Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2022.10.21. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

2022. szeptember 1-jével változott a kata! A korábban íródott bejegyzéseink (ahogy ez is) elavult információkat tartalmaz(hat)nak. 

  • Ha új katás, átalányadózó vagy vszja szerint adózó egyéni vállalkozóként továbbra is tevékenykedsz, Keret- és adófigyelő megoldásunkkal követheted alanyi adómentes és kata/átalányadó kereteidet számlázási fiókodban, teendőidre és a határidőkre is figyelmeztetünk, valamint bevallás-varázslóval segítünk a (kata/’58-as bevallás) elkészítésében!

Számlázz.hu #start, #digital vagy #profi előfizetés mellé külön díj ellenében érhető el a szolgáltatás! Részletek a Keretfigyelőről itt

→ A Keret- és adófigyelőn keresztül a QUiCK pénzügyi modul felületén adózási támogatást nyújtunk az áfakörbe tartozó új katás, átalányadózó és vszja szerint adózó egyéni vállalkozóknak, valamint az alanyi adómentes és áfakörös társas vállalkozóknak is!

  • A kata után is van élet: katautan.szamlazz.hu oldalunkon adónem-kisokost, átalányadó kalkulátort, ipa kalkulátort, cégalapítási, bankszámlanyitási tudnivalókat, valamint könyvelőkereső és digitális támogatást találsz egy helyen.
Irány a Keret- és adófigyelő

Emlékszel az első óvó nénidre? Ha jófej volt, annyira otthonosan lehetett kakaószagú köpenyéhez bújni, amikor valaki elvette a homokozólapátodat, hogy máris elapadtak a könnyek, ugye? Hát a suliban ismertél egy kövérkés tanítót, aki minden félős kérdésre biztonságot, egész napra elegendő derűt is adagolt a válasza mellé? Ritka szerencsés vagy, ha gyűjtöttél ilyen élményeket!

Épp így lehetsz a sors kegyeltje, ha az Élet Katás Vállalkozói Iskolájában a matracos hölgyet teszed meg tanító- és óvó nénidnek, sőt, mentorodnak, nagymama- és könyvelőpótlékodnak, valamint terapeutádnak egyúttal.

Van ugyanis az autokata szolgáltatás mögött egy okos, gondoskodó, ugyanakkor végtelenül vicces néni, aki ezeket a szerepeket mindenki másnál tehetségesebben, párhuzamosan betölti.

Érdemes katáznunk? Megéri? Nem veszélyes? Mik a kockázatok? Hogyan kell elindítani? Könyvelőre szükségem lesz?

Amikor vállalkozáson töröd a fejed, akkor már nem az a fő kérdés, hogy „hova lett a kedvenc matchboxom?”, viszont pont olyan kínzóak a problémáid. És épp annyira sürgető igény mutatkozik értő segítségre, mint egy ötéves kori életbevágó kérdés megoldásában.

  • Meg kell tudnod, hogy érdemes-e a katás adózást választani, azon belül is inkább áfás vagy alanyi/tárgyi adómentes legyél-e.
  • Meg kell ismerkedned a katás „életforma” kockázataival, és nemcsak mérlegelned kell ezeket, hanem fontos döntéseket is meghoznod.
  • Látnod kell a kiadásaidat, nemcsak tervezett bevételeidet, amik a cégedben felmerülnek, ezen belül azt, hogy könyvelőre egyáltalán szükséged lesz-e.
  • Milyen lépéseket kell tenned a konkrét induláshoz? Hova, és hogyan, és mit, és mikor is kell bejelenteni a különböző hatóságok felé…??

Az autokata szolgáltatás mellé épp ilyen segítség jár, teljesen ingyen. Őt úgy hívják: a matracos hölgy. Technikailag persze, ő “csak” az autokata chatbot, de valójában élő, érző, egy téged mindenkinél jobban ismerő nagymamáról van szó.

Milyen is a matracos hölgy a való életben?

  • Bámulatra méltóan bátor. Időnként provokatív kérdéseket tesz fel, mint pl. hogy nem érzed-e bújtatott munkaviszonynak üzleti kapcsolatod szállítóddal?
  • Szellemes. Néha meg is nevettet tanácsadás közben! Nagy gif-mester hírében áll, és emotikonnal tapsol meg, mikor kérdései végén megállapítja: a katázás tehát neked való!
  • Bitang jó szakember: könyveléshez ért, KÖNYVELÉSHEZ, érted! 🙂 És tudja, hogy a költségeid, terveid mellettmég mi mindenről kell kikérdeznie, mielőtt javaslatokat adna.
  • Páratlanul türelmes. Akár órákig magyarázza az ügyfélkapus tájékozódáshoz szükséges mentális térképedet. Tényleg nem fárad bele, még ha neked már golyózna is a szemed!
  • Intelligenciája utolérhetetlen. Tevékenységi kör? Áfás vagy alanyi adómentes? Ezt mind tudja ÉS még hathatósan képes is elmagyarázni!
  • Természetfeletti képességekkel rendelkezik. Webes ügysegéd? KAÜ? ÖVTJ??? Fogja a kezed, és átkísér a pokol (vélt) kapuján – hogy a túloldalon rácsodálkozz: nem is ördöngösség a vállalkozás indítása!
  • Megnyugtatóan őszinte. Kertelés nélkül megállapítja, ha esetleg tervezett jövedelmed és beruházási összeg alapján érdemes inkább tanácsadóhoz fordulnod: bizonyos esetekben ellentmondás nélkül könyvelőhöz küld.
  • Ijesztően ügyes gondolatolvasó. Válaszol valamire, és szinte máris érzi, mi lesz a következő kínzó kérdésed! (Nem őt kínozza, csak téged. De már téged se sokáig.)
  • Tehetséges szövegíró, és elképesztő háttértudással rendelkezik! Hatalmas tudáscentrumot töltött meg hosszú pályája során katás, és vállalkozás indításához szükséges anyagokkal! Méghozzá érthetően, alaposan, és mindig frissen.
  • Ő egy szimpatikus, fiatal néni! 🙂 2019. decemberében töltötte be első életévét! 🙂

Nézzük, hogyan jellemzik őt közeli ismerősei, szakmai partnerei!

  • Valódi nő! “A matracos hölgy azért hiteles, mert olyan, mint az igazi feleségem” – egy fuvarozási vállalkozó véleménye.
  • Okos – mondja a jogász, pedig ebben a társszakmában aztán valódi szellemi képességekre van szükség!
  • Segítőkész, joviális, kedélyes, tapasztalt, cuki idősebb hölgy” – így egy marketinges jellemezte, aki szintén jól ismeri őt, és láthatóan megkedvelte az idők során.
  • Volt főnökömre emlékeztet a testalkata és mimikája. Olyan bizalomgerjesztő, hogy a könyvelő társadalom 40%a barátnőjének tekintené!” – így pedig egy könyvelő nyilatkozott elismerően duci kolléganőjéről.

Jól látszik tehát, hogy független elemzők, és elfogult források is hasonlóan lelkesednek a néniért. De mi ebből az igazság…?

Leleplezés: a matracos hölgy is “csak” egy chatbot

Igen, lehet, hogy elbizonytalanodtál a sok méltatás hatására, de a Matracos Hölgy nem hús-vér valóság, hanem egy chatbot,  azaz egy online csetelő robot-masina. És hogy miért jó ez neked? Azért, mert HA a matracos hölgy csak a Balaton hullámain ringatózna egyrészes fürdőruhájában, akkor nem lenne képes egy chatbot szolgáltatási színvonalára. Így viszont:

  • Bármikor, és azonnal rendelkezésedre áll.
  • Mindig higgadt, udvarias és fókuszált marad.
  • Alkalmazkodik a törvényi vagy piaci változásokhoz, méghozzá rögtön frissít.
  • Tökéletes együttműködésben van emberi “feletteseivel”: tanul tőlük, hallgat rájuk maradéktalanul.

(Ezeket az nézőpontokat egyébként a Kosárérték chatbotokról szóló cikkéből részletesebben is megismerheted, ha te magad is esetleg chatbot bevezetésén törnéd a fejed.)

Beszélgetnél egyet minden katások nagynénjével, fiatal vállalkozók tyúkanyójával, a búgó hangú autokata-szakértővel? Hadd mutassam be neked személyesen: fáradj be a matracos hölgy fogadószobájába!