – Főkönyvi adatexport” (Főkönyvi rendszer: „összes számlaadat”): ezzel a lekérdezéssel CSV vagy TSV formátumban kérheted le az adatokat. A különbség az, hogy itt a lekérdezés paramétereinél akár a számlatömbönkénti leválogatás feltétele is beállítható, ha az elkülönítésre szükség van.
  3. „Pénzforgalom (Excel)”: Ez a lista a „Számla – Kimenő számláim” oldalról érhető el. Abban az esetben, ha csak egy adott vevőd adataira vagy kíváncsi, ez a lekérdezés a megfelelő számodra. A „Keresem” gomb feletti részletes kereső megnyitásával elő tudod csalogatni a kifizetetlen számlákat a “kintlévőség” szűrésével. Ezután, a partner nevét a keresőbe beírva megkapod azokat a számláit, melyeket még nem rendezett. Ha ezeket szeretnéd valahol adminisztrálni és szükséged van a képernyőn lévő adatokra, egyszerűen csak jelöld ki a számlákat és a felettük lévő „Csoportos műveletek” lenyílóban válaszd a „Pénzforgalom (Excel)” lehetőséget.

Varázsoljunk még egy kicsit ezekkel a remek listákkal, hiszen nem csak a kintlévőségekre vonatkozó információkat nyerhetjük ki belőlük, hanem az eladott termékekről is hasznos információkhoz juthatunk.

Ha nem használsz külön készletkezelőt, azonban mégis kíváncsi lennél arra, hogy egy adott termékből mennyit adtál el, akkor számodra is van megoldásunk.

A következő listák használatával ellenőrizheted a kiszámlázott termékek mennyiségét.

  1. „Listák – Forgalom”: ezzel a listával letölthetsz csak egy adott termékre vonatkozó vagy akár termékenkénti összesítést tartalmazó listát is.
  2. „Listák – Áfa analitika”: ez a lista is alkalmas arra, hogy a kiszámlázott termékekről összesítő listát készíts, hiszen ez is tételenként adja a számlaadatokat. A jól bevált Excel szűrő itt is segítségedre lesz abban, hogy összesítsd a végeredményt.

A Számlázz.hu rendszerében számos – elemzésre alkalmas – lista áll rendelkezésedre a számlák adataival. Azt, hogy pontosan melyik lista milyen adattartalommal bír, egy korábbi bejegyzésünkben részletezzük.

Te is szeretnéd rendezni a soraidat? Ha igen, akkor válaszd valamelyik, a vállalkozásodnak megfelelő szolgáltatáscsomagunkat. Ha pedig még nem velünk számlázol és az elkövetkezendőkben szívesen megkönnyítenéd a számlázás körüli teendőket, regisztrálj és legyél Te is a Számlázz.hu közösség tagja!