Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.05.08. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Nyílt bankolás, PSD2, AISP-engedély: sokunk számára évekkel ezelőtt ezek érthetetlen kifejezések voltak, és ha számodra még mindig azok, akkor sem kell rosszul érezned magad. Elég, ha azt tudod, hogyan fosztanak meg ezek a szavak a felesleges adminisztrációtól – téged és a vállalkozásodat. 

Nemrég végeztünk egy kis kutatást az ügyfeleink között a “nyílt bankolással” kapcsolatban. Már akkor is sejthetővé tettük, hogy valamire készülünk… Aztán azt is elárultuk, hogy megkaptuk a Magyar Nemzeti Banktól az AISP engedélyünket… 

Ígértük, hogy nagy dolgokra készülünk, hogy nemsokára nagyon jó lesz a hazai vállalkozóknak…

Most pedig örömmel jelentjük, hogy a Számlázz.hu és a K&H Bank együttműködésében elindult az új autokassza

Együtt vártuk ezt a pillanatot 

3 évvel ezelőtt, a MagNet Bankkal debütált egy olyan szolgáltatás a Számlázz.hu-ban, amivel a vállalkozók korábban nem találkozhattak, így teljesen új volt számukra az, hogy egy automatikus megoldást kaptak a számlázójuktól, amivel hetente, de akár naponta (!!!) órákat spórolhattak.

Azóta rendszeresen jöttek a kérdések, hogy mikor érkezik a következő bank, pláne, amikor egyre több cikket lehetett olvasni a PSD2-ről, és arról, hogy indul a nyílt bankolás. Jó érzéssel töltött el minket, amikor olvastuk az érdeklődő leveleiteket, sőt, volt aki önként és dalolva jelentkezett tesztelőnek, és még jobban örültünk, amikor megkereshettük őket: eljött az idő a tesztre! 

Nagy változás a magyar vállalkozók mindennapjaiban 

Minden flottul ment, boldogsággal átitatott visszajelzéseket kaptunk, ezért hamar el is jött az élesítés ideje. Szóval, nézzük: mit is csinál az autokassza a gyakorlatban? 

  • A bankszámlára érkező utalásokat összepárosítja a kiállított számlával
  • Az adatok és a kifizetettség állapota megjelenik a Számlázz.hu-ban. 
  • Amennyiben díjbekérőt állítottál ki, és kifizeti az ügyfeled, nem kell figyelned, hogy mikor állítsd ki a számlát, a rendszer ezt az összeg beérkezését követően automatikusan megteszi, és elküldi ügyfelednek. 

És hogy egészen pontosak legyünk: ezentúl a számlák adminisztrációjával töltött idő helyett más elfoglaltságot kell keresned magadnak. Lesz időd arra, amire eddig nem, amit csak halogattál, mert “majd este elintézem a szállásfoglalást”, “majd ebédszünetben felhívom anyukám”, “majd holnap megrendelem”, “nincs időm sétálni a kutyával, vidd most te”. 

Hát, ha ez a számlák párosítgatása miatt volt… Ennek VÉGE! 🙂 Ezek mind-mind olyan dolgok, amelyek tényleg órákat vesznek el egy vállalkozástól, a vállalkozás munkavállalójától. Ezentúl sokkal hatékonyabb, sokkal érdekesebb feladatokat kaphat az az ember, aki eddig a számlák keresgélésével volt elfoglalva. 

Mi van a biztonsággal? 

„Igen, szeretném, de csak akkor, ha a bank, és a számlázó rendszer biztonságosan védett, és erre garanciát látok” – a nyílt bankolásról szóló kutatásunkban kaptunk egy ilyen választ arra a kérdésre, hogy szívesen használnád-e az autokasszát akkor, ha a te bankoddal is lehetséges lenne. 

Jogos felvetés. A visszajelzéseitek alapján, ha van aggodalom bennetek, akkor az – természetesen – az, hogy az adataitok biztonságban vannak-e? 

Erre pedig a válasz az, hogy a legnagyobb biztonságban. A Magyar Nemzeti Bank eddig mindössze 4 magyar vállalkozásnak, köztük a Számlázz.hu-nak adott AISP-engedélyt (számlainformációs szolgáltatói engedélyt), amely alapján ezen szolgáltatók – az ügyfél hozzájárulását követően – hozzáférhetnek a banki adatokhoz. Az engedély rendkívül szigorú szabályokhoz kötött, így elmondhatjuk, hogy nálunk a biztonság közel bankszintű, és erre az MNB a garancia.

Készen állsz? Ha #profi vagy #digital szolgáltatáscsomagod van, K&H-s számládat azonnal összekötheted a Számlázz.hu fiókoddal. Vagy válts most, hogy elfelejthesd a tranzakcióid bogarászását! 

Ha pedig még nem vagy K&H ügyfél, de szeretnéd élvezni az autokassza előnyeit, most egy kihagyhatatlan ajánlatot kapsz Számlázz.hu-ügyfélként: 

  • Ha #profi vagy #digital csomagban vagy (amellyel használnád az autokasszát), vagy még nem, de most előfizetsz, és 
  • 2020. december 31-ig nyitsz K&H vállalkozói bankszámlát, 

akkor a K&H Bank 1 évig elengedi a vállalkozói számlacsomag havidíját! A részletekért kattints!